Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Melyikkel oltassuk magunkat?

Melyikkel oltassuk magunkat?

Figyelt kérdés

Még nem vagyunk az oltásban biztosak, de hajunk rá. Családbarát orvosok korábban (kb 8 hónapja), egymástól függetlenül nem ajánlották.

1-1,5 év múlva szeretnénk kb kistesó-projektbe kezdeni a férjemmel. Ő egészséges, nekem pajzsmirigy göbeim vannak és inzulin rezisztenciám. 30 év körüliek vagyunk.

Melyik oltást ajánlanátok? Mik a tapasztalataitok velük kapcsolatban? Félünk azért a mellékhatásoktól, de persze a covidtól is.

2021. szept. 25. 23:12
A kérdező szavazást indított:
Pfizer
Moderna
Szputnyik
Sinopharm
Janssen
AstraZeneca
48 szavazat
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
43%
mRNS-t.
2021. szept. 25. 23:14
 2/42 anonim ***** válasza:
49%
$zputnyik
2021. szept. 25. 23:17
 3/42 anonim ***** válasza:
58%
Ém a Sinopharmot választottam, mert sokkal jobban bízom egy régi, bevált hatásmechanizmusban, mint valamiben, ami nem csak egy új vírus ellen véd, de még a metódusa is új. Másnak meg más a szimpi, ezt nektek kell mérlegelni.
2021. szept. 25. 23:25
 4/42 anonim ***** válasza:
54%
mRNS-t. A delta ellen érdekes módon a Moderna jobban teljesít, mint a Pfizer.
2021. szept. 25. 23:26
 5/42 anonim ***** válasza:
48%

A kínai a régi, jól bevált módon működik. Gyerekkorunktól kezdve az orosz és kínai gyártmányúakat kaptuk, és még itt vagyunk.

Aki kísérleti alany akar lenni, az válasszon a többi közül.

Én a kínait választottam, és semmi bajom tőle. Tesztet is csináltattam, jó az eredményem.

A harmadik oltáson csak azért gondolkodom elmenjek-e, mert harmadiknak nem kaphatok kínait vagy oroszt. Valamelyik nyugati még a bevált régi módon működik, most hirtelen nem ugrik be a neve, talán a Janssen, majd utánanézek. Esetleg ha azt kaphatom meg, akkor elmegyek a harmadikra.

2021. szept. 25. 23:43
 6/42 anonim ***** válasza:
57%
Sinopharmra szavazok én is, semmi mh,míg a Pfizertől több ismerősöm kb kidőlt
2021. szept. 26. 01:58
 7/42 anonim ***** válasza:
71%
Comirnaty oltást nem adatnám be, utazáshoz oltatnék csak, egyedül amivel oltatnék azt viszont nem fogadják el Nyugaton, így nem oltatok. Baromság az egész, nemsoká nyakunkon a következő világjárvány, a világ meg még oltásozik meg kovidozik, kb. ennyi ésszel ami a mai emberiségnek van, öröm lesz nézni ahogy kipusztulunk.
2021. szept. 26. 05:17
 8/42 anonim ***** válasza:
37%
Már vannak elérhető anyagok az egyes oltások által kialakított ellenanyagszintről (életkorral együtt, itthoni és külföldi adatok is). Kereshetnél egy - két ilyen anyagot ahelyett, hogy a gyk userek véleménye alapján döntesz ebben a kérdésben.
2021. szept. 26. 07:06
 9/42 anonim ***** válasza:
45%
Adasd be bármelyiket,lehet h megspóroltok 20 évnyi gyerek költséget...
2021. szept. 26. 07:09
 10/42 krwkco ***** válasza:
40%

#kérdező

Nem írtad, hogy akartok-e a közeljövőben külföldre utazni.

2021. szept. 26. 08:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!