Most akkor a maszkhordás miatt tényleg "gyengül" az immunrendszer? Ha igen, ez mit takar, hogyan következik be?
#12 Emellé a statisztika mellé viszont szerintem hozzá kell tenni, hogy vajon az autoimmun betegségek és rákok kialakulása nem csökkent-e.
Lehet, hogy az immunrendszer végre tudott más betegségekre is koncentrálni. Szerintem nagyon nem normális, hogy gyerekkortól 70 éves korig (nyugdíjig), folyamatosan túl van pörgetve az immunrendszerünk. De persze ez csak egyéni vélemény, meg én az autoimmun ibs-em egy sima mezei nâthától kaptam el három éve és azóta van egy rakat "poszt covid" tünetem.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Mindegyik érv illetve oldal állítása elgondolkoztató!!
Én is azt gondolom egyfelől, hogy az elmúlt többezer évben az volt az immunrendszer dolga, hogy védjen minket, erre a maszkozással és social distance-szel olyan szinten steril környezetet teremtettünk, ami egy friss szervátültetettnek is megfelelő lenne.
Másfelől a globalizáció és az utazás, sok ember, tömegnyomor miatt lehet, hogy épp a mi immunrendszerünk a leterheltebb higiénia és oltások ellenére, mint az ezer évvel ezelőtti emberé.
#14: Nem csak ezek miatt leterheltebb az immunrendszerünk, hanem a környezetszennyezés miatt is.
A férjem kórházban dolgozik nagyon sok éve, és kb. 3 évente egyszer beteg, míg mi, a családtagjai évente többször. Az egyik kollégája a barátunk, ő mesélte, hogy amikor elkezdett ott dolgozni, az első hónapokban sokat betegeskedett, aztán mintha elvágták volna, azóta sosem kap el semmit. Gondolom, az a sok baci és vírus, amivel nap mint nap találkoznak bent, már lepattan róluk.
Én úgy vélem, hogy a maszkviselés nem tesz jót az immunrendszernek, egészségnek, főleg, ha sokáig kell hordani. Egy érdekes videó és egy tanulmány erről:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!