Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Honnan tájékozódhatok objektív...

Honnan tájékozódhatok objektíven, hogy melyik oltást érdemes felvennem?

Figyelt kérdés

Kötelező lesz beoltatnom magam és ezért szeretném megtudni, hogy hol lehet tájékozódni hitelesen arról, hogy melyik oltás milyen hatékonyságú, mikor, milyen betegség esetén nem ajánlott, melyiknek milyen mellékhatása, szövődménye lehet, ilyenek milyen arányban fordultak elő, melyik oltás esetén milyen arányban kerültek coviddal kórházba az oltottak, stb. Egyszóval valami olyan hivatalos oldal, ami ezeket objektíven összefoglalja, hogy felelősségteljesen tudjak dönteni. Sajnos azt hallottam az ismerőseimtől, hogy amikor az oltást megkapták, semmiféle tájékoztatást nem adtak, csak beléjük nyomták, ami szerintem nagyon felelőtlen dolog egy egészségügyi dolgozótól, ezért szeretnék előtte körültekintően tájékozódni.

Szóval valami olyan hivatalos oldal érdekel, ahol mindenről van hiteles információ, hogy megalapozott és felelősségteljes döntést hozhassak a tekintetben, hogy melyik fajta oltást vegyem fel.

2021. nov. 22. 09:24
 1/10 anonim ***** válasza:
77%
Keress rá az oltások betegtájékoztatóira, publikusak. Azokból megtudod, milyen esetekben ellenjavallt egyik-másik. Te pedig ismered az immunrendszeredet, így valamennyire tudsz szűrni. Ha bizonytalan vagy, kérj egy alapos kivizsgálást, hogy nézzék meg, van-e bármelyik oltásnak olyan kockázata, ami miatt nem kaphatnád. Ha egyiket sem kaphatod, akkor egyébként nem kötelezhetnek az oltásra, ez a jogszabályban is benne van.
2021. nov. 22. 09:33
 2/10 A kérdező kommentje:

#1: Azokban semmi értelmes és hasznos információ nincs, és ami van az sem objektív. A kérdésben leírtam, hogy mire vagyok kíváncsi, milyen információkat szeretnék, hogy felelősségteljesen dönnthessek.

Amúgy meg honnan veszed, hogy nem kötelezhetnek? Törvény van rá, hogy ha nem veszem fel, akkor kirúgnak.

2021. nov. 22. 09:38
 3/10 anonim ***** válasza:
60%

Törvény van rá, hogy ha egészségügyi okból nem kaphatod, akkor nem kötelezhetnek rá. Miért nem objektív a betegtájékoztató? Akkor mi van a többi gyógyszerrel? Azoknak sem hiszel? Vizsgáltasd ki magad, hogy kaphatsz-e oltást, ott azt is megtudhatod, ha valamelyiket nem kaphatod.

Nekem a személyes véleményem az, hogy a kínait nem vállaltam, egy kollégám kínaival covidos lett, mi többiek, akik más oltásokat kaptunk, megúsztuk. De pl. nem vállaltam az orosz oltást sem, mert pajzsmirigy problémára nem javasolják, nekem meg azzal volt gondom, így ha esetleg tünetmentes is most a pajzsmirigyem, nem kockáztattam, egyébként az orosz oltásból már nincs is.

2021. nov. 22. 09:42
 4/10 anonim ***** válasza:
91%
Az általad keresett oldal nem létezik. Az oltások betegtájékoztatóiban szerepel, hogy mikor milyen betegségek esetén nem ajánlott. A többi információkról nem készült semmilyen hivatalos és objektív kutatás/statisztika.
2021. nov. 22. 09:45
 5/10 A kérdező kommentje:
#3: Látom nem érded. Nem arról van szó, hogy nem kaphatom, hanem arról hogy szeretnék tájékozódni, hogy melyiket vegyem fel. Csupán tájékozódni szeretnék valahol hitelesen arról, hogy melyik oltás milyen hatékonyságú, mikor nem ajánlott, melyiknek milyen mellékhatása, szövődménye lehet, ilyenek milyen arányban fordultak elő, melyik oltás esetén milyen arányban kerültek coviddal kórházba az oltottak, stb. Egyszóval valami olyan hivatalos oldal, ami ezeket objektíven összefoglalja, hogy felelősségteljesen tudjak dönteni.
2021. nov. 22. 09:47
 6/10 anonim ***** válasza:
82%
Ilyen adatbank MÉG nincs. A kínai oltást kapott kollégám otthon kihordta. Egy embert ismerek, akit covid fertőzésre oltottak és szarul volt, emiatt javaslom a PCR tesztet vagy gyorstesztet oltás előtt, hogy nem vagy-e fertőzött, de mivel nem tesztelgetnek, erről sincs adat, hogy mindenkinél okoz-e problémát, ha covidra oltanak, vagy csak bizonyos együttállások, kórkép esetén. Mást nem ismerek, aki így járt, mint ő, minden esetre oltás előtt a tesztelé nem haszontalan.
2021. nov. 22. 09:55
 7/10 anonim ***** válasza:
50%
Tudom, hogy én nem vagyok hiteles forrás, annyit tudok mondani, hogy a környezetemben mindenkit pfeizerral oltottak, olyanokat is, akik már korábban fertőződtek voltak és azokat is akik nem és senkinek nem volt gondja egyiknél sem, azóta sem. A többit nem ismerem. A kínait és az oroszt én nem választanám.
2021. nov. 22. 09:59
 8/10 anonim ***** válasza:
62%

"Csupán tájékozódni szeretnék valahol hitelesen arról, hogy melyik oltás milyen hatékonyságú, mikor nem ajánlott, melyiknek milyen mellékhatása, szövődménye lehet, ilyenek milyen arányban fordultak elő, melyik oltás esetén milyen arányban kerültek coviddal kórházba az oltottak, stb. Egyszóval valami olyan hivatalos oldal, ami ezeket objektíven összefoglalja, hogy felelősségteljesen tudjak dönteni."

Ez pont le van írva mindegyik oltás betegtájékoztatójában szóról szóra.

2021. nov. 22. 10:20
 9/10 A kérdező kommentje:
#8: Ez pont nincs leírva.
2021. nov. 22. 13:39
 10/10 anonim ***** válasza:
71%

Jó, akkor:

[link]

"milyen hatékonyságú"

11. oldal

"melyiknek milyen mellékhatása, szövődménye lehet, ilyenek milyen arányban fordultak elő"

6-7-8 oldal.

"milyen arányban kerültek coviddal kórházba az oltottak"

9-13 oldal.

2021. nov. 22. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!