Létezik hosszan elhúzódó nátha/influenza vagy valami másra gyanakodjak?
2,5 hete küszködök orrfolyással/orrdugulással. A távozó váladék sárgás színezetű. Nincs láz, nincs torokfájás, semmi más. Ez az egyetlen tünet. Az egyik orrjárat szinte teljesen el van dugulva, ritkán és erőlködve tudom csak üríteni, a másik szabadabb, jobban szelel, de időnként bedugul az is. Vannak könnyebb napok, amikor látszólag kifelé megyek a fertőzésből, de másnapra visszaesek. Egyszerűen nem értem, mi történik. Voltam már náthás/influenzáás elégszer, de ennyire nem húzodott el soha.
Mi lehet ez?
7
Mik a tüneteid?
Mert szerintem nekem is és szintén 15 éve kb.
Egyszer még a gyermek háziorvos kimondta ezt a "diagnózist", valami antibiotikumot adott orrcsepp formájában, de aztán tovább vizsgálgatták a tüneteimet, begyógyszereztek refluxra (gasztroenterológia nélkül), én meg abbahagytam a gyógyszert. Most vizsgáltatom magam újra.
Viszont a tüneteim ugyanazok, mint akkor, amikor ezt kimondta.
Röntgenen látszik? Mert nekem volt negatív fül-orr-gége vagy hogy mondják röntgenem 10 éve.
F.O.G kimondja a diagnózist, ha látja? Voltam 11-ben, a sok váladékot látta, de nem mondott semmi extrát és nem beszélt orrpolipról sem.
(Krákogás, rekedtség, időnként garatcsorgás, rossznak ugyan nem, de jónak sem mondható orrlégzés. Eukaliptusz és izotóniás sós orrspray-k brutál sokat segítenek. Refluxom tényleg van.)
(Az a bajom, hogy szteroiddal kezelik a krónikus orrmelléküreg-gyulladást, ettől a gyógyszertől pedig nagyon-nagyon félek, mialatt a tüneteim nem annyira durvák és a 15 év alatt érdemben nem romlottak, kezeletlenül sem.)
Kérdező, amúgy a háziorvos ír fel antibiotikumot és az rendbe hoz!
Nekem is volt ilyenem, pont ekkor mondta ki a gyermekorvos a fenti diagnózist...
(amúgy nekem a tüneteim már előtte is fennálltak, nem itt kezdődött)
Neked is lehet ettől még krónikus bármi belőle, menj el orvoshoz / hívd fel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!