Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Ha az omikron variáns az...

Ha az omikron variáns az influenzánál is gyengébb tüneteket okoz, akkor miért nem hagyják hogy elterjedjen a többi helyett?

Figyelt kérdés
Most már egyértelműen látszik, hogy az omikron variáns bár eléggé virulens, de nagyon enyhe tüneteket okoz, a WHO szerint eddig egyetlenegy ember sem halt meg benne. Viszont ez esetben nem lenne jobb, ha hagynánk, hogy ez tarjedjen el, kiszorítva a súlyosabb tüneteket okozó variánsokat? Korábban úgyis azt mondták, hogy idővel a covid influenzává szelidül. Most eljött, és mégis korlátozásokat vezetnek be és megakadályozzuk, hogy végre visszatérhessünk a régi életünkhöz.

2021. dec. 4. 14:28
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

#20: Én nem akarok vitatkozni, azt ti akartok.

Amúgy ebben egyetértünk, a térképes példád pont azt támasztja alá, hogy az átlagember nem is tudna a vírusról, ha nem fújná fel a média.

Viszont azt nem értem, hogy mi az ellentmondás abban, hogy belinkelek egy cikket, ami azt támasztja alá, hogy az oltottak nagyobb eséllyel kerülnek kórházba, miközben azt mondom, hogy ha hatásos lenne a vakcina, akkor nem szabadna kórházba kerülni az oltottaknak. Pont ez támasztja alá, hogy a vakcina nem hatásos, csak bajt okoz.

De te hihetsz nyugodtan a propagandának, én csak abból tudok kiindulni, hogy a környezetemben covidban elhúnyt személy nem volt, ellenben oltástól ketten is meghaltak, és a covidot is azok szenvedtékk meg jobban, akik be voltak oltva. Ettől másnak még lehet más a tapasztalata, csak a probléma az, hogy a sajtó és a kormánykommunikáció igencsak egyoldalú és ettől hiteltelenné válik.

2021. dec. 10. 12:17
 22/24 anonim ***** válasza:
64%
5 hol él az ismerősöd,ill honnan tudja, hogy mit vagy melyik variánst kapta el?
2021. dec. 24. 04:58
 23/24 anonim ***** válasza:
81%
Most vagyok benne. Fàj a torkom, fejem. Rossz közèrzet, szèdülès eddig. Nem tudom, hogy ez Omikron e. Az influenza, tènyleg rosszabb volt!
2022. jan. 3. 14:17
 24/24 anonim ***** válasza:
0%
Azèrt, vigyàzzatok nagyon a koronavírus sál is.
2022. jan. 4. 18:42
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!