Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Buszon rendszeresen kell...

Buszon rendszeresen kell beteg, köhögő kölykök között utaznom. Elkaphatok tőlük valamit?

Figyelt kérdés
Ilyen 0-10 éves korosztály összefertőzhet valamivel, ha mondjuk ott köhög mellettem egész úton valamelyikük? Nem konkrétan a koronára gondolok, minden másra is. Mert amúgy a szülők meg még azt is elvárják, hogy jó pofát vágjak a beteg gyerekükhöz, különben nem vagyok normális.
2021. okt. 4. 13:00
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
53%

10

Én ebben nem vagyok biztos.

Egyrészt találkozik az ember a vírussal, csak kisebb részecskeszámmal jut be a szervezetbe, amivel a fertőzésekre fogékonyabb szervezet is elbánik még tünetmentesen.

Másrészt aki az életmódjából fakadóan elzártabb életet él, az se feltétlen kap el mindent, ha zsúfoltabb helyre kerül.

2021. okt. 4. 20:45
 12/21 HakapiszikMatyi ***** válasza:
76%
Állj az ablak elé, és nézz kifelé. Onnan ritkábban tüsszent rád valaki. 10 év alatti gyerek nem kap elő egy zsepit, hogy abba tüsszentsen. Ez van. Mi is ilyenek voltunk szerintem. :)
2021. okt. 4. 21:03
 13/21 anonim ***** válasza:

16:51

EN FFP2 maszkban betegedtem meg, még ráadásul szerintem a nyilvános WCben kaptam el a betegséget, eléggé hurutos köhögésem lett.Nem covid,mert csináltattam tesztet.

2021. okt. 4. 22:45
 14/21 HakapiszikMatyi ***** válasza:
30%
"ma 22:45"! Te kis huncut... Hogy jött össze az a hurut a nyilvánosban? :)
2021. okt. 4. 23:03
 15/21 anonim ***** válasza:
El ám, nekem 2 takonypóc gyerekem van, most is köhögnek, taknyolnak, törlik a taknyukat ahova tudják... én már immunis vagyok, de legutóbb 3 napig szörnyű köhögésem volt és 1 éjjel 39 fokos lázam. Kiderült, hogy az óvodában volt covidos is az óvónők között, valószínű azt hozta haza a gyerek, mert még mindig köhög és már 2 hete. Nekem gyorsan elmúlt, ráadásul nem oltattam be magam ellene, mert nem félek az ilyen vírusoktól, engem mindig arcon köhögnek.
2021. okt. 5. 20:23
 16/21 anonim ***** válasza:
Én utálom is az ilyen kis szarosokat főleg az óvodás 4-6 éves korosztályú kis majmokat. Folyik a fikájuk és a nyelvükkel nyaldossák.. hányinger!
2021. okt. 5. 20:25
 17/21 anonim ***** válasza:

A kicsiktől is el lehet kapni különféle kórokozókat, de kevésbé, mint a felnőttektől. Mert a kicsik sokszor azért betegek, mert még nem találkoztak az adott kórokozóval, nincs védettségük ellene. A felnőtteknek már van, ezért ők kevésbé fogékonyak. (Persze, nem a COVID-ról van szó, noha azt sem igazán az óvodások/kisiskolások terjesztik.)

Odébb is lehet menni, én is ezt tenném, csak nem köhög az egész busz!

Most viszont, a COVID miatt, lehet, hogy jobb lenne maszkot is felvenni a buszon.

De 10-esnek is igaza van, egyszer azt is abba kell hagyni, és kell a tréning az immunrendszernek.

Nehéz eldönteni, mi is lenne igazán jó megoldás.

2021. okt. 7. 22:52
 18/21 anonim ***** válasza:
16-os mindjárt felnőttnek született.
2021. okt. 7. 22:57
 19/21 anonim ***** válasza:
17-es: maszkot feltenni? A tüdőgyulladás melegágya, nem véd semmitől, sőt gyengíti az immunrendszert. Beteg vagy! Sosem hordok és hordtam maszkot, egyetlen köhintésem sem volt az elmúlt 2 évben, pedig a párom volt elvileg covidos teszt szerint, de beteg nem volt... együtt élünk, együtt alszunk, egymás után eszünk sokszor, már rég elkaptam volna ha lenne covid :D Ne nevettesd ki magad! A sok gyépés, maszkos birka már elárulja egyből, hogy átesett az agymosáson, mert látok pár idiótát aki hordja és azt hiszi az védi bármitől is :D szánalom!
2021. okt. 7. 23:02
 20/21 anonim ***** válasza:

19-es: valami baj van a fejedben, ez világos. Rajtad látszik az agymosás, a "birkázásod" elárulja.

Érdekes módon, a kórházban, ahol lassan másfél éve maszkban dolgozom, nem kaptunk mind tüdőgyulladást, de COVID-ot sem! (Na persze, cseréljük is a maszkot!)

Az a szánalmas, hogy van, aki még mindig itt tart, másfél év után is, hogy "károsamaszknincsisvírus"!

2021. okt. 7. 23:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!