Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Pozitív covid teszt esetén...

Pozitív covid teszt esetén érdemes röntgent csináltatni?

Figyelt kérdés
Zöld váladékosat köhögök fel, lázam csillapodott,és idős sem vagyok. Mit tanácsoltok?

2021. nov. 21. 13:54
 1/9 anonim ***** válasza:
42%
be vagy oltva?
2021. nov. 21. 13:55
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Hee??

A röntgen közelébe nem fognak engedni

2021. nov. 21. 13:56
 3/9 A kérdező kommentje:
Van 2 oltásom. A hurutos köhögés miatt merült fel bennem
2021. nov. 21. 13:57
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Én 2 hétig voltam lázas, zöld váladék jött fel, majd kaptam antibiotikumot aztán elmúlt. Röntgen, ct nem volt.
2021. nov. 21. 14:02
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Tavaly voltam covidos. Akkor mikor bementem a covid ambulanciára volt minden. Röntgen, ekg, teszt, vérvétel. Most már kétlem hogy ennyire precízek.
2021. nov. 21. 14:03
 6/9 anonim ***** válasza:
88%

Az oltás hogy jön ide ? Ugyanúgy lehet durván covidos az is.

Attól hogy nem reklámozzák, igen is ajánlott egy részletes, lehetőleg post covidos labor, ekg, tüdő ct. Nekem is voltak meglepik, pl. károsodott máj

2021. nov. 21. 14:44
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Orvos sztetoszkóppal képes megállapítani, hogy van-e tüdő érintettségre utaló zörej, recsegő hang. A zöld váladék arra utal, hogy valami minimális vérzés már volt valahol a légutakban (a hemoglobin egyik lebontási terméke a zöld biliverdin festék), ennek pontos helye nem megállapítható. Nekem volt olyan köhögéses betegségem, ahol alvadt vért köhögtem ki, de a röntgen nem mutatott ki tüdőgyulladást (antibiotikum használt).
2021. nov. 21. 14:46
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem sokszor volt hurutos köhögéses betegségem (végeredményben nem tudom, hogy hörghurut, légcsőhurut vagy arcüreggyulladás és a lefolyó váladékot köhögtem vissza). Antibiotikum és köptető mindig segített. Volt, hogy elhúzódó köhögéssé fajult (de NEM fulladtam és nem volt sok váladék, csak minimális), szteroidos belégzőt kaptam, de akkor húzódott el, amikor nem lett antibiotikummal kezelve.

Felülfertőződés lesz, háziorvos segít, ne félj túlzottan! :)

2021. nov. 21. 14:55
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
#6 Mit jelentett az, hogy károsodott a májad? Mit kaptál rá, vagy milyen következményei lettek?
2021. nov. 21. 14:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!