Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mi kell még ahhoz, hogy...

Mi kell még ahhoz, hogy elkapjam a covidot?

Figyelt kérdés

Gondolkodtam a harmadik oltáson, mert hogy őszinte legyek, nagy nyomást érzek magamon, kb minden ismerősöm megy már a harmadik oltásért. Ráadásul nekem ez nem is harmadik, hanem második lenne, mert Janssent kaptam 4 hónapja.

Viszont elgonolkodtam azon, hogy egészen novemberig maszk nélkül minden nap bejártam irodába dolgozni, reggel-este tömött buszon, mindenki köhögött/orrot fújt körülöttem stb., egész ősszel csapatépítő bulikon voltam (nemrég csatlakoztam új munkahelyre), irodában maszk nélkül vagyunk egész nap együtt, rengeteget buliztam stb. És semmmi bajom, egy nátha sem. Azt érzem, nem is vagyok fogékony erre a vírusra, vagy az oltás véd ennyire? Kb ha akarnám, sem kapnám el...

2021. nov. 5. 13:37
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
31%

Egy adaggal voltam beoltva még csak.

Túl lehet élni, meg bele is lehet halni, ez változó.

2021. nov. 5. 15:27
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

#11: Ez a ködösítés ami nem tetszik: túl lehet élni, meg bele is lehet halni...

Nos nem azért, de ez elmondható bármely más betegségre is!

ui.: Lehet, hogy akkor kaptad el, amikor elmentél oltásra a többi közé. Ugyanis nem hiszem, hogy a folyosókon oltásra várakozókat nagyban elkerülné a vírus. (mint hallottam volt, aki fél napig ott várt, fasza!)

2021. nov. 5. 15:35
 13/22 anonim ***** válasza:

Ködösítés? Nem ködösítés, ez tény hogy van aki belehal, és van aki nem. Te úgy írtad, mintha mindenki túlélné. Nyilván azt nem mondhatom hogy mindenki belehal, mert az is hazugság lenne. Az viszont tény, hogy nem mindenki éli túl.

Hát, én jobban gyanakszom a zsúfolt vonatra, ott több ideig voltam több emberrel összezárva mint az oltóponton, és a jellemző lappangási idő annál rövidebb azért... de persze, teljesen kizárni nem tudom a dolgot, lehetséges hogy ott kaptam el.

2021. nov. 5. 15:41
 14/22 anonim ***** válasza:
46%

"Ma jutott tudomásomra, hogy egy ember, aki többszörösen is beoltatta magát, hazaküldték a munkahelyről, mert úgy látszott meg van fázva, nos most derült ki, hogy covidos lett."

PCR pozitív nem egyenlő azzal, hogy beteg is az illető.

"Információkat arról senki sem mond, hogy a covid-ot milyen arányban kapják el a beoltottak, illetve a nem beoltottak."

Nézz külföldi adatokat, lényeges eltérés nincs az arányokban. Azonban az arányokat kell figyelni, nem az abszolút számokat.

"Érdekes az is, hogy aki beoltatta magát, az azért is tette, hogy megszabaduljon a maszk-tól, holott a beoltottak ugyanúgy átadhatják a vírust (nem csak ezt a kitalált szart, bármelyiket)."

Ez nem igaz. Egy oltott ember kevesebb vírust ürít kevesebb ideig, tehát nem ugyanúgy fog fertőzni. Ráadásul a garatban/nyálkahártyán a vírus nagy része már antitesthez kötött, így nem fertőző.

"Mondjuk elmegyek, mert mégis rászánom magam az oltásra, ott aláíratnak veled egy nyilatkozatot, hogy TE vállalod a felelősséget saját magadért. Nos nem azért de ez már a blődség legfelsőbb foka. Ugyanis én jelen pillanatban is magamért vállalom a felelőséget, ezért nem is jutna eszembe beoltatni magam. Viszont én viselek maszkot és használok kézfertőtlenítőt is! Nem azért mert mondták!"

Állj le a konteók olvasásával. Sehol nincs ilyen leírva a nyilatkozatban.

[link]

2021. nov. 5. 16:35
 15/22 anonim ***** válasza:
66%

#14: "Állj le a konteók olvasásával. Sehol nincs ilyen leírva a nyilatkozatban."

Nem olvasok semmilyen összeesküvéselméletet, csak a tényekre támaszkodom.

Olyanok mondták, hogy aláíratnak velük egy felelősség nyilatkozatot, akik elmentek oltásra.

Tehát még felelősséget sem vállalnak a következményekért, de azért oltassa be magát boldog-boldogtalan, mert pár félkegyelmű a felső tízezerben jó üzletet lát ebben az egészben.

+ OK, oltassa be magát mindenki, nade nem kellene először mindenkit letesztelni, hogy van-e a szervezetében egyáltalán antitest???

2021. nov. 5. 16:44
 16/22 anonim ***** válasza:

Tényleg nem íratnak alá semmi ilyesmit, a 14-es linkelte, azt a nyomtatváyt kell kitölteni az oltáshoz. Terjed a face-en egy kamu papír amin van alatta egy felelősségvállalás szöveg, de nem azt kérték. (Voltam oltáson)

"A gyógyszeripari vállalatok felelősek az uniós oltóanyag-stratégia keretében beszerzett oltóanyagok mellékhatásaiért

A termékfelelősség mindig a forgalombahozatali engedéllyel rendelkező vállalatot terheli. A vállalatok felelősek termékeik biztonságáért, és konkrét kötelezettségek terhelik őket, így például teljes körű kockázatfigyelési tervet kell készíteniük, jelenteniük kell a termék esetleges káros hatásait és meg kell hozniuk a szükséges korrekciós intézkedéseket. Tény és való, hogy az EU módosított néhányat az oltóanyagokra vonatkozó szabályok közül annak érdekében, hogy hamarabb álljon rendelkezésre biztonságos és hatásos oltóanyag. A biztonsági előírások azonban ugyanolyan szigorúak, mint mindig, és a termékfelelősségről szóló irányelv rendelkezései is változatlanul alkalmazandók. Az az állítás tehát, hogy a Bizottság által tárgyalt szerződések értelmében az oltóanyaggyártók nem vonhatók felelősségre az esetleges mellékhatásokért, egyszerűen hamis."

[link]

2021. nov. 5. 16:48
 17/22 anonim ***** válasza:

#16: Köszi, hogy jobban felhívtad a figyelmemet erre.

Ezekszerint az, hogy hozzájárulok-e az oltáshoz vagy felelősséget vállalok-e az oltás miatt az két különböző dolog.

Nem olvastam semmilyen face-s fake szerződést semmilyen konteóban.

De ezekszerint csak jól mondták, hogy aláírtan egy felelősségvállalási papírt (ha jobban tetszik: hozzájárulási papírt).

1.: ...és csak úgy mellesleg, ha mondjuk valaki mindegyik kérdésre IGEN-el válaszol akkor mi történik?

2.: Továbbra is kérdés, hogy mi van akkor ha ezt a papírt valaki nem tölti ki?

Mi a különbség a fenti két pont között?

2021. nov. 5. 16:57
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Hozzájárulás = nem a férjed/anyád/szomszédod tart kést a torkodhoz, hanem te, mint cselekvőképes személy döntesz úgy, hogy "megengeded" az orvosnak, hogy beadja.

Felelősségvállalás = ha bajod lesz, így jártál.

Két külön dolog.

1. Ugyanaz, mint véradásnál a hasonló kérdéssornál.

2. Nem kapja meg az oltást.

2021. nov. 5. 17:05
 19/22 anonim ***** válasza:

"1.: ...és csak úgy mellesleg, ha mondjuk valaki mindegyik kérdésre IGEN-el válaszol akkor mi történik?

2.: Továbbra is kérdés, hogy mi van akkor ha ezt a papírt valaki nem tölti ki?"

Nagyon egyszerű. Ez a papír arra kell, hogy az oltóorvos megtudja állapítani, hogy kaphatsz-e oltást vagy sem. Mivel nagy oltópontokon történt az oltás leginkább, így értelemszerűen az adott orvos nem tudott rólad annyi mindent, mint a saját háziorvosod és nem tudja percekig bújni a, így ki kell töltened ezt, mert bizonyos oltásokat bizonyos emberek nem kaphatnak.

Nyilván ha mindenre igen a válasz, akkor elküldenek oltás nélkül.

2021. nov. 5. 17:38
 20/22 anonim ***** válasza:

Parom es a szulei Pfizerrel oltottak ketszer, covidosak. Taknyosak, nem ereznek szagokat, izeket. Apos lazas is, eleg ramatyul van. En nem vagyok oltott. Parommal kulon elunk kettesben, home officeban dolgoztam, amint elojottek neki a tunetei, szoval mar teljesen osszezarva vagyunk 0-24 1 hete es nekem semmi bajom, negativat teszteltem ma.

En iden tavasszal atestem a covidon eszrevetlenul, csak ellenanyagszint meresnel derult ki.

2021. nov. 5. 20:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!