Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Van értelme favipiravir-t...

Van értelme favipiravir-t szedni tünet nélkül?

Figyelt kérdés

covidos vagyok, annyi bajom van hogy nincs étvágyam, néha köhögök. A háziorvos felírta a favipiravirt, merthogy sose lehet tudni. Kaptam mellé más gyógyszert köhögésre és az segített.

Igazából az egyetlen amitől parázok az a post-covid szindróma, azt el lehet kerülni vele?

2021. nov. 24. 16:09
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

#1:

Nem vagy erintett, de megvetted?

Sokba kerult? Ugyanis csak venyre kaphato csak orvos irhatja fel. Es tulajdonkeppen ingyen van, venyre jelkepes 1Ft a hivatalos ara. Eleg sok ponton santit a torteneted.

Eleve minek is vetted meg ha ennyire gyogyszer ellenes.... es meg csak beteg sem vagy.

Amikor koztudott hogy betegseg eseten kb csettintesre beszerezheto, semmi ertelme elore megvenni... :D

2021. nov. 25. 16:27
 12/26 anonim ***** válasza:

Tudom itt most nagy lepontozas lesz, pedig jo lenne ha tobben tudnak.

A mindenki altal szeretett NeoCitran is brutal majkarosito, foleg ha esz nelkuk kapkodjak. Egy tasakban 500mg Paracetamol van. 8 gramm egy nap beveve olyan majkarosito hogy mat halalos.

Mivel ugy sem hiszitek el:

[link]

2021. nov. 25. 16:32
 13/26 anonim ***** válasza:

#10:

Mi az hogy nincs post-Covid?

Akkor egy ismerosomnek a tudoje csak viccbol lobbant be. Es a gyogyulas utan is a tudejenek a friss roncsolodasanak a nyomai a mellkasi CT -n csak psziches kovetkezmeny. Odaszimulalta...

Es az alacsony veroxigen szintet is csak pszichesen produkalja.

Koszonjuk doktor ur, elmondom neki hogy ne szimulaljon :)

Istenem... mar az orvosoknal is okosabb 10 millio adjunktus professzor hazaja vagyunk. :)

2021. nov. 25. 16:45
 14/26 anonim ***** válasza:
Én 22 éves lány vagyok, meglepődtem, hogy pozitív lett a tesztem. Kiírta a doki ezt a gyógyszert, de úgy voltam vele nem szedem be, mert csak megfázásos tüneteim voltak. Már 6. napja vagyok beteg, és olyan durván van légszomjam és nehezen kapok levegőt, hogy nagyon megijedtem és elkezdtem szedni mégis. Várok, remélem jobb lesz tőle :S
2021. dec. 6. 13:28
 15/26 anonim ***** válasza:

En is egy het kesessel szedtem be. De csak azert, mert az elso bolti covid teszt hamis negativ eredmenyt adott. Es mikor nagyon lazas voktam csak akkor gondoltam hogy covid es ekkor ekkor hivtam a dokit. Kozben a veroxigen szintem is szar lett. Igaz nekem nehezlegzesem nem volt. De mar a kormom alatt picit lilult az ujjam.

Nem tudom hogy a gyogyszer miatt, vagy amugy is mar a vegen voltam.. De a szedes 4. napjan gyorsan javultam jobb lett a kozerzetem a lazam is lement. Ekkor lett idopontom hivatalos covid tesztre az pozitiv lett.

De addigra a tudom tropara ment. Ha setaltam es beszeltem en is kapkodtam a levegot, mint aki hegyre megy fel. Ha a normalistol melyebb levegot vettem durvan fajt. A doki azt mindta kozepsulyos beteg lettem, de nem utalt korhazba mert mar javulni kezdtem.

Persze a lepontozok most mondhatjak hogy gyogyszer nelkul is meggyogyultam volna. Persze... lehet. Csak az en eletem nem lutri es nem mertem megkockaztatni.

A laz eltunese utan mar 2,5 het telt el, de a tudom meg mindig nem az igazi. Igaz javul nagyon lassan. A doki es mas gyogyult ismeroseim is azt mondtak 1-2 honap lesz. Mar ha nem lesz maradando. Sajnos ez is opcio.

Aki eldonti hogy a Favipiravirt beszedi, ne halogassa. Mert a korai alkalmazasban hatekonyabb. Biztos van mellekhatasa.. minden gyogyszernek van. De merlegelni kell... sajnos nincs uveggomb ami megmondja mi van ha beszedem es mi van ha nem. Mindket dontes nagy kockazat, es nem lehet biztosra menni.

#14 majd ird meg mi lett hatha tudok tanacsokat adni. De mindig az orvosra hallgass vagy legalabb az altala elmondottak alapjan donts.

Viszont en egyszer (90% veroxigen szintnel) a mentoket felhivtam. Azt mondtak nehezlegzesnel jonnek csak.

Szoval szerintem sulyos legszomj eseten neked mar oxigent kene kapndod. Nyugi az meg nem lelegeztetogep. De sulyos oxigenhiany eseten a belso szerveid karosodhatnak.

Vegyel egy csipeszes pulzioxi merot! Ez megmondja tutit! Gyogyszertarban is 8000 Ft tol kezdodik! Tarosan 90% alatt hivhatod is a mentoket. 95 es felette a normalis. Nekem mar 97% :)

Amugy 2 pfizerral, alapbetegsegek nelkul kaptam el. Sportolok es nem is dohanyzom. Betegesebb(pl influenumza) sem voltam soha mint masok... sot...

Akitol meg elkaptam, oltas nelkul, gyogyszer nelkul 3 nap alatt atveszelte.

Szoval ezert lutri minden... oltani nem oktani... favipiravir vagy sem.. mert mindenkibol mast hoz ki ez a nyamvadt virus. De mindenkinek donteni kell, es vallalni a kovetkezmenyt.

#14 Gyors gyogyulast!

2021. dec. 6. 15:51
 16/26 A kérdező kommentje:
Egyetértek veled, de a kérdés az volt, hogy tünet nélkül van-e értelme. Neked súlyos tüneteid voltak. Nekem lázam volt, le voltam gyengülve, ennyi. Elmúlt pár nap alatt. A háziorvos persze ijesztgetett, hogy majd hívnom kell a mentőket és hasonlók. Légzéssel se volt semmi problémám.
2021. dec. 7. 14:26
 17/26 anonim ***** válasza:

Akkor lehet en ertettem felre, de #14 ben azt irtad hogy durvan van legszomjad es nehezen veszed. En ebbol indultak ki hogy neked sulyosabb. De akkor felreertettem.

Egyebken az elso kb 4 nap nekem is enyhe volt. Kicsit kapart a torkom pici hoemelkedes.. mint egy megfazas. Ezert nem is foglalkoztam vele.. na meg a rohadt alnegativ eredmeny.

Mindegy, az jo hogy ha mar javulsz.

Vegul beszedted?

2021. dec. 7. 15:19
 18/26 anonim ***** válasza:
11# te mire válaszolsz? írta, hogy rákeresett(neten), meg, hogy fel se merült a szedése. Mi bajod van?
2021. dec. 7. 16:34
 19/26 anonim ***** válasza:

#18:

Igazad van... De azert nem kell bekapni. Az ok sokkal egyszerubb, nincs bajom semmivel:

A #1-ben "megtettem" szot "megvettem"-nek olvastam... :)

Bizom benne igy ertheto miert irtam amit irtam #11-ben.

2021. dec. 7. 17:01
 20/26 anonim ***** válasza:

Hát tünet nélkül egyáltalán nem ajánlom. Megmondom őszintén, hogy tünetekkel sem biztos.

Engem igen durván legyengített, sőt leszedált ez a cucc, zombimódot aktiválta, erőteljes fejfájást okoz hátul, időnként zsibbadnak tőle az ujjaim, a nyelvem, kicsit megváltozott tőle a látásom. Ingerlékenyebb lettem.

Az alkoholmérgezésre jellemző tüneteket produkál nálam. (nem fogyasztok alkoholt régóta)

Szóval egyáltalán nem olyan hú de egyszerű ez a sztori, ahogy a protokoll azt előírja. Most ugye az a hivatalos eljárás, hogy pozitív teszteredménytől számított 10 napra karanténba kerülsz és az egyetlen gyógyszer a Favipiravir. Aláíratják a papírt, hogy tudomásul veszed a mellékhatásokat stb.. De ha mérlegelnem kell, hogy enyhe tünetekkel szenvedek tovább vagy kockáztatok valami maradandó idegrendszeri károsodást, akkor inkább előbbi.

Keresek más gyógymódot, amiről megy a hallgatás.

2021. dec. 9. 18:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!