Cefzil 250mg/5ml valakinek van vele tapasztalata? Mellékhatásokra gondolok. Egyszer úgy rémlik, erről írtak valahol rosszakat. Illetve segít?
Hát ki kell próbálni. Nekünk fülgyulladásra az orvos először Augmentint írt fel, hát az borzasztó volt, hányt tőle a gyerek, a hasa is ment, kiütései is lettek, szóval minden összejött (a kiütések nem bizonyítottan a gyógyszertől, de azért nekem gyanús, hogy amint nem adtam, másnap már enyhültek a pöttyök, harmadnapra meg teljesen el is múltak). Felüdülés volt a Cefzil, amitől az égvilágon semmi baja nem volt, zéró mellékhatást tapasztaltunk.
Szerintem ez olyan, mint bármi más gyógyszernél vagy szernél, valakinek ez, másnak meg az válik be. Ki kell próbálni, hogy a te fiadnál mi a jobb.
Lányomnak torokgyulladásra írta fel a doki, enyhén kiütéses lett tőle, ami a gyakori mellékhatások közt van. Úgyhogy telefonáltam, hogy adhatom-e neki továbbra is, igenlő választ kaptam, és 1-2 nap alatt elmúltak a kiütések, pedig a gyógyszert még szedte. Nem viszketett neki amúgy, ő észre sem vette, csak mi (15 hónapos volt akkor).
Fiamnak anno, kb. 4 éve a Curam Duo volt brutál, olyan hasmenést én még nem láttam életemben, de nála kiderült (ennek az esetnek "köszönhetően"), hogy allergiás a penicillinre.
Köszönöm a válaszokat, kedvesek vagytok, hogy írtatok!
Igen, az igaz, hogy mindenkinek más a szervezete, mást válthat ki. De azért akadnak olyan gyógyszerek, amik általában gyakran mellékhatást okoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!