Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Jogosan küldtek haza?

Jogosan küldtek haza?

Figyelt kérdés
Ma éjszakára mentem volna dolgozni, és mértek 38,7 lázat, és haza küldtek. Mondtam, hogy csak megfáztam jól vagyok, de nem érdekelte őket. Jogosan küldtek betegszabadságra?

2021. okt. 27. 18:22
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

#6 és #8:

Tök jó, ez jó is lenne, de sok embernek kell a pénz illetve ami ennél nagyobb gond, hogy vannak olyan helyek, ahol ha táppénzre akar menni valaki, akkor "megfenyegetik", hogy már nem kell visszamenni dolgozni utána.

Aki feléri ésszel, mint a #8, annak respect de azért nem minden munkáltatóról lehet ezt elmondani, sajnos.

2021. okt. 27. 18:52
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Betegen vergődni mi értelme van?

Én ugyan így vagyok,mint te kérdező:okt.elején kezdtem a munkahelyen,de 1 hete betegállományban vagyok,mert megfáztam.

Otthon könnyebben gyógyulsz.Nem fognak kirúgni emiatt.

2021. okt. 27. 18:53
 13/17 A kérdező kommentje:
Akkor kiheverem. Remélem hamar. Az a furcsa, hogy egy kis fejfájáson kívűl semmit nem érzek. Nem is voltam beteg már vagy 15 éve.
2021. okt. 27. 18:55
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

#11: #8 vagyok. Csak az első részre reagálnék. Elhiszem, hogy mindenkinek kell a pénz. De ugyanígy azoknak is, akiket bent lefertőz. Főleg, ha utána azoktól meg otthon még a gyerkőc is elkapja, aztán meg velük van otthon táppénzen. Egy ördögi kör.

Ha ilyen esetben nem küldöm haza a dolgozót, egy hét múlva meg leáll a műszak, akkor ha kiderül, hogy úgy dolgozott bent valaki betegen, hogy tudtam róla, engem vesznek elő.

2021. okt. 27. 18:58
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Jogosan.
2021. okt. 27. 19:30
 16/17 anonim ***** válasza:
60%
Lázasan nem megyünk dolgozni. Az önmagában nagy baj, hogy ezt 2021-ben még magyarázni kell.
2021. okt. 27. 21:18
 17/17 anonim ***** válasza:
50%

"Mondtam, hogy csak megfáztam jól vagyok, de nem érdekelte őket. "

Nagyon jól tették. Inkább megbetegítesz (vagy megölsz) másokat is, csak neked az a sz*ros pár ezer forintod meglegyen. Tipikus takony magyar gondolkodás.

2021. nov. 8. 12:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!