Miért tág állandóan a pupillám?
Sziasztok! A tegnapi nap voltam neurológusnál gyakori migrén miatt. Amikor belevilágított a szemembe nem megfelelően reagáltak a pupilláim, amire az orvos rá is kérdezett én természetesen mondtam semmi gyógyszert, semmilyen szert nem használtam. Aztán igazából semmit nem mondott rá, tanácsolt amúgy is MRI vizsgálatra a migren miatt.
Sokszor mondják egyébként mióta az eszemet tudom, h mennyire tágak a pupilláim de nem kimondottan foglalkoztam vele, hát voltam már szemészeten is ott pl meg se említették hogy bármi lenne vele. Ez mi miatt alakulhat ki? Vagy mitől lehet “állandó” tág pupillám?

A központi idegrendszer a "szimpatikus" fázisban van, ez felel a készenléti állapotért, a stresszért, az ingerlékenységért, az aktivitásért, tulajdonképpen mindenért ami nem "paraszimpatikus" ellazult, pihenő/pihentető, regeneráló fázis.
Máskülönben fényviszonyok hatására változik a pupilla, minél sötétebb van, annál jobban tágul, annál fényérzékenyebb a szem!
De ha világosban is tág, akkor ott a központi idegrendszer tartós "szimpatikus" fázisát kell keresni!

Nem vagy te egy "kissé" aktív, pörgős, stresszes?
Mennyire tudsz pihenni, ellazulni, nyugiba lenni?

Valószínűleg "bilaterális" állapot helyett "homolaterális" állapotba van kapcsolva az agy, tehát a két agyfélteke nincs összhangban egymással, a bal agyféltekéd aktívabb.
Reálos vagy inkább humán beállítottságú vagy?
Mennyire megy a matek, számok, logika, racionalitás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!