Melyikkel oltassuk magunkat?
Még nem vagyunk az oltásban biztosak, de hajunk rá. Családbarát orvosok korábban (kb 8 hónapja), egymástól függetlenül nem ajánlották.
1-1,5 év múlva szeretnénk kb kistesó-projektbe kezdeni a férjemmel. Ő egészséges, nekem pajzsmirigy göbeim vannak és inzulin rezisztenciám. 30 év körüliek vagyunk.
Melyik oltást ajánlanátok? Mik a tapasztalataitok velük kapcsolatban? Félünk azért a mellékhatásoktól, de persze a covidtól is.
Én nem javaslom a Sinopharmot, főleg, hogy te se vagy teljesen egészséges.
Én 28 vagyok, reflux, reflux miatt hurutos torok, magas koleszterinszint, kalciumanyagcsere-zavar a főbb ismert betegségeim. Az oltások idején túlsúlyos voltam, de nem durván, 26 körüli BMI (viszont sportoltam akkor is).
Ez az antitest-eredményem 1,5 hónappal a második adag után:
Tagja vagyok egy sinós facebook-csoportnak.
Jellemzően kialakul a védettség, sőt a határérték TÖBBSZÖRÖSE az antitest-szám.
Viszont idősebbeknél és krónikus betegeknél az enyémhez hasonló eredmények fordulnak elő.
A teljesen nullás eredmény relatív ritka.
Ettől függetlenül egy 'rendes' oltóanyagot javasolnék, ami BIZTOSAN kialakítja a védelmet.
23
Nem feltétlen csak.
Az a hagyományos, azt volt a legnehezebb elrontani.
Ráadásul ismerősi körben is mindenki arról hallja valószínűleg a legkevesebb rosszat. Mellékhatás szinte nulla, oltási reakció is kevés.
Viszont hatás is kevés tud lenni.
Bár EGÉSZSÉGES, fiatal embereknél tényleg többszörös antitest-szint alakul ki abban a csoportban. Sokan vagyunk, sokan töltünk fel eredményt, már szinte reprezentatív.
Nem tudom, milyen szempontból említetted a kistesó-projektet. Ha a terhesség alatt akarsz védett lenni, a most beadott oltás már nem sokat ér addigra. Ha most akarsz védett lenni, csak az oltás reprodukciós képességre gyakorolt esetleges hatása miatt aggódsz, akkor a saját példámmal tudok előhozakodni.
Június elején kaptam a 2. Pfizert, szintén kistesóra készültünk. 2 hónap várakozási időt javasoltak, amit kivártunk, majd első próbálkozásra sikerült aminek kellett, 9 hetes terhes vagyok.
A 2. oltás után még 2 menzeszem volt, nekem pontosak maradtak. A terhesség elején volt egy kis barnázásom. Itt meg kell jegyeznem, hogy még bőven a covid előtt, mikor az első gyerekkel próbálkoztunk, 3 korai vetélésem volt, tehát alapból voltak problémáim a terhesség megtartásával, nem vagyok a termékenység élő szobra. Ezért a mostani terhességem elején lévő enyhe, barnás vérzést, mint problémát, feleslegesnek érezném az oltásra kenni. Kaptam progeszteront, azóta úgy néz ki minden rendben, a magzat szíve a múlt héten is ott vert az ultrahangon.
A többi oltásról nem tudok ilyen irányú tapasztalatot mondani, az ismeretségi körömben nem is nagyon van most olyan, aki nemrég esett volna teherbe vagy épp gyereket akarna. De nem hiszem, hogy problémás lenne ilyen szempontból bármelyik oltóanyag is.
Kedves utolsó!
Gratulálok és boldog, egészségben gazdag babavárást kívánok!!!🙂 Örülök, hogy összejött! Azért említettem a kistesó-projektet, mert sokak ciklusát felborította és így akkor szerintem a hormonháztartásra is hatással van valakiknél, ezért csökkenhet a teherbeesés esélye. Természetesen nem mindenkinél. Amúgy nem tudom mennyi ideig van jelen antitest a vérben az oltás után, de én korábban voltam covidos és 8 hónappal a betegség után még mindig majdnem 2000 egységnyi antitestem volt (50-től adnak védettségit). Lehet amúgy most is covidosak vagyunk (a férjem és a kislányom náthás tüneteket produkál, a férjem nem érez szagokat/ízeket, van 1 pozitív gyorstesztje és 1 negatív PCR-e, nem tudni melyik a valós), szóval még egy kis ideig akkor amúgy is tárgytalan az oltás.
A korábbi kommentelőknek: szerintem egy természetes dolog, hogy tartok az oltástól (persze a covidtól is), mégis csak lehetnek mellékhatásai, mint ahogyan a gyógyszereknek is, csak az mRNS-es vakcinák annyira még nincsenek "bejáratva", hogy nyugodt szívvel bízzak bennük. A kínai technikája nekem is szimpatikusabb, de igen, kétesélyes, hogy mennyire lenne nekünk hatásos.
Az "ismerősöm ismerőse" dolgok igen, valóban nem teljesen megbízhatók és lehet most csak jobban odafigyelnek az emberek a fiatal stroke-osokra.
Úgy látom téged is megszállt valami... "hülye nemnormalis".
Oké, hogy nem támogatod az oltatást, de mi ez a stílus?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!