Másoknak mi a véleménye a "saját immunrendszeremben bízom" érvről?
Tehát személyedben egy tudománytagadóval van dolgunk?
Tudod, cuki vagy, hogy többszázezer orvost hazudtolsz meg.
A te szakmád mi is? Hogy esne, ha meghazudtolnának? Ugye a te szakmádban sohasem szempont a pénz?
Ha lenne szuperélelmiszer autoimmun betegségek gyógyítására, az is hatalmas pénz lenne, hidd el.
Egyébként titok, hogy személyesen szerinted melyik ez a szuperdiéta vagy szuperélelmiszer?
Én azt tudom, hogy Kapás Bogi gluténmentes diéta és full egészséges étrend mellett is autoimmun beteg lett tavaly.
Ja, tehát nincs is semmiféle szuperétrended, csak provokálsz.
Ha lenne szuperétrended eddig gyógyíthatatlannak ítélt betegségcsoportokra, azzal emberek millióinak életét tennéd könnyebbé, tele lennél díjakkal, kitüntetésekkel és cikkeznének rólad.
Adottak gyógyíthatatlan betegségek. Nem normális azt gondolni, hogy a tudomány összes embere hazudik (persze a családjuknak és saját maguknak is), te pedig tudsz valamilyen étrendet, persze nem osztod meg, mi az.
Ok, nem mindenkinek ugyanannyi adatott meg agyilag, viszont akkor ne terjeszd legalább a butaságodat.
(Egyébként ha picit is hitelesnek tartanád saját magadat, akkor külföldi, elismert cikkek linkjeivel együtt jönnél.)
Én is bízok az immunrendszeremben, kizártnak tartom, hogy a covid komolyabban ledöntött volna. Ettől függetlenül oltattam, mert egy közösség része vagyok és jártam biológia órára.
Szerintem önzőség csak magunkat nézni. A gyerekeket sem azért oltják, mert félő, hogy nagyon betegek lesznek. Kisebb eséllyel terjesztik így, előbb kialakul a nyájimmunitás és nem adunk teret az újabb mutánsoknak.
Az gondolom eszedbe se jut, hogy mikor a szenny kajákat eszed, az immunrendszered arra van ráhangolva, hogy ezeket a méreganyagokat tüntesse el minél hamarabb, viszont ha csak egészséges ételeket eszel, a szervezetednek ezzel nincs problémája, és azzal tud foglalkozni, amivel kell. És nincs itt semmilyen csodaétrend. Látom te is csak ezt keresed, pedig az a helyzet, hogy az egészséges életmód egyenlő azzal, hogy nem eszel mást, csak amit a természetben megtalálsz: gyümölcs, zöldség, hús, tojás, gomba. Minden más már feldolgozott, és a feldolgozással olyan anyagok keletkeznek és/vagy kerülnek a termékekbe, amik brutál mód növelik a gyulladásos reakciókat a szervezetben.
És igen, rengeteget számít hogy mit eszel. Érdekes mód asztmásként (krónikus hörgőGYULLADÁS) mikor szenny kajákat eszem, van hogy napokig nem kapok levegőt, extrán termelődik a váladék is, és van hogy már a mentőt kell rám hívni. Amikor viszont odafigyelek, sokkal kevesebbszer fordul elő a váladék is és a befulladás is. Az én tüdőgyógyászom kimondta, hogy habár nem közvetlenül, de nagyon meghatározó az étrend - és nem csak az asztmában, hanem az összes akut és krónikus szervezetben. Nem mindegy, hogy egy olyan szervezet kap bármilyen kórokozót, ami alapból túl van terhelve az egészségtelen életmóddal, vagy egy olyan, ami "kipihent", és bármikor készen áll egy esetleges támadásra.
De meg lehet nézni, hogy milyen egészégügyi vonal rajzolódik ki a koronavírussal kapcsolatban. Az emberek sz.rnak az egészségükbe, összezabálnak mindent, nem pihennek, nem sportolnak. Elhíznak, jönnek a krónikus betegségek. A szervezet extrémen túl van terhelve, és elkapja a koronavírust - most az oltást félretéve, alapesetben, mennyi esélye van? És persze, mindig lesznek kivételek, hogy ilyen egészségügyi állapotban túléli, hogy egészséges életmóddal élő ember belehal, hogy oltott belehal, hogy oltatlan nem. De az arányok, a lefolyás és a szövődmények nagyon nem mindegy.
Az orvostudományt egyébként meg lehet nézni: ha annyira nagyon jól működik szerinted, akkor miért van egyre több és több beteg ember? Mert olyan sikeresen meggyógyítanak? Mert olyan jó a prevenciós munkájuk? Csak az egyre több és egyre magasabb dózisú, és egyre durvább mellékhatásokkal rendelkező gyógyszereket írják ki egymás után, de alapvetően egyiktől sem halod, hogy változtass életmódot. Meg se kérdezik, hogy amúgy azzal mi a helyzet.
Úgyhogy kérdező, el lehet gondolkodni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!