Miért oltattad be magad? Ha harmadik oltást is kérsz, miért?
Engem tényleg érdekel, de nem véres vitát szeretnék! 🙂
Én krónikus beteg vagyok, ráadásul a családomban is mindenki veszélyeztetett jelenleg. Plusz úgy gondolom, az immunizálás által lesz egyre szelídebb a vírus (ahogy megismeri a szervezetünk, nem lesz már idegen neki). A járványgörbe laposítása is cél, illetve, hogy minél kevesebb súlyos eset legyen. Nem vagyok meggyőződve, hogy nálam nem lenne súlyos, apumnál, aki az év kb felében betegállományban volt és a frissen műtött párjánál meg..
A poszt-COVID-tól is tartok.
A második után 2 hónappal brutál kevés volt az antitestem, így a napokban megyek harmadik oltásra.
Mik a ti szempontjaitok?
Azért, hogy ne érintsen súlyosan a vírus, ha megegyszer elakpnam (előtte voltam covidos, hónapokig elhuzodott pár tünet) vagy kisebb eséllyel kapjam el
Másrészt a családom védelme miatt
És persze a szabadság miatt is (kártya)
1, veszélyeztetettekkel élek együtt és dolgoznom kell
2, nem akartam véletlen se kórházba kerülni, a 3. hullám idején meg főleg nem, ennyit tudtam tenni.
3, voltak hasonló korú ismerősök, akik betegek lettek és van aki meg is halt
4, számítottam rá, hogy lesz valami korlátozás főleg eü intézményekben a nem oltottakkal szemben, pl: valami ér családtagot, akkor nem látogathatom, vagy az ellátás lassabb..
A nagymamám idős és szerettem volna vele annyi időt együtt tölteni, amennyit csak tudok, mert nagyon szeretem. Édesapám szintén több krónikus betegségben szenved, így leginkább a körülöttem élők miatt tettem.
A harmadikat azért adattam be, hogy bárhová utazhassak. (Janssen)
Akárcsak a kérdező és a #2 válaszoló. Ez így mind.
És ahogy elnézem a Romániai adatokat, nem is bánom... (442-en haltak bele, abból 397 nem volt oltva), kérem a 3.-at is, szintén kevés antitestem van (AZ-t kaptam) és autoimmun beteg is vagyok, most Modernát szeretnék.
4
Szedned kell folyamatosan immunszuppresszánst? :(
Apum párja hónapokig szedett szteroidot, AZ-t kapott ő is, oltási reakciója se volt.
Lehet neki is érdemes lenne minimum antitestet nézetni.
Nálam amúgy fura a kevés antitest.
30 körüli vagyok, számos krónikus betegséggel, sajnos néhány eddig el volt hanyagolva, de egyiknek sincs köze az immunrendszerhez. De ezek szerint mégiscsak gyenge tud lenni az egész szervezet ilyenkor...
Sinopharm-ot kaptam, de tagja vagyok egy f csoportnak, ahol brutál sokan osztották meg a leleteiket minden korosztályból és ezzel foglalkozó cikkeket is elolvastam, mindez alapján a Sino sem teljesít csapnivalóan és a kevés antitest, amit nálam mértek, kirívó.
Illetőleg semmi sem utal nálam kifejezetten gyenge immunrendszerre.
Több, mint három éve szedtem antibiotikumot megfázásra, előtte is 3 évvel és azelőtt is kb. Rengeteg megfázásom volt, de egyik se brutál erős, egyik se elhúzódó, hurutos köhögéses vagy színes váladékos ugye a 3 évenkéntin kívül.
A számban sincs penész vagy elhúzódó aphták vagy ilyenek, a sebeim tiszták, gyógyulnak, hasmenés ritka.
Tehát egyszerűen nem értem.
Nekem Hashimotom van, nem kell immunszupresszánst szednem, de sajnos ehhez felszívódási zavar és asztma is társul. Elég gáz így együtt...
Ez a kutatás elég meggyőző a maga 50.000 fős mintájával, egy másik fórumban osztották meg, ez alapján a moderna tűnik jobbnak a deltával szemben, bízom benne, hogy kaphatok azt:
Köszi a tanulmányt!
Én szinte biztosan mRNS-nek szurkolok, majd rákérdezek azért az oltóponton.
mRNS tekintetében a Modernától kicsit tartok mellesleg, arról olvasni rosszabbakat, mint a Pfizerről.
Neked kitartást, nem lehet könnyű!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!