Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Emlékszik valaki a 2015-ös...

Emlékszik valaki a 2015-ös influenza-járványra? Tényleg durva volt?

Figyelt kérdés

Ma akadtam ebbe a cikkbe:

[link]

És az egyik ismerősöm mesélte még tavaly tavasszal, hogy ő 2015 elején is benyelt egy vírust ami 2 hétre kiütötte és több napig nem érzett ízeket és szagokat. Nem elbagatellizálni akarom a covidot, de teljesen kimaradt nálam, hogy a közelmúltban ilyen súlyos influenzajárvány lett volna.

Ki mire emlékszik?

2021. okt. 26. 08:13
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
89%

Nem árt tisztában lenni azzal, hogy az influenza van olyan veszélyes mint a covid19, és akár halálos kimenetelű is lehet egyébként.

Amúgy ja, én is emlékszem rá, sose voltam olyan beteg mint akkor, egész család ki volt dőlve. Na jó, már elkaptam a covidot is, ez azért durvább szerintem.

2021. okt. 26. 08:36
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Egészségügyben dolgozó családtag mesélte, hogy rengeteget túlóráztak, mert abban az évben rengeteg szövődménye volt az influenzának.
2021. okt. 26. 11:48
 3/14 HakapiszikMatyi ***** válasza:
100%
Én még az 1983-as influenza járványra is emlékszem. Az sokkal durvább volt. Összevont órák voltak a suliban, mert olyan kevés volt a tanuló, és tanár.
2021. okt. 26. 11:54
 4/14 anonim ***** válasza:
43%

1996-ban is brutális volt, a 27-es osztálylétszámból 9-en voltunk suliban és a tanárok 60%-a hiányzott :D osztályban 3 gyereknek volt tüdőgyulladása, a többi nem volt tüdőgyuszis, de beteg volt. Én kitartottam, bár taknyos lettem, de nem vert úgy le.

Szóval a covid-19 egy politika, ugyanaz mintha kikiáltották volna 2015-ben hogy micsoda járvány van. Egyik jó barátom nagyapja 2015-ben hunyt el ebben a járványban sajnos. Nekem 2 hétig nem volt hangom, ráment a légcsövemre. Ellenben a covidban tünetem se nagyon volt márciusban. Kamu az egész....

2021. okt. 26. 13:13
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Furcsa, de én nem emlékszem semmire belőle, mondjuk akkor csak hatodikos voltam. Persze voltak betegek, mint mindig is, én nem emlékszem, hogy bármit is elkaptam volna akkor.
2021. okt. 26. 18:34
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

[link]

"Magyarországon a 2015-ös év a halálozási statisztikákat tekintve nagyon figyelemre méltó volt.

2015 ELSŐ NEGYEDÉVÉBEN KIUGRÓAN SOKAN HALTAK MEG AZ ELŐZŐ ÉV AZONOS IDŐSZAKÁHOZ KÉPEST MAGYARORSZÁGON.

2015 januárjában 13 171-en vesztették életüket, azaz 2047-tel többen, mint az előző év azonos hónapjában. 18,4 százalékkal többen haltak meg, mint 2014 januárjában.

2015 februárjában volt az időszak halálozási adatainak legnagyobb kiugrása: 26,7 százalékkal haltak meg többen, mint egy évvel korábban. Ekkor 13 168 elhunytat regisztráltak, ami 2774 fővel volt több, mint 2014 februárjában."

2021. okt. 29. 01:02
 7/14 anonim ***** válasza:
0%

Kórházban dolgozom. Volt egy tél, pár éve, amikor olyan sokan voltak az intenzíven, hogy azon kezdtem gondolkodni, mit csinálnak, ha már nem lesz több hely.

Bár ez szerintem később volt, mint 2015.

És, azt hiszem, a H1N1 volt, amiben szintén sokan nem voltak hajlandók hinni!

2021. nov. 21. 00:20
 8/14 anonim ***** válasza:
59%
H2N3 volt, nem H1N1, mert az 2010-ben volt. Senki sem a vírusban kételkedik, légúti betegség 1000
2021. nov. 21. 00:24
 9/14 anonim ***** válasza:
40%
éve létezett... a kamu covidban nem hisznek, ebben a rohadék fasiszta rendszerben ami alakul!
2021. nov. 21. 00:24
 10/14 anonim ***** válasza:
73%

A H1N1 folyamatosan jelen van, és minden évben okoz fertőzéseket. Egyes években dominál, más években nem. Az influenza elleni oltóanyag is tartalmazza ezt a törzset.

Komolyan: én összeszednék egy csapat ilyen bolondot (és akkor még szépen mondtam), aki MÉG MINDIG azt hiszi, hogy nem veszélyes a COVID, és végigkísérném őket a Légúti Sürgősségi, a Fertőző és a COVID Intenzív osztályokon. Töltsenek el ott egy napot és beszélgessenek az ott ápolt betegekkel (már akivel lehet, a lélegeztetettek nem túl kommunikatívak!)

Értsétek meg, ti gyenge felfogásúak: NEM azért veszélyes a COVID, mert mindenki súlyos állapotba kerül, hanem azért, mert ANNYIVAL TÖBBEN kerülnek súlyos, kórházi kezelésre szoruló állapotba, ami már vállalhatatlanul leterheli az egészségügyet!!!

Arról nem is beszélve, hogy a fiatal-középkorosztályban is JÓVAL magasabb halálozást okoz, mint amit tolerálni lehet.

Amit ti akartok, az embertelen lenne. Hagyni, hadd pusztítson a vírus, hagyni, hadd legyenek tele a kórházak folyosói meg raktárai is betegekkel, aztán csak a szerencsén múljon, ki éli túl, ki hal meg. Az orvosok és ápolók meg hadd kockáztassák a saját egészségüket, családjukét, sőt, akár az életüket is, mialatt azokat a felelőtlen betegeket ápolják, akik nem voltak hajlandók vigyázni magukra. Mert természetesen egészen más olyat ápolni, aki véletlen áldozata a vírusnak, mint aki maga is aktívan közreműködött a viselkedésével abban, hogy elkapta.

Ti a középkori járványokat sírjátok vissza! Normális gondolkodású ember ilyet nem akar.

És nem lenne szükség durva korlátozó intézkedésekre, ha az enyhébb korlátozásokat magunktól becsületesen betartanánk. A gyengébbek kedvéért egy példa: Nem akartok szabályosan maszkot hordani és távolságot tartani egymástól a boltokban? (Enyhe korlátozás.) Akkor kénytelenek vagyunk bezárni a boltot, és be sem mehettek. (Durva korlátozás.)

Így működik ez.

2021. nov. 21. 11:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!