Buszon rendszeresen kell beteg, köhögő kölykök között utaznom. Elkaphatok tőlük valamit?
10
Én ebben nem vagyok biztos.
Egyrészt találkozik az ember a vírussal, csak kisebb részecskeszámmal jut be a szervezetbe, amivel a fertőzésekre fogékonyabb szervezet is elbánik még tünetmentesen.
Másrészt aki az életmódjából fakadóan elzártabb életet él, az se feltétlen kap el mindent, ha zsúfoltabb helyre kerül.
16:51
EN FFP2 maszkban betegedtem meg, még ráadásul szerintem a nyilvános WCben kaptam el a betegséget, eléggé hurutos köhögésem lett.Nem covid,mert csináltattam tesztet.
A kicsiktől is el lehet kapni különféle kórokozókat, de kevésbé, mint a felnőttektől. Mert a kicsik sokszor azért betegek, mert még nem találkoztak az adott kórokozóval, nincs védettségük ellene. A felnőtteknek már van, ezért ők kevésbé fogékonyak. (Persze, nem a COVID-ról van szó, noha azt sem igazán az óvodások/kisiskolások terjesztik.)
Odébb is lehet menni, én is ezt tenném, csak nem köhög az egész busz!
Most viszont, a COVID miatt, lehet, hogy jobb lenne maszkot is felvenni a buszon.
De 10-esnek is igaza van, egyszer azt is abba kell hagyni, és kell a tréning az immunrendszernek.
Nehéz eldönteni, mi is lenne igazán jó megoldás.
19-es: valami baj van a fejedben, ez világos. Rajtad látszik az agymosás, a "birkázásod" elárulja.
Érdekes módon, a kórházban, ahol lassan másfél éve maszkban dolgozom, nem kaptunk mind tüdőgyulladást, de COVID-ot sem! (Na persze, cseréljük is a maszkot!)
Az a szánalmas, hogy van, aki még mindig itt tart, másfél év után is, hogy "károsamaszknincsisvírus"!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!