Más országokban is ennyire koronaoltás-ellenesek, orvosoknak nem hívők az emberek?
Elkezdtem angolul is keresgélni és az az igazság, hogy engem igazol, amit olvasok.
Az összes ellenérv meg van cáfolva, bíznak az oltásban és érvelnek a poszt-COVID-dal.
Ráadásul a magyar oldalakon (pl itt és Face) olvasottak alapján sokan orvosellenesek. Van, aki elhúzódó tünetét nem vizsgáltatja ki, pedig alapbetegsége is van, van, aki csak végszükség esetén szedne gyógyszert, más szerint hipochonder, aki orvoshoz megy, ha baja van, az ajánlott kontrollokra eljár.
Másnak mi a tapasztalata?
Konteósok mindenhol vannak.
Svájcban élek, egy oltás se kötelező. Emberek nagy része kéri az oltásokat. Covid oltástól húzódoznak, de senki nem erőlteti rájuk.
Van aki fél, van aki konteóknak hisz, van aki mérlegel melyik a jobb neki. Cégnél mindenki be van oltva.
Magyarországon ment a szándékos dezinformáció kormány részéről. Csoda hogy a kételkedők átbillentek a konteós vagy kamu hívős oldalnak. Mikor az orvos aki a kirakatba van tolva egyik nap ezt másik nap amazt mondja...
Szerintem Magyarország a kiugró, csak itt élnek ezek a "nagyon okosak".
"Van, aki elhúzódó tünetét nem vizsgáltatja ki, pedig alapbetegsége is van, van, aki csak végszükség esetén szedne gyógyszert, más szerint hipochonder, aki orvoshoz megy, ha baja van, az ajánlott kontrollokra eljár."- ezt részben megértem, mert konkrétan orvoshoz viszont nem tudsz elmenni, vagy ha kérsz időpont, adnak egy fél évre rá, amíg elpatkolsz simán. Plusz hiába mész, ha nem vizsgálnak meg rendesen, ráfogjàk, hogy idős\öreg a szervezeted, vagy ha egyszer cigiztél biztos amiatt van, stb. Magánorvoshoz meg az emberek többségének nincs pénze elmenni.
3
Ezeknek az embereknek a mentalitása olyan, hogy márpedigénnemmegyekorvoshoz, nemszedekgyógyszert, csak, ha félhulla vagyok.
Fiatalokról, középkorúakról beszélek.
4
Akkor legalábbis a neten a tudományban bízó réteg a hangosabb.
Ezt tapasztalom már rögtön.
Szerintem mivel az atoltottsag nagyjából ugyanazon a szinten állt meg európában, ugyanannyi ezos-oltasellenes van ott is.
Az hogy Magyarországon ennyien utálják az orvosokat az maguknak az orvosoknak köszönhető... És független a koronavirustol.
Vannak országok, ahol a lakosság nagyobb hányada nem bízik az oltásokban, mint nálunk. Románia, Bulgária, Indonézia, talán még Japán is idetartozik. Máshol pedig nagyobb az oltások támogatottsága.
Az internet erősen cenzúrázva van. A legelterjedtebb böngésző algoritmusa eléggé megnehezíti az oltásszkeptikus oldalak megtalálását. Az első találatok a koronavírussal kapcsolatban mindig a WHO, a factcheckerek, a kormányzat és mainstream média oldalaihoz vezetnek. A közösségi média is "küzd a tévinformációk ellen". Azért a youtube-on még mindig sok érdekes videót lehet találni (aztán egy idő után van, hogy eltűnnek), meg vannak egyéb videómegosztó oldalak is.
Az orvosellenesség és az oltásellenesség nem feltétlenül jár együtt. Anyukám pl. kifejezetten orvos- és gyógyszerellenes, mégis elment beoltatni magát. Anyósom pedig nagyon sokat jár orvoshoz, többféle gyógyszert szed, de nagyon nem akarta az oltást. Igaz, végül elment, mert az ismerősei rábeszélték, de még most is kritikusan beszél róla.
8
Jó, de például a Quora?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!