Pfizer oltás tapasztalatok?
Nekem az első oltás után kb semmi bajom nem volt. A karom fájt, amelyikbe kaptam, meg nem nagyon tudtam felemelni. Illetve egy kicsit faradtabb voltam.
A második után viszont lázas voltam, fájt mindenem, alig tudtam aludni. De az is elmúlt második napra. És persze inkább ez, mint a covid ugye. A karom itt is fájt.
Ami furcsa volt, hogy mindkettő után megnőtt az étvágyam.
A kezed biztos fog fájni 1-2 napig. De ez bármelyik oltásra így van, hiszen beleszúrnak egy tűt.
A többi dolog meg katona dolog... Lehet, hogy nem lesz semmi bajod. De az is lehet, hogy fájni fog a fejet, lázas leszel, gyengének érzed magad. Ez teljesen természetes. Beveszel egy fájdalomcsillapítót vagy egy lázcsillapítót, ha lázas vagy és ennyi. 1-2 nap alatt elmúlik. Belehalni nem fogsz.
Nekem az elsőnél a szúrás helyén érintésre érzékeny volt a karom, meg meleg tapintatú is volt. Kicsit izomlázszerű lett estére, másnapra.
Másodiknál ugyanez, plusz másnap elindult felfelé a testhőm, de lázcsillapítóval megfogtam. Hogy milyen magasra ment volna fel nélküle, nem tudom. A karomra direkt figyeltem, mozgattam sokat, éjszaka is kinyújtott karral aludtam, így nem kötött be.
Harmadiknál kb mint a második, de lázat nem vettem észre.
Pfizer mellékhatások FB csoport megtekintését ajánlom. 77 ezer tag (tegnap még csak 75 ezer volt), szörnyűbbnél szörnyűbb mellékhatásokkal, képek is vannak. Senkinek "semmi baja", legalábbis a kiterjedt vizsgálatok nem mutatnak semmit, mégis sokan napok/hetek/hónapok óta szenvednek mindenféle betegségtől. Az orvosok nem tudnak semmit csinálni, mert a leletek jók, az emberek magukra vannak hagyva a bajaikkal.
Lehet, hogy semmi bajod nem lesz az oltástól, de az is lehet, hogy úgy jársz, mint az a sok szerencsétlen ember. Mivel előre nem tudni, hogy lesz-e bajod, ez egy zsákbamacska. Senki nem fogja tudni neked itt (meg máshol se) megmondani, hogy lesz-e károd az oltásból, vagy sem.
Neked kell eldöntened, hogy melyiktől félsz jobban. Egy olyan vírustól, aminek a mostani variánsa (delta) könnyedén összetéveszthető egy sima náthával, vagy pedig a vakcinától, amitől lehet, hogy úgy jársz, mint az FB csoport tagjai.
Ha az elmúlt másfél év alatt nem kaptad el a covidot/nem vetted észre hogy elkaptad, akkor a deltától sincs miért félned, mivel sokkal gyengébb.
Esetleg csináltathatsz antitest vizsgálatot is, abból kiderül hogy elkaptad-e az elmúlt pár hónapban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!