Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Oltás után rosszul érzem...

Oltás után rosszul érzem magam,kirughatnak ha nem megyek dolgozni?

Figyelt kérdés

Oltás után rosszul vagyok,fájdalmak, láz stb.

Szóltam a munkahelyemen,hogy nem tudok így bemenni és én voltam leteremtve, hogy ők jó indulatból elengedtek oltani,én meg nem megyek be.

Hozzá tenném,nem kötelező az oltás,de a munkahelyemen kérték,hogy minél előbb,mert pár hét és nem mehetek anélkül dolgozni. Ők küldtek el engem oltatni,nem én akartam szívemből. Olyan helyzetben vagyok,hogy jelenleg nem engedhetem meg magamnak,hogy kirugjanak. Ezért is vállaltam be,plusz elegem volt,feladtam a sok rettegést. Tegnap már zsibbadt az egész kezem, rázott a hideg,de maradtam dolgozni,ma már nem szívesen kelek ki az ágyból sem,fáj mindenem,láz, rossz közérzet. Tényleg én vagyok a rossz? Kicsit megijedtem,mivan ha szól a felettesének vagy ez miatt szivatni fog? (Ausztria.)

2021. okt. 31. 10:27
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
0%
Dehogy rugnak. Pont hogy örülnek, hogy rád tukmálták az oltást! Ügyes vagy!
2021. okt. 31. 15:26
 12/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Itt kinnt elvileg,már több embert megkérdeztem azóta perelhetek,ha ez miatt ki rúgnak,mert nem voltam munkaképes az oltás miatt. Még Messenger üzenet is van róla. Remélem nem lesz gond,és a szokásos bepilulása.

De ha gond van,akkor nekem van bizonyíték,hogy problemaztak az oltás miatt. A magyar munkahelyen dolgozókat Sajnálom,ha semmi következményei nincs,ha oltás miatt betegek lesznek és ez miatt kirúgnak bárkit is. Szr ez a helyzet nagyon,mindenkinek.

2021. okt. 31. 15:54
 13/20 anonim ***** válasza:
Ne messenger üzenet legyen róla, hanem a munkáltató által aláírt hivatalos papír.
2021. okt. 31. 16:56
 14/20 A kérdező kommentje:

Félre értettél.

Arról van üzenet,hogy nem tetszett a főnökömnek,hogy nem tudok dolgozni menni,és erre ő hogy reagált.

2021. okt. 31. 22:45
 15/20 A kérdező kommentje:

Bár úgy érzem sokan nem olvassák el,amiket írok. Fentebb írtam,hogy lényegében azért oltattam,hogy hagyjanak a francba. Senki se kötelezett rá egyenlőre. Azzal volt a gond,hogy nem napi 8 órát dolgozom,hanem többet. Minden nap teszt,de van amikor nem tudnék munka előtt elmenni,mert akkor elkésnék,amit persze nem tolerálnának,mert mondhatják azt,hogy oltatni kell és akkor nem kell napi teszt.

Valamint az ember folyton rettegésben van,mikor hoznak új intézkedést,amivel korlátoznak engem.

Ha akarják,úgyis kijátsza az állam a kiskapukat. Mondhatják,hogy nem kötelező oltani,de dolgozni csak úgy mehetsz,vagy boltba.

Belefarad az ember ebbe egy idő után,de persze a munkám meg kell.

Nem kért semmit a munkahelyem,csak javasolták,hogy menj el oltatni,mert a későbbiekben,ha csak oltással lehet dolgozni jönni,nem akarunk ezért megválni tőled.

Sajnos nem lehet tudni,hogy marad-e 3g szabály,mi lesz a következő intézkedés.

2021. okt. 31. 22:53
 16/20 Senior Séf ***** válasza:
100%
Na, álljunk meg egy polgári szóra! Ha a munkáltató kötelez a védőoltás felvételére, akkor adja írásban. Azt is adja írásban, hogy ő viszont vállalja az oltás következtében fellépő bármilyen egészségkárosodást, munkahelyi balesetnek ismeri el, ha kiesek a munkából. Ez így korrekt.
2021. nov. 1. 18:09
 17/20 A kérdező kommentje:

Igen,így lenne.

Senki se kötelezett rá. Sokan most keverik a magyar helyzettel.

Nálunk is lesz ilyen,igen. De senki se tartott kést a nyakamhoz.

Mindennap teszt,stb. Én már ráuntam a rettegésre,mikor mi következik,és rebesgették,hogy eljön Decemberben az,hogy senki se fog oltás nélkül dolgozni. Ha Magyarországon megcsináljak, Ausztria is megfogja.

Nekem nem mondták,hogy kötelező,és oltatnom kell. Szomorúan közölték,ha ez lesz a szabály,akkor vége.

Én oltattam.

De remélem,hogy aki még nem adta fel,az ér el valamit bármilyen papírral is,mert szomorú ami itt van. Bár legalább van választás,hisz Ausztria országos szintűre hirdette ki ami van,de otthon a munkaadó mondja meg. Lehet még lesz hely,ahol nem kérik. Sőt remélem.

Kitartást mindenkinek!

Egyébként a kérdésemhez kommentálva mára lenyugodott a felettesem,és nem problemazott tovább az egy nap táppénzen.

2021. nov. 1. 22:53
 18/20 A kérdező kommentje:

Vissza olvasva a kérdésem,igen,elég hülyén fogalmaztam.

A párbeszéd valahogy úgy zajlott,hogy elmondta a főnököm,mik jönnek..

Mondta,hogy szeretne megtartani engem,és szomorú lenne ha ez miatt engem majd ki kéne rúgni. Jelenleg nem kötelező.

Én kérdeztem rá,hogy milyen oltópontok vannak,mi a menete. Mire ő talált egyet, és mondta,hogy menjek minnel előbb nehogy később baj legyen abból hogy oltatlan vagyok. Ő ezt tudta nyilván,hogy én már elterveztem,hogy be fogom oltatni magam,ha olyan törvény lesz,bár későbbre akartam ezt halasztani.

Sajnos hallottam dolgokat,tudok olyan helyről,ahol már Október elejen szóltak embereknek,hogy december egyig ha nem oltat,pá!

Tudom,hogy ez eljön, kérdés mikor,nem húztam tovább. Ők azért kerleltek,hogy ne kelljen engem kirúgni.

Azt hiszem,így már érthetőbb.( igen,gyáva módon feladtam az elveimet. De abban a helyzetben vagyok,hogy totálisan ketté törne az életem,ha innen elmegyek.)

2021. nov. 1. 22:59
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Kirúghatnak bármiért. Nálunk pl. belekalkulálták, hogy oltás után nem megy dolgozni az ember, csak szabit kellett kivenni miatta. Ami elég szemétség sztem, ha már olyan helyen dolgozik az ember, hogy kötelezik rá.
2021. nov. 2. 08:12
 20/20 A kérdező kommentje:
Nekem meg azt se. Csúnyán írt vissza főnök. Másnapra nem volt hiszti,de szerintem is kijárna. Mondjuk nekem az aznapi munkám túlóra nap lett volna, szóval azon gondolkodom,hogy táppénzes papírt se kéne szereznem arra az egy napra...
2021. nov. 2. 10:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!