Honnan tájékozódhatok objektíven, hogy melyik oltást érdemes felvennem?
Kötelező lesz beoltatnom magam és ezért szeretném megtudni, hogy hol lehet tájékozódni hitelesen arról, hogy melyik oltás milyen hatékonyságú, mikor, milyen betegség esetén nem ajánlott, melyiknek milyen mellékhatása, szövődménye lehet, ilyenek milyen arányban fordultak elő, melyik oltás esetén milyen arányban kerültek coviddal kórházba az oltottak, stb. Egyszóval valami olyan hivatalos oldal, ami ezeket objektíven összefoglalja, hogy felelősségteljesen tudjak dönteni. Sajnos azt hallottam az ismerőseimtől, hogy amikor az oltást megkapták, semmiféle tájékoztatást nem adtak, csak beléjük nyomták, ami szerintem nagyon felelőtlen dolog egy egészségügyi dolgozótól, ezért szeretnék előtte körültekintően tájékozódni.
Szóval valami olyan hivatalos oldal érdekel, ahol mindenről van hiteles információ, hogy megalapozott és felelősségteljes döntést hozhassak a tekintetben, hogy melyik fajta oltást vegyem fel.
#1: Azokban semmi értelmes és hasznos információ nincs, és ami van az sem objektív. A kérdésben leírtam, hogy mire vagyok kíváncsi, milyen információkat szeretnék, hogy felelősségteljesen dönnthessek.
Amúgy meg honnan veszed, hogy nem kötelezhetnek? Törvény van rá, hogy ha nem veszem fel, akkor kirúgnak.
Törvény van rá, hogy ha egészségügyi okból nem kaphatod, akkor nem kötelezhetnek rá. Miért nem objektív a betegtájékoztató? Akkor mi van a többi gyógyszerrel? Azoknak sem hiszel? Vizsgáltasd ki magad, hogy kaphatsz-e oltást, ott azt is megtudhatod, ha valamelyiket nem kaphatod.
Nekem a személyes véleményem az, hogy a kínait nem vállaltam, egy kollégám kínaival covidos lett, mi többiek, akik más oltásokat kaptunk, megúsztuk. De pl. nem vállaltam az orosz oltást sem, mert pajzsmirigy problémára nem javasolják, nekem meg azzal volt gondom, így ha esetleg tünetmentes is most a pajzsmirigyem, nem kockáztattam, egyébként az orosz oltásból már nincs is.
"Csupán tájékozódni szeretnék valahol hitelesen arról, hogy melyik oltás milyen hatékonyságú, mikor nem ajánlott, melyiknek milyen mellékhatása, szövődménye lehet, ilyenek milyen arányban fordultak elő, melyik oltás esetén milyen arányban kerültek coviddal kórházba az oltottak, stb. Egyszóval valami olyan hivatalos oldal, ami ezeket objektíven összefoglalja, hogy felelősségteljesen tudjak dönteni."
Ez pont le van írva mindegyik oltás betegtájékoztatójában szóról szóra.
Jó, akkor:
"milyen hatékonyságú"
11. oldal
"melyiknek milyen mellékhatása, szövődménye lehet, ilyenek milyen arányban fordultak elő"
6-7-8 oldal.
"milyen arányban kerültek coviddal kórházba az oltottak"
9-13 oldal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!