Valahol bal oldalon egy pontban fáj a torkom, kéne rá antibiotikum?
A megfázásos eredetű betegségeket általában vírus okozza, amelyre antibiotikumot nem szabad szedni.
Menj el holnap orvoshoz, és ő majd belenéz a torkodba és eldönti, hogy indokolt e antibiotikum-kúra.
Egyetemre csak akkor menj ha valami elhalaszthatatlan órád lesz. Például kötelező gyakszi, esetleg ZH. De ebben az esetben is húzz maszkot.
Nem feltétlen kell rá antibiotikum, olykor elég a torokfertőtlenítő tabletta.
Ha engem kérdeznél, én ezt használnám:
Az Antivirus tbl. kifejezetten torokfájás megelőző.
Bevétele után nem szabad - minimum - 30 percig enni, inni, mert leviszi a bevonatot. Kevés tabletta van benne, mert ezt nem 3x kell szedni.
A hatóanyaga: Bodorrózsa levele, célszerű ilyen teát is inni. Nem kell feltétlen DM-ben venni, szokott lenni a nagyobb patikákban is.
Hááát... lehet, hogy nem "polkorrekt", amit írok, ráadásul a mi háziorvosunk mindenre antibiotikumot ír.
Ha 1 héten belül elmúlik az egész megfázás vagy jelentősen javul, akkor én nem mennék orvoshoz, de vigyáznék magamra és kúrálnám magamat.
Ha romlik vagy nem múlik, akkor orvos.
3
Az antibiotikumot az orvos írja fel (bár sok esetben tényleg mindenre). Tehát nem fog random antibiotikumot bevenni. Szerintem a kérdező leginkább azon dilemmázik, komolyabb-e ez a megfázás, kell-e orvos vagy pedig elegendő még 2-3 nap kúrálás és el is felejti.
Egyébként kérdező, elnézést, undorító lesz, de ami kijön váladék, az színes vagy színtelen?
Ha sárga, zöld stb, akkor viszont holnap menj orvoshoz, mert baci.
Dolgozik a mandulád, ha szerencséd van holnapra kutya bajod.
Én a Dorithricin szopogató tablettát ajánlom, segíteni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!