Tényleg igaz, hogy a HIV virus óvszerrel is terjedhet?
Figyelt kérdés
Nemrég tartott órát a középiskolánknak a védőnője a védekezésről!Azt mondta ,hogy tévedés az,hogy az óvszer 100% osan véd az AIDS ellen,mert a HIV virus olyan kicsi,hogy átmehet az óvszer pórusain!Kérdeztem ,hogy akkor miért irják mindenhol,hogy az óvszer véd csak az AIDS ellen ha helyesen használják,erre ezt mondta ,hogy igen,valamennyire véd,de a virus igy is átmehet!Most akkor ez hogy van, mert elég hülyeség,hogy csak néha mehet át..Csak ijeszteni akart minket,vagy igaz?Azért ez elég nyugtalanitó..(ne értsetek félre,nem fekszem össze mindenkivel,de a volt barátom jópár lánnyal lefeküdt óvszerrel védekezve,és akkor akár már én is elkaphattam:S)2008. dec. 13. 13:20
11/16 anonim válasza:
Ezt én sajnos nem tudom megmondani neked, érdemes lenne egy patikust vagy egy orvost megkérdezni. Amúgy én is IVK-s vagyok, mi például filmekkel is demonstrálunk, többet ér, mintha a számat koptatnám. Meg megtanítom felhúzni az óvszert. Egyszer voltam egy ilyen védőnős előadáson, ahol a lényeg az volt, hogy ne szexeljetek. Na ezért nincs értelme a védőnői munkának sokszor. Ráadásul, mint láthatjuk sokszor elég nagy hülyeségeket mondanak.
12/16 anonim válasza:
Jézusom mivel hülyítik a tinédzsereket..a gumin semmi nem megy át,nem szivárog,maximum egy lyukon.Egyszerűen fizikai akadályt képez a testnedvek ezáltal a fertőzések számára is,de ehhez nem kell diploma,hogy valaki rájöjjön.
13/16 anonim válasza:
Ez sem teljesen igaz, amit írtál, kedves utolsó. A HPV vírus ugyanis átjut az óvszeren is, ezért csak a védőoltás biztosít megfelelő védelmet.
Egyébként teljesen egyetértek veled, sokszor annyira tájékozatlanok az állítólag hozzáértő emberek, és ostobaságokat mondanak.
8. válaszadó
14/16 anonim válasza:
IVK-s, honnan írsz? :) üdv Dél-Dunántúlról. :)
15/16 anonim válasza:
Zalaegerszeg, de hivatalosan már nem vagyok tag, igaz megyek, ha kell valami. Nyáron például önkéntes elsősegélynyújtó voltam a Balatonnál. Azért nem hosszabbítottam tagságot, mert erre borzasztó a fejetlenség, képtelenek megszervezni bármit is normálisan.
16/16 anonim válasza:
elképzelhető... azt mondják, hogy a gumi 90% s védelmet ad
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!