Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Tényleg igaz, hogy a HIV...

Tényleg igaz, hogy a HIV virus óvszerrel is terjedhet?

Figyelt kérdés
Nemrég tartott órát a középiskolánknak a védőnője a védekezésről!Azt mondta ,hogy tévedés az,hogy az óvszer 100% osan véd az AIDS ellen,mert a HIV virus olyan kicsi,hogy átmehet az óvszer pórusain!Kérdeztem ,hogy akkor miért irják mindenhol,hogy az óvszer véd csak az AIDS ellen ha helyesen használják,erre ezt mondta ,hogy igen,valamennyire véd,de a virus igy is átmehet!Most akkor ez hogy van, mert elég hülyeség,hogy csak néha mehet át..Csak ijeszteni akart minket,vagy igaz?Azért ez elég nyugtalanitó..(ne értsetek félre,nem fekszem össze mindenkivel,de a volt barátom jópár lánnyal lefeküdt óvszerrel védekezve,és akkor akár már én is elkaphattam:S)
2008. dec. 13. 13:20
1 2
 1/16 anonim válasza:
Ezt nekünk is mondták,lehet hogy van benne valami.Engem is érdekelne a válasz.
2008. dec. 13. 13:53
 2/16 anonim válasza:
Hát szerintem ez elég ritka (én még nem hallottam ilyet), de az óvszernél nincs jobb védekezés ez ellen.Ja de van, ha egyáltalán nem szexelsz.....
2008. dec. 13. 14:03
 3/16 anonim ***** válasza:
Nincsen 100%-os védelem, semmi ellen. De még mindig az a legjobb ellene.
2008. dec. 13. 14:04
 4/16 anonim ***** válasza:
60%
nekünk meg egy nógyógyász tartott előadást, és azt mondta, h. egyszeri, hüvelyi közösüléssel, nagyon minimális, annak a lehetősége, h. elkapod...
2008. dec. 13. 14:04
 5/16 anonim ***** válasza:

sztem ez hülyeség...

én erről még nem hallottam, de ugye az AIDS vírus, a testnedvekkel terjed. de az óvszeren nem jutnak át a testnedvek ergo a vírus sem vagy most hogyvan ez? a testnedvek bentmaradnak a vírus meg kipereg mint valami szűrőn? én nemhinném. bazz ennyi testnedvek szót még soha nem írtam le egymás után xD

2008. dec. 13. 14:06
 6/16 anonim ***** válasza:
A mai tudomány csodákra képes.Feltalálták az AIDS tesztet amivel megtudhatod hogy elkaptad-e vagy nem.És ha a következő pasid 10-20 lánnyal voolt javaslom csináltasson tesztet mielőtt lefekszel vele.Az már a te dolgod hogy hogyan fogod rávenni hogy csinálja meg.
2008. dec. 13. 14:10
 7/16 anonim ***** válasza:
Én pedig hallottam valamit. Konkrétan azt, hogy ha nem előírásszerűen használod az óvszert, pl. síkosítót vagy valamilyen fajta krémet használsz vele együtt, akkor megváltozhat annak az áteresztő képessége. Ezt arra vonatkozóan mondták, hogy ilyen esetben akár teherbe is eshet a lány. Márpedig, ha ilyenkor átereszt, akkor a vírus is átmehet rajta.
2008. dec. 13. 14:13
 8/16 anonim ***** válasza:
Ha nem vízbázisú síkosítót használsz, hanem másmilyet, vagy valami zsíros krémet, akkor a gumi elvékonyodhat, sőt ki is szakadhat. Ebben az esetben előfordulhat. De ha csak gumit használsz, semmi mást, akkor esélytelen a vírus, ugyanis éppen a nagy vírusok közé tartozik. Elég hülye védőnőtök lehet, már bocs, de inkább kért volna meg egy IVK-st, hogy tartson órát nektek.
2008. dec. 13. 15:23
 9/16 anonim ***** válasza:
Előző válaszolótól kérdem, hogy vannak olyan gyógykenőcsök, amik ilyen hatást válthatnak ki? Olyanokra gondolok, amit a hüvely belsejére alkalmaznak..
2008. dec. 13. 15:28
 10/16 anonim ***** válasza:
Teljesen egyetértek azzal, aki azt írta, hogy tarott volna inkább egy ifjúsági vöröskeresztes kortársképző előadást! Én kirúgnám a védőnőt! Egy átlag középiskolás többet tud erről, mint az a védőnő. Pedig neki elvileg diplomája van róla.
2008. dec. 13. 23:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!