Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Van olyan, aki nem kapta el a...

Van olyan, aki nem kapta el a kornonavírust?

Figyelt kérdés
Szerencsés az az illető, aki még nem esett át a víruson? Hogy hogy eddig nem kapta még el?

2021. nov. 11. 19:46
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudok róla, megfàzva sem voltam, így úgy gondolom nem voltam mèg hordozó. Sok fertőzöttnek segítettem eddig a vàsàrlàsban, míg karantènban voltak. Többször voltam kontakt szemèly, eddig mèg megúsztam
2021. nov. 11. 19:53
 2/16 A kérdező kommentje:
Köszi :) remélem nem kapod el!
2021. nov. 11. 19:54
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Én sem kaptam el, igaz, már erősen 70+ vagyok és nem igen járok zsúfolt helyekre. De ez sem igazán biztosíték, mert egy volt kolléganőm még 2018-ban !!! kapta el, amikor még nem is volt itt a járvány. Ő sem tudta, hogy miről van szó, csak nagyon erős felső légúti hurutja-gyulladása volt magas lázzal, makacs köhögéssel, de végül is kilábalt belőle, pedig 70 körül volt akkor. Csak akkor tudta azonosítani, hogy a covid volt, amikor nyilvánosságra került, hogy az egyik tünet az ízlelés- és szaglásvesztés. Neki még a mai napig alig tért vissza a szaglása. Mivel ő is nyugdíjas volt akkoriban, nem tudott rájönni, hogy hol fertőződhetett meg.
2021. nov. 11. 19:55
 4/16 anonim ***** válasza:
34%

Már hogy lenne szerencsés?

A számok: 1 millió alatt van a fertőzöttek össz.száma.

Így max. minden 10-dik, 90% akkor a szerencsés.

Csak a szükséges és előírt óvóintézkedéseket tettem, betartottam.

Túl vagyok (az egész család) a 3. oltáson, senkinek se volt semmi mellékhatás, leszámítva ott, ahol beleböktek, bár közel sem fájt annyira, mint amikor ujjbegyből vették a vért.

Ennyi..

2021. nov. 11. 19:57
 5/16 anonim ***** válasza:
74%
Nem nagyon tudom elhinni, hogy lehet olyan normál életet élő aki minden nap kilép a lakásából de két év tombolás alatt nem találkozott a vírussal. Akkor nincs is járvány és tényleg átnevezett influenza az egész. Szerintem minimum tünetmentesen mindenkinek megvolt. Csak ezt nem akarják tudomásul venni mert még rengeteg vakcinát el kéne sózni.
2021. nov. 11. 19:57
 6/16 A kérdező kommentje:
Sziasztok. Én tudtommal nem kaptam el, nem volt semmi bajom. Nem vagyok oltva. Környezetemben se kapta el senki (inkább szűk családi kör). Dolgoztam rendesen (home officeban is). Most vagyok túl kb másfél hónapja egy munkahely váltáson is. Mindent betartottam, igaz mai napig hordom a maszkot.
2021. nov. 11. 20:01
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Én tudtommal nem kaptam el, pedig a kislányom minden nyavalyát hazahozott az oviból, most már a suliból. Nem vonultam ki a világból, a maszkot is csak akkor hordtam, ha kötelező volt általában, nem vagyok oltva, többször is voltak megfázásos tüneteim. 1 hónapja nézettem antitestet kíváncsiságból és nincs semmi, tehát elviekben nem estem át az elmúlt 2 évben a fertőzésen.

Ennek ellenére nekem is van 2 gyanús betegség, ami mégis lehetett az. Az egyik 2,5 évvel ezelőtt nyáron. Egy brutális köhögős betegséget kaptunk el a kislányommal. A fura az volt, hogy nyáron képes voltam belázasodni és utána az a köhögés. Ha most úgy köhögnék, rohammentő vinne kórházba. Szerencse, hogy akkor még hírét se hallottuk a covidnak, ahhoz még fél évet várni kellett, mert nagyon megijedtem volna. Borzalmas volt az a köhögés. De lehet, hogy nem az volt. A másik gyanús dolog, hogy tavaly nyár végén belobbant egy 10 éve tartó diagnosztizálatlan betegségem. Addig kibírható volt, viszkető kiütésekkel járt időnként, 9 év alatt így is csupa heg lett a hátam, de legalább elmúlt hosszabb időkre. Tavaly nyár végén viszont elborította az egész hátamat és a lábszáramat. Előtte voltam majdnem 1 hónapig beteg. Nem volt vészes, csak elhúzódó, láz az elején, aztán enyhe köhögés sokáig. Nem tudom, volt-e köze a kiütéseknek. Azóta, egy éve tele vagyok velük. Már arra is gondoltam, hogy poszt-kovid tünet lehet? A meglévő betegségemet belobbantotta? Nem tudom, nincs időm kivizsgáltatni, meg sok reményem se arra, hogy sikerül a mostani eü helyzetben. Mindenesetre az antitestem nulla, tehát elvileg az elmúlt 2 évben én nem estem át a covidon. Kétszer volt karanténban a kislányom, mert az óvónőkön végigment a covid. Voltam közvetlen kontakt, tünetes kolléganővel fél napot dolgoztam együtt maszk nélkül. Senki nem kapta el a munkahelyen. Szóval nem is értem. Vagy az a magyarázat, hogy mégiscsak átestem rajta 1 évvel ezelőtt, amikor a kiütések belobbantak és azért vagyok védett vagy tényleg ennyire ragályos ez a vírus, hogy ott beszélgettem az illetővel egy méterről maszk nélkül, amikor azt hitte, csak megfázás és nem kaptam el és hiába a covidos óvónők, és egy család is az ovis csoportban, még így sem kaptuk el és az iskolában az osztályban is állandóan betegek a gyerekek, persze nem tesztelik őket, bár most mi épp csináltunk egy tesztet a kislányunknak, mert nagyon magas láza volt hét végén, de ez sem covid.

2021. nov. 11. 20:11
 8/16 anonim ***** válasza:
86%
Nem kaptam el sosem, voltam már több alkalommal antitest mérésen és kövér 0 lett mindig az érték (kivéve egy alkalommal, akkor 0.042 de az mérési pontatlanság lehet). Mondjuk nem is szeretném elkapni. Párom eü-ben dolgozik, ő sem kapta el, pedig csak később lett beoltva. Én oltatlan vagyok.
2021. nov. 11. 20:27
 9/16 anonim ***** válasza:
72%
Én soha nem vagyok beteg (45+), de a hivatalos covid "járvány" előtt pár hónappal 1 hétig ágyban voltam, kb, 3 napig mozdulni sem tudtam annyira lezúzott valamilyen vírus. A távoli unokatesóm velem egy időben tüdőgyulladást kapott. Szóval, szerintem már nagyon sokan átestek a hivatalos járvány előtt...
2021. nov. 11. 21:08
 10/16 anonim ***** válasza:

Idén négyszer voltam "megfázva", mondjuk abból 3 csak 2-3 napos torokfájás VAGY duzzadt orrnyálkahártya volt. Egy "megfázás" volt csak igazi és 1,5 hetes (nálam hosszúak).

A koronát nem kaptam el. Olyannyira, hogy a kínai oltás utáni antitest-eredmény épphogy pozitív lett.

A környezetemben senki se volt koronás.

A hullámok durvább időszakában 100% home office-lehetőség volt. A munkahelyen (már ha bementél) maszkviselés.

A durvább időszakokban otthon voltam. Bevásárolni online szeretek, de amúgy boltban maszk, tömegközlekedésen maszk.

A hullámok lazább időszakaiban "éltem", de akkor kevesebb ember volt, akitől elkaphattam.

28N

2021. nov. 11. 21:17
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!