Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Másoknak mi a véleménye a...

Másoknak mi a véleménye a "saját immunrendszeremben bízom" érvről?

Figyelt kérdés
Szerintem kissé abszurd.

2021. nov. 14. 13:35
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 111/127 A kérdező kommentje:

110

Ja, tehát ha nem neked hisznek, akkor hú meg ha. Hát nem lehet mindig neked igazad.

Amelyik országokban sok a teszt, 10-20%-nyi tünetmentest találtak. Köztük is SOKAN poszt-COVID-osak lesznek.

Biztos jó lehet egy szívizomgyulladásra ráedzeni (nem mindig van tünete, ettől még mindig veszélyes lehet).

2021. nov. 15. 14:59
 112/127 anonim ***** válasza:
94%

Kérdező egyébként te meg a vakcina mellékhatásokat bagatellizálod el.

Csak az ismerősi körömben, 2 EÜ dolgozó, Pfizert kaptak az egyiknek a heréjében lett daganat pár hónap után, a másiknak a belében.

Egy harmadik ismerősnek a seggében nőtt ki valami daganat vagy polip még nem tudni (szintén pár hónappal a 2. dózis után), egy negyediknek teljesen összevissza ugrál azóta a vernyomása, és sokszor beteg, pedig előtte sosem szokott beteg lenni.

Van valami ebben az mRNS szarban, ami mindenféle komplikációkat okoz. Nyilván ez sokszor már meglevő lappangó problémát erősít fel, az újabb kutatások szerint pont a tüskefehérje maga, ami a gebaszt okozza a covid esetében is, valószínűleg ezért van ennyi gond az mRNS oltásokkal.

2021. nov. 15. 15:04
 113/127 anonim ***** válasza:
100%

"Ja, tehát ha nem neked hisznek, akkor hú meg ha. Hát nem lehet mindig neked igazad."

Nem kell hinni. Ki kérte? Inkább a stílusod az, ami kiveri a biztosítékot. Emiatt sem írnak neked sokan. Mi még itt 3-4-en próbálunk "beszélgetni" Veled de ugyanazt szajkózod, ha meg valami nem tetszik akkor átváltasz bunkóbb stílusba.

Én egyébként elhiszem neked, hogy nálatok ez volt. Egy percig nem kérdőjeleztem meg, hogy ott szívás volt a covid. Tudom, hogy az sok esetben. Annyit írtam, amit Te is, hogy ne a legyen a reprezentatív minta, ami a saját környezet, erre meg Te hoztad fel. Nekem igazából mindegy.

Szerintem hamarosan tényleg kiszállok a Veled való kommunikációból. Nem sértődöttség vagy ilyesmi de úgy érzem, hogy hiába írok le bármit, igazából nem is érdekel Téged. Ha meg valami nem tetszik akkor inkább támadó jelleggel lépsz fel.

Értem a frusztrációdat de akkor érdemi vitát, beszélgetést miért vársz el a kérdéseiddel, ha igazából nem is vagy kíváncsi ellenvéleményre?

2021. nov. 15. 15:10
 114/127 A kérdező kommentje:

Lehet mellékhatása, mint mindennek.

De akkor se jobb a gyógyszeres kezelés, amit vagy időben kezdenek el, vagy... Nem.

A vakcinának van 0.00001% eséllyel mellékhatása, a poszt-COVID előfordulását 30-50%-ra teszik. A 10-20%-nyi tünetmentes esetében IS.

Amúgy honnan tudod, hogy nem fejlődött a daganat már hónapokkal az oltás előtt az ismerőseidnél?

Nekem eü-s ismerősöm rágta a fülem, hogy adassam be az mRNS-t, miután gyenge a szervezetem és a 2 kínai alig termeltetett antitestet.

Még azzal se vádolhatsz, hogy a mi kormányunk szavát iszom.

- nem hívtam volna ide a pápát

- európabajnoki focimeccs korlátozott létszámmal, maszkban, már ha zárt kapus nem lehet

- nem lett volna vadászati kiállítás - az amúgy sem

- nem lett volna békemenet (az amúgy sem, propagandamenet buszoztatott emberkékkel)

- ha el is engedtem volna nyárra a maszkozást zárt téren, augusztusban visszahoztam volna mindent zárt térben és minimum FFP2 / KN95

- a "hanyatló" nyugathoz hasonló szigort hoznék oltatlanok részére

- rengeteget tesztelnék, úgy, mint nyugaton is, ingyen gyorsteszteket és mindenfélét hoznék be, mint a "hanyatló" nyugaton

2021. nov. 15. 15:14
 115/127 A kérdező kommentje:

113

Jó, lényegében szerinted a gyógyszer a biztonságosabb, szerintem meg a megelőzés, az oltás.

Én inkább az oltás esetleges mellékhatásait vállalom be, mint a szteroidot és a nem biztosan ható antivirális szert, te fordítva.

Szerinted az oltás veszélyes, szerintem veszélytelen.

Szerinted a COVID alig veszélyes, szerintem olyasmi, mint a spanyolnátha, csak korszerűbben kezeljük.

2021. nov. 15. 15:17
 116/127 anonim ***** válasza:
100%

Ezt nagyon lesarkítottad.

"Jó, lényegében szerinted a gyógyszer a biztonságosabb, szerintem meg a megelőzés, az oltás."

Állítottam ilyet? Azt mondtam, hogy függetlenül az oltottsági állapottól, bárkinek szüksége lehet gyógyszeres/ valamilyen hatásos kezelésre, ezért nagyobb hangsúlyt kellene fektetni rá.

"Én inkább az oltás esetleges mellékhatásait vállalom be, mint a szteroidot és a nem biztosan ható antivirális szert, te fordítva."

Az oltás sem hat biztosan. Sőt, egyre inkább úgy tűnik, hogy sehogy. Nem szívesen vállalnám be a gyógyszeres kezelést sem de HA SZÜKSÉGES, akkor igen. Megannyiszor leírtam már ezt is, valahogy nem úgy értelmezed, ahogy leírtam. Biztos velem van a gond, hogy nem fogalmazok akkor ezek szerint érhetően. :D

"Szerinted az oltás veszélyes, szerintem veszélytelen."

Egyik mondatodban azt mondod lehet mellékhatása mint mindennek, most meg veszélytelen. Önmagadnak is ellentmondasz.

"Szerinted a COVID alig veszélyes, szerintem olyasmi, mint a spanyolnátha, csak korszerűbben kezeljük."

Nem alig veszélyes a covid de messze nem annyira veszélyes, mint pl. egy spanyolnátha (legalább is még nem, és reméljük nem is lesz az). Ettől függetlenül komolyan kell venni, mint minden betegséget. Kicsiből is lehet nagy baj. Tudjuk jól. Vagyis remélem.

2021. nov. 15. 15:26
 117/127 A kérdező kommentje:

Nálam a mindennek lehet mellékhatása az kb egyenlő az alig veszélyessel.

Az Advil Ultrát és a NeoCitránt is beveszi az ember, a krónikus betegségeit is kezelteti, pedig mindennek lehet mellékhatása.

A legtöbb ember gyógyszeres kezelésre szorul, ha elkapja a COVID-ot.

Már miért ne hatna az oltás? Honnan veszed ezt? Miből gondolod?

Nélküle én már hermetikusan bezárkóznék.

2021. nov. 15. 15:30
 118/127 anonim ***** válasza:
100%

Mindennek van mellékhatása, de nem mindegy, hogy megelőzésképp veszed be és azzal akár "árthatsz" is magadnak, vagy ha szarul vagy akkor nem sok választásod van és bevállalod. Ennél faékebb módon nem tudom már leírni...

"Már miért ne hatna az oltás? Honnan veszed ezt? Miből gondolod?"

Mert egyre több oltott kerül kórházba, lélegeztetőre vagy akár bele is halhat a covidba. Ezért. És nem, itt már nem "járulékos veszteségről" beszélünk, nem arról a pár % emberről, akiknél nem hatott a vakcina valamiért. Nyilván ebben szerepet játszik az is, hogy sokaknál eltelt 6 hónap a 2. vakcina felvétele óta de akkor ezek szerint a lényegi sejtes immunitást nem adja rendesen egyik vakcina sem. Az meg hogy 4-6 hónap után majdhogynem nullával egyenlő az ellenanyag, megint csak arról árulkodik, hogy nem túl hatásos egyik covid vakcina sem.

"Nélküle én már hermetikusan bezárkóznék."

Ezt megteheted bármikor. Te valahogy úgy gondolod, hogy beoltattad magad ezért nem lehetsz covid-os vagy ha mégis akkor könnyen megúszod. De erre nincs garancia.

Én nem akarlak felkelteni ebből az álomból, ha neked ez a tudat jobb akkor legyen úgy. Viszont akkor felesleges bárminemű eszmecsere ez ügyben.

2021. nov. 15. 15:41
 119/127 A kérdező kommentje:

"Mindennek van mellékhatása, de nem mindegy, hogy megelőzésképp veszed be és azzal akár "árthatsz" is magadnak, vagy ha szarul vagy akkor nem sok választásod van és bevállalod. Ennél faékebb módon nem tudom már leírni..."

Pedig a megelőzés fontosabb és hatékonyabb.

Illetve ennyi erővel semmilyen betegséget se kezeljünk.

Ne szedjünk sztatinokat, mert azok is árthatnak és nélkülük se 100% az infarktus esélye - csupán nagy.

Ne szedjünk vérnyomáscsökkentőt, mert nem 100% a magasvérnyomás szövődményeinek esélye, csak nagy.

Ne szedjünk protonpumpa-gátlót, mert árthat és nem 100% a nyelőcsőrák esélye, csak nagy.

A koronavírus-fertőzés nagy eséllyel lesz súlyos és nagy a szövődmények esélye is.

"Mert egyre több oltott kerül kórházba, lélegeztetőre vagy akár bele is halhat a covidba."

Honnan vannak ezek az adatok?

Én se nem ezt olvasom, se nem ezt tapasztalom. Van egy nagy koponya ismerősöm, aki adatokat kutat világszerte és nem ezt tapasztalja.

Honnan vannak az adataid?

" Az meg hogy 4-6 hónap után majdhogynem nullával egyenlő az ellenanyag, megint csak arról árulkodik, hogy nem túl hatásos egyik covid vakcina sem."

Én úgy tudom, ez gyenge szervezetű embereknél fordul elő és főleg a kínai vakcina után.

"Te valahogy úgy gondolod, hogy beoltattad magad ezért nem lehetsz covid-os vagy ha mégis akkor könnyen megúszod. De erre nincs garancia."

Akkor mit tegyek?

Ez az egyetlen védekezési lehetőség.

Főleg mivel kb sehol se kötelező a maszk itthon, mert a kormányunknak a hatalom fontosabb az emberéletnél.

"Én nem akarlak felkelteni ebből az álomból, ha neked ez a tudat jobb akkor legyen úgy."

Akkor mit tegyek, féljek? Mit tudok tenni az oltáson kívül?

Amúgy egyedül nem tudok bezárkózni hermetikusan.

2021. nov. 15. 16:07
 120/127 anonim ***** válasza:
94%

#67 (66-os vagyok, azóta nem írtam választ)

"Akkor tuti nem a vakcina és a gyógyszerek ellen beszélsz majd és azzal egyetértek." - nyugi, be vagyok oltva, és nem beszélek a gyógyszerek ellen, DE! Azért látni kéne, hogy az orvosok sosem az okot kezelik, hanem a tünetet. Felírnak egy rakat gyógyszert, és ennyivel elintézik a beteget. Ha krónikus betegség, és rosszabbodik (mint pl. asztmánál a szteroidos kezelés), akkor csak még több és erősebb gyógyszert ír fel. Egyszer nem hallottam egyik orvostól sem, hogy az okot próbálta volna meg kezelni. Nem rosszak a gyógyszerek, de amikor felborul a mérleg és az emberek, és egyre több kisgyerek is úgy eszi a gyógyszert mint a cukrot, akkor már baj van. Apropó kisgyerekek... A covid ideje alatt az 5-11 éves korosztályban 49%-ra nőtt a túlsúlyosak aránya, ami egyenes út a különféle krónikus betegségek kialakulásához. Az orvosok nekik is csak gyógyszereket írnak fel, és hagyják, hogy a társadalom kinyírja önmagát. Na ez a bajom az orvosokkal. "Csak" ennyi.

2021. nov. 15. 18:25
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!