Hogy lehet az hogy nem ismerek ekkora számok mellett egy halottat se?Hogy lehet az hogy nem ismerek ekkora számok mellett egy halottat se?
Orulj neki, elvezd a biztonsagos buborekod.
Nekunk az ismerosi korunkbol sok csaladot erintett veszteseg (Budapest).
Én is ismerek sajnos...
És még egy észrevêtel, annak kapcsán, hogy a családnak fizetnek, hogy ráírhassák:
Még soha, egyetlen olyan emberrel sem találkoztam, aki azt mondta volna, hogy fizettek nekik ilyesmiért, vagy felajánlották volna. Mindenki egy ismerősétől hallotta, vagy Facebookon olvasta...
A másik: nálunk a családban elég sokan elmentek az elmúlt években, különböző betegségekben, legtöbb esetben kórházban haltak meg.
SOHA, egyikünktől sem kérdezték meg, mit írjanak a papírra! A betegségek, a bentlévő vizsgálatok eredményei alapján töltötték ki! Ebbe a hozzátartozónak semmi beleszólása nincs!
Ha valami felső utasításra kamu van (anélkül egy orvos sem kockáztatná az engedélyét), nem kellene fizetniük érte, hanem csak ráírnák, és kész!
Én most kaptam el. Myeloma multiplexes beteg vagyok, ez gyengébb immunrendszerrel jár. Felerősíteni sem lehet. Most vették észre, nagyon korai stádiumban. Most kezdték volna a kezelést, pont emiatt halasztották el, mert potenciális fertőzött vagyok (holnap fognak tesztelni, de kb 100%, hogy elkaptam), ha meggyógyulok, akkor kezdődik a kezelésem. Az általános állapotom jó, ha lemegy a kezelés, még legalább 10 évig teljes életet élhetek, dolgozhatok, sportolhatok, kirándulhatok.
De ha a szervezetem nem tudja legyőzni, pont emiatt az én nevem is jogosan lesz ott a listán, mellette hogy alapbetegség myeloma multiplex. És mindenki csak azt fogja benne látni, hogy ugyan 50 alatti nő, de beteg volt! Az már nem lesz ott, hogy két hónapja még teljes életet élt, dolgozott, és fogalma sem volt a betegségéről...
Sokszor olyan betegségek vannak azon a listán, hogy amellett Covid nélkül, kezelés mellett még jópár évig élhettek volna.
El lehet bagatellizálni, de egyre több olyan tanulmány van, amikor olyanok, akik enyhe tünetekkel átvészelték, még hónapokkal később is fáradékonyságra panaszkodnak, hónapokkal később derülnek ki keringési, és mindenféle szervi problémák.
Ha a te családodban nem volt haláleset, örülj neki, szerencsés vagy. Nem mindenki az sajnos.
Nem fizetnek a csaladnak. Csak a kórház kap ra tamogatast, ezert rákérdez. Es nem fb in lattam, sajat ismeros meselte sajat esetében. Nem ilyen lazítós tipus. Csak meselte.
Most egy masik is.
Eddig kb. 15 ezer ember halt meg 10 millóból. 670 emberből 1.
Ezért érthető, hogy sokan nem tudnak halálesetről az ismerősi körükből. Mert nem csak ismerni kell ennyi sok embert. Olyanoknak kell lenniük, akikről legalább néhány hónaponként hírt kapunk.
Lehet, hogy tényleg csak szerencsés vagy. Esetleg olyan helyen laksz, ahol viszonylag kevés a fertőzött, lásd: [link] A mi városunkban most is alacsony ez az érték, magas azt hiszem sosem volt.
Nekem eddig egy személyes ismerősöm se halt meg a vírus miatt. Két rokonom ismerőséről hallottam, hogy belehalt, mindkettő idős volt. Egy távoli ismerősöm került kórházba, de már jól van.
Én kétszer voltam beteg az utóbbi egy évben, enyhébb influenzás tünetekkel. Mivel pár nap alatt átment rajtam, és nem volt semmi szokatlan tünet, nem teszteltettem, csak nem mentem emberek közé. De lehetett akár COVID is, tervezek egy antitest-tesztet csináltatni hamarosan, hogy kiderüljön.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!