Mennyire lehet hinni az ilyen beszólásoknak, hogy az x y ismerősöm, rokonom, barátom covid osztályon van és bizony jóval több vagy tele van az osztály oltott személyekkel?
Nálunk tényleg sok ismerős, rokon van covid osztályon vagy annak közelében, mivel a fél család orvos. Viszont ők pont az ellenkezőjét mondják, jóval több az oltatlan, mint az oltott, és különösen a lélegeztetőn levők aránya érdekes, ott még szignifikánsabb a különbség.
Én magam fogorvos vagyok, sok páciensem jön egyébként ilyen sztorikkal, hogy "a Kovács Pista apja is meghalt 3 hónappal az oltás után" és társai, csak véletlenül pont ismerem Kovács Pista apját, akinél éppen én diagnosztizáltam szájüregi rákot, ami már ránézésre is olyan állapotban volt, hogy várható volt, hogy a közel jövőben elhalálozik.
Szerintem azért az ilyen sztorikból érdemes gyököt, vagy inkább köbgyököt vonni. Persze meg kell nézni azt is, hogy ki mondja, mert nyilván az, aki eleve vírustagadó/oltásellenes stb, az nyilván könnyen elhiszi az ilyen történeteket, amit eleve a körmösétől hallott, aki maga is a fodrászától tudja, aki ismer valakit, aki beszélt valakivel, aki szerint...
Minden hivatalos statisztika cáfolja ezt (nem csak Magyarországon). Persze aki nem hisz a tudománynak, annak tök mindegy a statisztika is.
8! Gondolom én vagyok a véletlenül idetévedt eüs dolgozó. Hogy egy anonim oldalon kételkedsz mások szavában, ezt teljesen megértem és amúgy teljesen jogos is. Elvégre ez a messziről jött ember azt mond, amit akar minősített esete.
Abban viszont szerintem megegyezhetünk, hogy az elmúlt években kialakult az országban egy általános orvos-ellenesség. Én rendszeresen tapasztalom például itt gyakorin is, hogy az emberek előbb hisznek a fodrászuknak egészségügyi kérdésekben, mint a kezelő orvosuknak. Ne hidd, hogy nekem nem akart a körmösöm eladni például fogkrémet (csak a rend kedvéért: fogorvos vagyok), de a masszőröm is ajánlott már nekem amúgy vényre kapható gyógyszert, amit az egy dolog, hogy tilos, de amúgy egy elég erős antibiotikumról volt szó úgy, hogy szoptattam még (tudott róla). Lassan mindenki, aki 1-2 évet tanult valami oKJ-n orvosnak képzeli magát és mivel a tudásuk igen csak csekély (konvergál a nullához), ezért a legnagyobb magabiztossággal tudnak előadni olyan dolgokat, amelyről én csak bizonytalanul tudok nyilatkozni. Mivelhogy a medicina ugyebár nem egzakt tudomány. Nekem ebben az a legnagyobb furcsaság, hogy én sem mondom meg az autószerelőmnek, hogy mit olvastam gyakorin, vagy mit ajánlott a szomszéd Zongorahangoló Géza, mégis valamiért az én tudásom van lefitymálva, holott itt emberek egészségéről van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!