Aki oltatlanul elkapja a koronavírust, az biztos, hogy lélegeztetőre kerül?
#62!Folyt.köv. Ahhoz, hogy ki lehessen jelenteni, hogy oltás utáni "mellékhatások" aránya jóval kevesebb, mint a covid utáni "mellékhatásoké" 2 alapvető információ hiányzik. 1. Ismerni kéne a VALÓS fertőzöttek számát.(Tudjuk, hogy sokan átesnek úgy, hogy nem tudnak róla.) 2. MINDEN oltás utáni mellékhatást jelenteni kéne, illetve kivizsgálni, hogy oltási mellékhatás, vagy attól függetlenül oltás után jelentkező probléma. Utóbbi szinte SOHA nem történik meg. Sokan kisebb problémával orvoshoz se mennek, csak simán nem adatják be a harmadikat. Aki eljut orvoshoz, 2 lehetőség van. A, Ránézésre "megállapítja", biztos nem az oltastól van, B, Valószínű az oltastól van.(De nem jelenti se az orvos, se a beteg.)
"Oltással könnyebben átvészeled a covidot, mint nélküle." Ha valaki oltással is súlyos állapotba kerül, mindig az a válasz, hogy nélküle még durvább lenne, meg is halt volna. Honnan veszitek? Ezt akkor lehetne kijelenteni, ha valaki egyszerre lenne oltott és oltatlan, ami ugyebár paradoxon. Oltás nélkül mindenkire máshogy hat a Covid, és... oltással is. Jelenleg is vannak rossz állapotban lévő covidos oltott ismerőseim. Pont annyira betegek, mint ahogy az ő korukban és egészségi állapotukban az oltatlan ismerőseim jellemzően voltak. Ugyanúgy van oltott ismerősöm, aki enyhébb tünetekkel vészelte át, de post covidos.(A védőangyal válaszolód mániája ez a post covid. Itt üzenem neki, hogy attól se biztos, hogy megvédi a szent oltás.)
Oltások összehasonlítása: Nézd, ha én kanyaró elleni oltást kapok, akkor nem fogok kanyaróban meghalni. Ez a Covid elleniről nem mondható el, meg még nagyon sok minden más se, de az most hosszú lenne. Illetve mondj légyszi még egy olyan betegséget, ami ellen az oltás nagyobb védelmet ad, mint az átesettség. Mert itt ezt is megpróbálják lenyomni a torkunkon, meg még sok minden mást is, amibe most nem mennék bele idő hiányában, meg mert már unom is. Úgyis minden oldal meggyőzhetetlen. Aki akar oltat, aki nem nem, engem nem érdekel. A kérdésre a válasz ennyi: Nem, nem kerül minden oltatlan lélegeztetőre, de oltott is kerülhet. A fertőzöttek (oltott és oltatlan) egész kis része kerül oda. Hogy te beleesel-e abba a kicsibe, az lutri.
Én rengeteg külföldi (!!!) cikket olvastam, miszerint a tünetmentesek aránya 10-20% és közöttük is SOK a poszt-COVID-os.
Ne felejtsétek el, hogy normálisabb országokban / egyes munkáltatók révén rengeteget tesztelnek. Ha olyan hű-de-nagy volna a tünetmentes fertőzöttek aránya, akkor az rég kijött volna.
Igen, nekem "mániám" a poszt-COVID. Ne ahragudjatok, hogy szeretném még pár évig fenntartani a jelenlegi, már most pocsék egészségi állapotomat és nem szeretnék mellé még pár autoimmun kórképet, szívelégtelenséget, sérült tüdőt.
Ja, elnézést kérek, sokan semmilyen tanulmánynak nem hisznek, külföldinek se és HA az ismerősi köre is mázlista, akkor már nem is létezik a poszt-COVID.
Már hogy a viharba ne segítene az oltás az egyénhez képest? Ember, az oltott tele van antitesttel, amikor a vírus a szervezetébe kerül! Ezek az antitestet közömbösítik a vírusok egy részét, tehát a szervezet előnyből indul! Igen, meghalHAT, LEHET poszt-COVID-os, de önmagához képest sokkal kisebb eséllyel, mint oltottan!
Nem diszkrimináció az oltott-oltatlan megkülönböztetés. Diszkrimináció az, ha nem tehetsz az adott dologról, pl származás, bőrszín.
Amúgy meg azt érzem, hogy pont, hogy a krónikus betegek vannak lenézve.
Én a zárt ablakos, zárt térben levő időszakban ténylegesen havonta, legritkábban kéthavonta elkapok egy felső légúti fertőzést. Ha mellettem beteg valaki, akkor EGÉSZEN BIZTOSAN elkapom a nyavalyáját. Ilyen vagyok, ilyennek születtem és az egyik alapbetegségem sem segít rajta valószínűleg (emiatt eleve sérült a nyálkahártyám).
A COVID előtt soha életemben nem éreztem, hogy emiatt lenéznének, "tápos"-nak neveznek, leszólnak vagy áldozathibáztatnak. Sőt, észre se vették, hogy ez velem a helyzet. Sőt, én magam se vettem fel, annyit csináltam, hogy NeoCitránt ittam, ami az esetek 80%-ában segített. Ha a torkom fájt pár napig, észre se vették, ha barátokkal találkoztunk, mondtam, hogy most ne pusziszkodjunk. De volt, aki így is akart, nem érdekelte. Máskor az orrom nem szelelt és néhány órán át volt egy enyhe orrhangom is.
Most pedig egy krónikus beteg, gyenge szervezetű ember mit kap? Ne legyenek korlátozások és értünk nem kár, ha meghalunk. Hát köszönöm szépen.
#72! Értem, tehát a te ismeretségi köröd, ahol mindenki meghal covidban, de minimum postcovidos, az a valóság, a miénk meg, ahol nem, azok mázlisták.
Képzeld, ebben a nem normális országban is van, ahol tesztelnek(normális külföldiek). Én pont dolgozom olyannak, és bizony rengetegszer lesz + teszt, tünet nélkül. Egyébként készült tanulmány Lengyelországban. 4x annyi oltatlannak volt az antitest teszt +, mint amennyi a regisztrált fertőzöttek száma volt. Oltatlan! Érted. Átesett úgy, hogy nem tudtak róla.
Elhiszem, hogy létezik post covid, csak épp nem 50%, mint a te fejedben, hanem max.5. És nem élethosszig tart. Saját testvérem se érzett szagokat még hónapokig. Jaj, lehet hisztizni, hogy post covid, csak épp már érez. Kutya baja. Elhiszem, hogy te nem szeretnél hónapokig szaglás nélkül élni. Én meg tudod, mit nem szeretnék? Ha mondjuk oltás után kéthetente random elöntene a vér, ahogy több barátnőmet. Tudod, mi a különbség kettőnk között? Hogy én lesz.rom, hogy te oltatsz-e, nem ugatok bele abba, hogy más mit kezd a saját testével. Te meg elvárod, hogy az egész világ körülötted forogjon, és mindenki miattad kockáztassa a saját egészségét.
Pfizert kapott egy barátnőm terhesen. Nos most egészséges a 3 hónapos kisfia. Pfizert kapott szoptatós anyuka barátnőm, jövő héten megy a harmadikra.
Én is kaptam Pfizert, másodszor jött meg totál normálisan, pedig nekem még a stressz is szétzilálja..
[ma 15:11]: "Én meg tudod, mit nem szeretnék? Ha mondjuk oltás után kéthetente random elöntene a vér, ahogy több barátnőmet."
- Mintha két külön világban élnénk. Százával beszéltem oltott barátokkal, rokonokkal. A legdurvább oltási reakció a két nap láz volt, ami elmúlt, és ennyi. Elképesztő, hogy valakinek a baráti körében meg random kéthetente elönt embereket (többet is) a vér, mióta oltást kaptak. Tényleg mintha két külön világban élnénk, melyekben eltérő természeti törvények vannak. Az egyikben az oltás kb. veszélytelen, az oltási reakció ritka és szót sem érdemel, és utána a covid veszélyessége töredékére esik vissza, a kórházak oltatlanokkal vannak tele. A másikban az oltási reakciók gyakoriak, durvák, ráadásul semmi extra védettséget nem adnak a vakcinák, mert ott az oltottak és az oltatlanok ugyanúgy kerülnek kórházba és halnak bele.
A két külön természeti törvényekkel bíró világot összeköti az internet, anélkül kevesebb veszekedés lenne.
Lehet, hogy a laposföld-hívőket se kellene többet leszólni. Talán ők egy olyan világban élnek, ami szakasztott megegyezik a mienkkel, azt leszámítva, hogy ott a Föld tényleg lapos. És velük is csak internetes összeköttetés van.
Azért lenne egy-két kérdésem ahhoz, aki a kábeleket lefektette a világok között... :)
#75! És akkor mi van??? Nekem meg egyik barátnőmből 2 hetente dől a vér, másik ismerős klimax után újra menstruál, testvérem szoptatósan sürgősségin kötött ki, nőgyógyászati gond miatt, barátnőmből terhesen véres darabok hullottak oltás után, szintén sürgősségi. Most szült, minden rendben, kivéve, hogy épp covidos az egész oltott családdal együtt és rohadt beteg lett. Ennyire volt hasznos az oltása. Ez nem egy verseny arról, hogy kinek, hogy jártak az ismerősei, csak szólok. Mindenki a saját tapasztalata alapján, hoz egy olyan döntést, amilyet akar a kockázatok mérlegelése után. Neked meg, utoljára írom le, más döntéséhez SEMMI KÖZÖD! Foglalkozz magaddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!