Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Ma megkaptam az első Pfizer...

Ma megkaptam az első Pfizer oltásom. Nem érzem magam túl jó. Tudnátok tapasztalatokkal segíteni?

Figyelt kérdés
Az oltóponton közvetlen ahogy kijöttem elkezdtem szédülni, majdnem elájultam ( stresszes is voltam) de ami nagyon feltűnt, hogy a bal fülemre alig hallottam, a bal szememmel nem láttam teljesen tisztán (bal karba kaptam az oltást) ez mitől lehet?

2021. nov. 22. 14:47
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

#10: De, egy páran már haltak bele, felesleges itt pattognod, mert nincs igazad. Attól, hogy Te és az ismeretségi körödben senki nem tapasztalt semmit (amit furcsállok), attól még nem azt jelenti, hogy nincs.

A pár perc alatt jelentkező "mellékhatást" oltási reakciónak nevezzük.

Mellékhatás az, ami később jön ki és jellemzően 3-5 napnál tovább eltart. Sok ilyenféle van, tudományosan dokumentálva is megtalálható egy része (sajnos sokat valamilyen okból nem jegyeztek fel).

Ez nem lejárató kampány, ahány emberi szervezet, annyiféle reakció és ezáltal mellékhatás is lehet az oltásra. Ugyanúgy a covid fertőzés kimenetele is eléggé eltérő emberenként.

2021. nov. 24. 07:16
 12/18 anonim ***** válasza:
Egyetértek az előttem hozzászóló véleményével, másoknak meg leginkább az utolsó két mondatát ajánlanám figyelmébe. És csak szólok, se oltás ellenesség, se vírustagadás, se oltáséljenzés nincs benne. Kár, hogy ebben az országban az emberek jelentős százaléka képtelen ennyire normálisan hozzáállni. Sajnos nem vagyunk jósok, se az oltásra a szervezetünk által adott választ, se a fertőzés lefolyását nem tudjuk előre látni.
2021. nov. 24. 16:28
 13/18 anonim ***** válasza:
51%

"De, egy páran már haltak bele, felesleges itt pattognod, mert nincs igazad."

Mutatsz forrást is vagy csak úgy magadtól kitalálod ezeket? :)

"A pár perc alatt jelentkező "mellékhatást" oltási reakciónak nevezzük."

Igen. Anafilaxiás reakciód lehet. De nagyon ritka, és azért kell 15-20 percet várni oltás után ott és nem elmenni, mert ha valami van azonnal tudnak kezelni, például adrenalint beadni a combizmodba. Senki se halt még bele az oltási reakcióba se. De, ha tévednék kérlek csatolj hiteles forrást.

"Mellékhatás az, ami később jön ki és jellemzően 3-5 napnál tovább eltart. Sok ilyenféle van,"

Nem igazán van mellékhatása, csak az az 1-2 nap. Fáj a kezed, lázad lehet, fáradság stb. Ez egyértelmű, hogy jelen van. :)

2021. nov. 24. 16:49
 14/18 anonim ***** válasza:
Algopyrint is szedsz (vagy mást), mint nap szedsz vagy bármilyen más kezelést, ha hírtelen szükséged lenne. Ahogy a fogorvosnál lidocaint is beadnak, pedig ott is lehetsz rosszul tőle. Mégis csinálod. :) Ez most miben más? Nem 8 általános végezttséggel rendelkezők fejlesztették ki ezeket, hanem egy élet munkája van benne. Az mRNS oltásba is, az egész életét rááldozta, hogy ez most működőképes legyen. De legyen neked igazad.
2021. nov. 24. 16:52
 15/18 Alex Fly ***** válasza:

Ami tény: haltak már meg emberek oltás után. És fognak is...

Több tízmillió esetből egy-két alkalommal felmerült az is, hogy esetleg összefüggés lehet a kettő között - de az antivaxerek állításaival szemben semmiféle olyan összefüggést nem sikerült kimutatni, amire hivatkozni szoktak... Inkább túl óvatosak: 26 millió mRNS-vakcinával beoltott közül 12 esetben jelentkezett szívizomgyulladás - mára már megemlítik ezt is a lehetséges mellékhatások között. Ugyanígy a 9 millió AZ-vel beoltott közül 1-2 esetben vérrögök alakultak ki, emiatt ez is szerepel a kockázatok között.

De azért a több millió esetből egy mellékhatás még mindig nem ugyanaz az arány, mint a 800000 betegből 30000 halott és 350000, aki maradandó egészségkárosodást szenvedett.

2021. nov. 24. 16:53
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Az első oltás után voltam hasonlóan. Viszont, rájöttem, hogy pszichés a dolog. Nagyon ráparáztam. Másodiknál semmi. Most készülök a harmadikra.
2021. nov. 24. 16:54
 17/18 anonim ***** válasza:
76%
Ha az ember sok rémhírt olvas, mert konteókat, meg bogarássza a pfizer mellékhatások csoportot, aminek a 99,9%-a kamu, és semmi köze az oltáshoz, akkor persze, hogy ráparázik az ember. Jobb, ha nem olvasom semmi ilyen butaságot, akkor nyugodtabb is leszel, ha alapból ilyen típusú ember vagy, hogy ezektől kikészülsz ideigileg.
2021. nov. 24. 16:56
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Fel kéne írni rá egy kis placebót
2021. nov. 24. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!