Van olyan, aki nem kapta el a kornonavírust?
Már hogy lenne szerencsés?
A számok: 1 millió alatt van a fertőzöttek össz.száma.
Így max. minden 10-dik, 90% akkor a szerencsés.
Csak a szükséges és előírt óvóintézkedéseket tettem, betartottam.
Túl vagyok (az egész család) a 3. oltáson, senkinek se volt semmi mellékhatás, leszámítva ott, ahol beleböktek, bár közel sem fájt annyira, mint amikor ujjbegyből vették a vért.
Ennyi..
Én tudtommal nem kaptam el, pedig a kislányom minden nyavalyát hazahozott az oviból, most már a suliból. Nem vonultam ki a világból, a maszkot is csak akkor hordtam, ha kötelező volt általában, nem vagyok oltva, többször is voltak megfázásos tüneteim. 1 hónapja nézettem antitestet kíváncsiságból és nincs semmi, tehát elviekben nem estem át az elmúlt 2 évben a fertőzésen.
Ennek ellenére nekem is van 2 gyanús betegség, ami mégis lehetett az. Az egyik 2,5 évvel ezelőtt nyáron. Egy brutális köhögős betegséget kaptunk el a kislányommal. A fura az volt, hogy nyáron képes voltam belázasodni és utána az a köhögés. Ha most úgy köhögnék, rohammentő vinne kórházba. Szerencse, hogy akkor még hírét se hallottuk a covidnak, ahhoz még fél évet várni kellett, mert nagyon megijedtem volna. Borzalmas volt az a köhögés. De lehet, hogy nem az volt. A másik gyanús dolog, hogy tavaly nyár végén belobbant egy 10 éve tartó diagnosztizálatlan betegségem. Addig kibírható volt, viszkető kiütésekkel járt időnként, 9 év alatt így is csupa heg lett a hátam, de legalább elmúlt hosszabb időkre. Tavaly nyár végén viszont elborította az egész hátamat és a lábszáramat. Előtte voltam majdnem 1 hónapig beteg. Nem volt vészes, csak elhúzódó, láz az elején, aztán enyhe köhögés sokáig. Nem tudom, volt-e köze a kiütéseknek. Azóta, egy éve tele vagyok velük. Már arra is gondoltam, hogy poszt-kovid tünet lehet? A meglévő betegségemet belobbantotta? Nem tudom, nincs időm kivizsgáltatni, meg sok reményem se arra, hogy sikerül a mostani eü helyzetben. Mindenesetre az antitestem nulla, tehát elvileg az elmúlt 2 évben én nem estem át a covidon. Kétszer volt karanténban a kislányom, mert az óvónőkön végigment a covid. Voltam közvetlen kontakt, tünetes kolléganővel fél napot dolgoztam együtt maszk nélkül. Senki nem kapta el a munkahelyen. Szóval nem is értem. Vagy az a magyarázat, hogy mégiscsak átestem rajta 1 évvel ezelőtt, amikor a kiütések belobbantak és azért vagyok védett vagy tényleg ennyire ragályos ez a vírus, hogy ott beszélgettem az illetővel egy méterről maszk nélkül, amikor azt hitte, csak megfázás és nem kaptam el és hiába a covidos óvónők, és egy család is az ovis csoportban, még így sem kaptuk el és az iskolában az osztályban is állandóan betegek a gyerekek, persze nem tesztelik őket, bár most mi épp csináltunk egy tesztet a kislányunknak, mert nagyon magas láza volt hét végén, de ez sem covid.
Idén négyszer voltam "megfázva", mondjuk abból 3 csak 2-3 napos torokfájás VAGY duzzadt orrnyálkahártya volt. Egy "megfázás" volt csak igazi és 1,5 hetes (nálam hosszúak).
A koronát nem kaptam el. Olyannyira, hogy a kínai oltás utáni antitest-eredmény épphogy pozitív lett.
A környezetemben senki se volt koronás.
A hullámok durvább időszakában 100% home office-lehetőség volt. A munkahelyen (már ha bementél) maszkviselés.
A durvább időszakokban otthon voltam. Bevásárolni online szeretek, de amúgy boltban maszk, tömegközlekedésen maszk.
A hullámok lazább időszakaiban "éltem", de akkor kevesebb ember volt, akitől elkaphattam.
28N
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!