Létezik hosszan elhúzódó nátha/influenza vagy valami másra gyanakodjak?
2,5 hete küszködök orrfolyással/orrdugulással. A távozó váladék sárgás színezetű. Nincs láz, nincs torokfájás, semmi más. Ez az egyetlen tünet. Az egyik orrjárat szinte teljesen el van dugulva, ritkán és erőlködve tudom csak üríteni, a másik szabadabb, jobban szelel, de időnként bedugul az is. Vannak könnyebb napok, amikor látszólag kifelé megyek a fertőzésből, de másnapra visszaesek. Egyszerűen nem értem, mi történik. Voltam már náthás/influenzáás elégszer, de ennyire nem húzodott el soha.
Mi lehet ez?
9
Te jó ég!!! Ennyire durva és 15 éven át?
Nekem hasonló, de olyan ötöde ennyi ez alapján.
A refluxra pedig menj utána gyógyszernek (szülés után), illetve diétázz is! (Én is ezt vizsgáltatom amúgy főleg.)
A lúgos közegbe való nyálkahártyát szana-széjjel marja a feláramló sav, sérül a nyálkahártya maga, a védelmi rendszere, elszaporodnak a baktériumok, minden rossz is történik.
Jobbulást!
Köszönöm az informatív válaszokat. Elfelejtettem írni, hogy volt orrsövényferdülésem meg orrpolipom is, amit megműtöttek 18 éves koromban. Azóta tényleg semmi de semmi gondom nem volt orr-garat tájékon, a szokásos éves enyhe lefolyású megfázásokon kívül. Most vagyok 41.
Az inhalálást kipróbálom (sós, kamillás, mentolos), aztán ha nem javul, elmegyek egy dokihoz. A (féloldali) arcüreggyulladás tűnik a legvalószínűbb diagnózisnak. Amúgy most tudtam meg, hogy az orrpolipok visszanőhetnek, meg az orrkagylók megnagyobbodása is okozhat dugulást. De inkább nem spekulálok tovább...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!