Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Az oltás lehet mégis véd?

Az oltás lehet mégis véd?

Figyelt kérdés
Egy ismerősöm a népegeszségügynél járványügyi szakember, ő úgy bele lát az adatokba amiket átlag ember nem lát és bizony meglepődtem, de mindenkit vitt 3. oltásra és ő is most ment... ha nem védene akkor gondolom nem ment volna oltatni és vitte volna az egész családját..
2021. nov. 10. 17:40
 1/10 anonim ***** válasza:
27%
Nem igazán, legalább is a valóság nem azt tükrözi. Inkább csak bízik benne, hogy a sokadik oltás hatására lesz valami értelme.
2021. nov. 10. 17:43
 2/10 A kérdező kommentje:

1. Valóság mit tükröz? Ezt honnan veszed? Milyen adatok alapján? Külföld sorra teszi ki az adatokat... és eléggé más az igazság...

[link]

2021. nov. 10. 17:49
 3/10 anonim ***** válasza:
54%

A védő oltás a súlyosabb lefolyás, gyorsabb gyógyulás miatt.

Attól ugyan úgy elkapod. De viszont a szervezet egyből reagál rá. És akár tünetmentesen atveszelheted.

2021. nov. 10. 17:51
 4/10 anonim ***** válasza:
81%
Persze, hogy véd, külföldön kb 10:1 a kórházba került oltatlanok és oltottak aránya. Itthoni adatokat nem közölnek, nehogy kiderüljön, hogy a sinopharm szart se ért, de orvosi megfigyelések is 8:1, de legrosszabb esetben is 5:1 arányokról beszélnek. Sokkal nagyobb lenne az oltási hajlandóság, ha a kormány közölné a számokat.
2021. nov. 10. 17:51
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Tudományoskodva úgy lehet megfogalmazni, hogy ez az oltás felpiszkálja az immunrendszert, hogy termeljen ellenanyagot a beadott anyaggal szemben. A beadott anyag nem okoz megbetegedést, de tartalmazza a vírusnak valamilyen részét, ami ellen az emberi szervezet ellenanyagot termel és ha valóban megfertőzi az illetőt a vírus, akkor annyi ellenanyag van a szervezetében, hogy az elöli a vírust vagy annyira legyengíti, hogy az nem képes komolyabb betegséget előidézni. Az egyéni eltérések azonban nagyon különbözőek is lehetnek.
2021. nov. 10. 21:00
 6/10 anonim ***** válasza:
75%

#2-es:

Onnan veszem, hogy az ismerőseim 85%-a oltott és elég sok a beteg köztük, legtöbb covid-os. Van, aki kórházba is került (2x oltott pfizerrel), sőt meg is halt covidban, lélegeztetőn 2 hét után.

Ezek meg azt hazudják, hogy nincs oltott súlyos állapotban...ja. Hogyne.

Ezen felül covid osztályról hallottam egy-két infót itt Dél-Alföldön, hogy mizu, zömében sok oltott van ott is.

De ha ez nem lenne elég, ugye Gulyás kb. 2 hete azt mondta, hogy a covid osztályon levő betegek 55%-a oltatlan. Akkor abból nem nagy matek kell kiszámolni, hogy mennyi az oltott. Legalább is százalékosan, mert konkrét számokat nem tudunk. Ebből következik az is, hogyha titkolni kell a számszerűsített adatokat, akkor annyira mégsem hatásosak a vakcinák. Bár erről jó lenne látni egy részletes, VALÓS statisztikát, hogy a beoltottak közül ki és mit kapott (mikor, hány adagot stb).

Más országokban is kozmetikáznak a statisztikákon, nyilván nem fognak a szájukból p*csát csinálni azzal, hogy kampányolnak a vakcinák mellett, erőszakolják rá mindenkire, akire csak tudják de közben meg a stat. azt mutatná, hogy rengeteg az oltott covid-os, közép-súlyos/halálos állapotban.

Leszögezném, hogy nem vagyok egyáltalán oltásellenes (hiszem és tudom a hasznukat úgy alapvetően), de ezek a covid vakcinák nagyon nem úgy szerepelnek, ahogyan azt beharangozták és még most is ahogyan propagálnak mellette. Tény, hogy vajmi apró valószínűséggel csökkentik a súlyos/halálos fertőződés lefolyását de eddig viszonylag elenyészőnek tűnik.

A mellékhatásokat már nem is említve...ott meg statisztikát sem lehet rendesen készíteni, mert a legtöbb ember el sem megy orvoshoz, ha baja is van oltás után. Aki meg elmegy, mert több hétig/hónapig tartó mellékhatástól szenved, jellemzően azt sem/nagyon kis százalékban regisztrálják be a mellékhatás jelentő oldalon. Jó esetben adnak valami gyógyszert, rosszabb esetben széttárja az orvos a kezét, hogy ez van, oltás mellékhatás, majd jobb lesz (vagy nem). Ismeretségemben is jópáran megszívták, van aki még lassan így 4-5 hónap után is szívja az oltás mellékhatását és meg előreláthatóan fogja is...

Egy szó, mint száz: én nem ítélem el, aki oltakozik. Ha azt látja jónak és "biztonságban" érzi magát (amúgy erre jobban fel kellene hívni a figyelmet, hogy az oltott sem "védett", attól mert kapott egy kártyát az oltásról. Se nem "golyóálló", mint a nagyfőnök mondta...), akkor tegye, oltakozzon. Vakcina van, időpont van, felőlem felveheti a 4-ediket is.

De ne ítélkezzen senki az oltatlanok felett sem, mert egyáltalán nem csak az oltatlan betegedhet meg, terjesztheti a vírus vagy kerülhet épp kórházba, lélegeztetőre, vagy onnan tovább....Ehhez nagyban kell szerencse is, hogy a vírust a szervezet hamar le tudja eredményesen küzdeni. Ez viszont eléggé egyénfüggő, hogy kinek és hogyan reagál a szervezete a vírusra, legyen az oltott vagy oltatlan.

2021. nov. 10. 22:28
 7/10 anonim ***** válasza:

Nekem csak annyi lenne a kérdésem, hogy valóban alá kell írni egy ilyen nyilatkozatot mint ami ebben a cikkben is van?

[link]

Több oltott ismerősömet is megkérdeztem, mindenki azt mondta, hogy ez igaz, tényleg eléd tolnak egy papírt amin ez van.

Nekem már csak az a kérdésem ebben az esetben, hogy ez komolyan senkit sem zavar? :/

2021. nov. 12. 10:04
 8/10 anonim ***** válasza:
Nekem nem kellett ilyet aláírni.
2021. nov. 13. 13:37
 9/10 anonim ***** válasza:
Van meg valaki aki elhiszi amit @ 444.hu ír? Jesszus
2021. nov. 13. 13:40
 10/10 anonim ***** válasza:
Mivel az összes médium ezerrel tolja a vakcinapropagandát hvg-től kezdve a portfolioig, így gondoltam hogy nem hoznának le ilyet, ha nem lenne igaz. Nekem több ismerősöm is megerősítette, hogy aláirattak vele ilyet (megint azt tudom mondani, hogy ha az illető beoltatta magát és nem lenne igaz miért mondaná?), de ezek szerint akkor nem egy általános dologról van szó, csak néhány orvos él ezzel a "lehetőséggel".
2021. nov. 13. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!