Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Aki szerint a koronavírus nem...

Aki szerint a koronavírus nem veszélyes, mit válaszol az alábbiakra?

Figyelt kérdés

Mikor volt az elmúlt évtizedekben olyan vírus, ami miatt országok egészségügyi ellátórendszere omlott össze? Koronánál pl Olaszország, Spanyolország, New York...

Miért rugóztok a saját ismerősi körötökön, ami nem reprezentatív?

Ha már ezen rugóztok, miért nem hisztek másoknak? Nekem több 20-40 közötti ismerősöm is hunyt el...

Ha 50% a tartós egészségkárosodás előfordulása, azt miért ignoráljátok?

Arra nem gondoltok, hogy az oltással minket, krónikus betegeket is védtek? Például a járvány csillapítása miatt kevesebb mutáció, például már nem hat a pár hónapja kapott oltás és még nem kaphatjuk az újabbat stb.

Mi az, ami miatt féltek az oltástól? Gyógyszert se vesztek be?

2021. szept. 16. 10:37
1 2 3 4 5
 21/42 A kérdező kommentje:

2-3 % az esélye a halálnak, 20-30% a kórháznak, poszt-COVID-ra már olvastam 70% esélyt is, 30% volt a legenyhébb, amit olvastam (külföldi tanulmányok is).

Krónikus betegként nekem gondolom az összes szám nagyobb.

2021. szept. 16. 18:47
 22/42 A kérdező kommentje:

"Engem ez a 3,69% és a saját tapasztalatom nem győz meg arról, hogy ez mennyire hihetetlenül veszélyes vírus lenne."

Pedig ez nem kicsi halandóság. Főleg krónikus betegként, gyenge szervezettel benne lennék nagyobb eséllyel.

Plusz a poszt-COVID.

"Értem én, hogy téged frusztrál, hogy vannak emberek, akiknek működik az immunrendszere, de ez engem nem hat meg."

Azt vágod, hogy általában a túl erős immunválasz okoz poszt-COVID-ot és halált?

Ezzel ellentétben nem is tudom, kinek túl gyenge az immunrendszere. Talán annak, aki 2-3 hónappal ezelőtt esett át csontvelő-transzplantáción.

Ezekre a kérdésekre még mindig nem valami sok választ kaptam:

"Mikor volt az elmúlt évtizedekben olyan vírus, ami miatt országok egészségügyi ellátórendszere omlott össze? Koronánál pl Olaszország, Spanyolország, New York..."

"Arra nem gondoltok, hogy az oltással minket, krónikus betegeket is védtek? Például a járvány csillapítása miatt kevesebb mutáció, például már nem hat a pár hónapja kapott oltás és még nem kaphatjuk az újabbat stb.

Mi az, ami miatt féltek az oltástól? Gyógyszert se vesztek be?"

2021. szept. 16. 20:23
 23/42 anonim ***** válasza:
Én válaszoltam rá (kivéve az elsőre, mert nem néztem utána), ezek szerint neked mindegy, hogy ír-e valaki rá vagy sem. :DD Ha nem olyan választ kapsz, ami számodra elfogadható akkor ignorálod. :D (#4, #7, #15-ös válaszok az enyémek).
2021. szept. 16. 21:10
 24/42 A kérdező kommentje:
Nem azt mondom, hogy senki, hanem alig és nem annyira nyomós érvekkel sajnos :(
2021. szept. 16. 21:16
 25/42 A kérdező kommentje:

"Ezt nem tudom de itthon évtizedek óta romokban hever, most meg főleg (nem a koronavírus miatt, úgy egyébként is)."

Ne haragudj, hogy jön ez ide?

Ti olyan vírust bagatellizáltok, amelyik több országban, több kontinensen leterhelte az egészségügyet. Igen, EZ a vírus (és nem másról van szó) és annyira, hogy folyosón is voltak betegek, nem jutott mindenkinek lélegeztetőgépl, oxigén sem, ideiglenes intenzív osztályok kellettek. Több földrészen. EMIATT a vírus miatt.

"A statisztika kikozmetikázott, mint ahogyan a covid halottak száma is, amit meg "tudósok, orvosok" mondanak, annak 90%-a propaganda."

Aha, az egész világon hazudnak. Mégpedig EGYFORMÁN hazudnak. Ez jellemző az alap emberi jellemre, ugye? Pláne egymással szemben álló hatalmakra, ugye?

"Ilyen számok tényleg honnan jönnek? Én akiket ismerek koronások, senkinek nem lett semmi tartós baja, de még rövidtávú sem. Egy emberről tudok, akit megviselt (oxigént kapott), meg egy másikról, aki felgyógyult volna de a szakszerűtlen ellátás miatt felülfertőzésben (a lélegeztetőgépre tették pedig nem kellett volna, utólag kiderült) elhunyt. Van poszt-covid de nem ekkora számban és nem ennyire tartósan, mint előadják (persze vannak extrémebb esetek)."

Akkor te magad is ismersz elhunytat, súlyos esetet....

"Az oltással sajnos újabb és újabb mutációk jönnek létre, nem véletlenül, hogy oltás után hirtelen mindenféle variáns el kezdett terjedni."

Minél több vírusrészecske jön létre, annál nagyobb a hibás másolások előfordulásának valószínűsége. Kiben keletkezik több vírusrészecske? Akinek a szervezete nem lett megtanítva oltással, hogyan kell védekezni, ezért vígan szaporodik benne a vírus.

"Nem véd sem a fertőződés, sem a terjesztés ellen, sőt a halálos vagy súlyos kimeneteltől sem véd meg, ha megfertőződsz és szerencséd van akkor esetleg csökkenti annak esélyét, hogy így lesz."

De véd, nagyonis véd, csak nem 100%-os.

Szándékosan kellene olyan oltást előállítani, ami nem véd, direkt, az emberiség ellen összeszövetkezve.

"Algopryin-en kívül nem szoktam semmit, természetes módon próbálok mindent átvészelni (zöldségek, gyümölcsök, méz stb., esetleg vitaminok, pihenés). Ha nagyon szar a helyzet akkor nyilván elmegyek orvoshoz és az általa felírt gyógyszert (amennyiben van értelme, mert sajnos sokszor olyanokat ír fel, ami nem hogy nem segít de még lehet rosszabb is lesz - tapasztalat) kiváltom, beszedem (5 évente kb 1-2 alkalom de lehet sokat mondtam)."

Kíváncsi vagyok, hogy krónikus betegség ellen mit csinálnál, például napi szintű gyomorégés, zsíranyagcsere-zavar miatt magas koleszterin, ami szívinfraktussal fenyeget, esetleg magas vérnyomás, kettes típusú cukorbetegség.

2021. szept. 16. 21:28
 26/42 anonim ***** válasza:
100%

- Ne haragudj, hogy jön ez ide?

Mondtam, hogy nem néztem utána, viszont sehol sincs azért annyira felkészült EÜ, hogy egy nagyobbacska problémát megingás nélkül ellásson. Magyarországon pedig sosem volt, évtizedek óta sajnos nulla az EÜ. Nem a szaktudás miatt, hanem a direkt lerombolása miatt jutott ide.

- Aha, az egész világon hazudnak. Mégpedig EGYFORMÁN hazudnak. Ez jellemző az alap emberi jellemre, ugye? Pláne egymással szemben álló hatalmakra, ugye?

Az elsődleges cél itt az, hogy minél több oltást el tudjanak passzolni, nyilván ahhoz mindenhol kozmetikázni kell az adatokon. Nemrégiben olvastam, ha jól rémlik, hogy pl. Tazmániában nem is volt semmi oltakozás, mégsem nőttek a számok, most kezdték el bevezetni.

- Akkor te magad is ismersz elhunytat, súlyos esetet....

De ő/ők sem a covid miatt haltak meg, hanem amiatt, hogy szakszerűtlen ellátást kaptak (feleslegesen csatolták lélegeztetőgépre az illetőt és egyáltalán nem ellenőrizték, így pár napra rá a tüdőgyulladásra kapott egy bakteriális felülfertőzést és azt már nem bírta a szervezete - tehát nem a covid tette el lábalól, még ma is élhetne...persze covid elhunytként tekintenek rá).

- Minél több vírusrészecske jön létre, annál nagyobb a hibás másolások előfordulásának valószínűsége. Kiben keletkezik több vírusrészecske? Akinek a szervezete nem lett megtanítva oltással, hogyan kell védekezni, ezért vígan szaporodik benne a vírus.

A vírusok agresszívabbak ennél, ha megpróbálják kiiktatni akkor nyilván változtat a szerkezetén. Az oltással lehet a szervezet képes hamarabb felismerni a vírust de addigra akár már mutálódhat is és mivel a fertőzés terjesztését nem akadályozza meg a vírus, ezért tovább is adja. Nem kell az oltatlanokra kenni mindent - de egyébként azt is mondtam, hogy oltás nélkül is mutálódik csak lassabban.

- De véd, nagyonis véd, csak nem 100%-os.

Nem, nem véd, nincs rá bizonyíték (csak akkor lehetne, ha a már említett példám beigazolódna - egyidejűleg ugyanazon ember, ua. körülmények között oltottként és oltatlanként elkapja a covid-ot és bebizonyosodik, hogy a vakcina miatt könnyebben átvészeli).

- Kíváncsi vagyok, hogy krónikus betegség ellen mit csinálnál, például napi szintű gyomorégés, zsíranyagcsere-zavar miatt magas koleszterin, ami szívinfraktussal fenyeget, esetleg magas vérnyomás, kettes típusú cukorbetegség.

Nyilván megpróbálnék még egészségtudatosabban élni, ha szükséges gyógyszer, akkor normál keretek között beszedném de ha ilyen depresszív lennék miatta akkor inkább pontot tennék az élet nevű történésre. El kell tudni fogadni a halál állapotát is de alapvetően nem pesszimistán kell a dolgokat felfogni, hanem a rosszból kihozni a legjobbat...Persze ki hogyan fogja fel.

De ettől függetlenül nem tömöm és akkor sem tömném magam halomszámra gyógyszerekkel csak tényleg a legindokoltabbakkal. Sajnálom, hogy neked ilyesmikkel kell együttélned (remélem sikerül a legjobbat kihoznod az életedből!) de ettől még más ember covid oltása téged nem fog sem megvédeni, sem előnyhöz - sem hátrányhoz juttatni.

2021. szept. 16. 22:02
 27/42 A kérdező kommentje:

"Mondtam, hogy nem néztem utána, viszont sehol sincs azért annyira felkészült EÜ, hogy egy nagyobbacska problémát megingás nélkül ellásson. Magyarországon pedig sosem volt, évtizedek óta sajnos nulla az EÜ. Nem a szaktudás miatt, hanem a direkt lerombolása miatt jutott ide."

Értem-értem, de mégiscsak van egy vírus, ami erősebb az elmúlt évtizedekben megszokottnál.

"Az elsődleges cél itt az, hogy minél több oltást el tudjanak passzolni, nyilván ahhoz mindenhol kozmetikázni kell az adatokon. Nemrégiben olvastam, ha jól rémlik, hogy pl. Tazmániában nem is volt semmi oltakozás, mégsem nőttek a számok, most kezdték el bevezetni."

Jó, de ha tényleg kozmetikáznák a számokat, akkor hol jobban, hol brutálisan, hol egyáltalán nem kozmetikáznák, borulna a bili, de nyilvánosan.

"De ő/ők sem a covid miatt haltak meg, hanem amiatt, hogy szakszerűtlen ellátást kaptak (feleslegesen csatolták lélegeztetőgépre az illetőt és egyáltalán nem ellenőrizték, így pár napra rá a tüdőgyulladásra kapott egy bakteriális felülfertőzést és azt már nem bírta a szervezete - tehát nem a covid tette el lábalól, még ma is élhetne...persze covid elhunytként tekintenek rá)."

Ezt honnan tudod ennyire?

"A vírusok agresszívabbak ennél, ha megpróbálják kiiktatni akkor nyilván változtat a szerkezetén. Az oltással lehet a szervezet képes hamarabb felismerni a vírust de addigra akár már mutálódhat is és mivel a fertőzés terjesztését nem akadályozza meg a vírus, ezért tovább is adja. Nem kell az oltatlanokra kenni mindent - de egyébként azt is mondtam, hogy oltás nélkül is mutálódik csak lassabban."

A vírus nem élőlény.

Egyébként ha ez így van, akkor hogy-hogy használtak az oltások egy rakás régi, erősebb fertőzés ellen? Hogy-hogy használ a bárányhimlő ellen?

"Nem, nem véd, nincs rá bizonyíték (csak akkor lehetne, ha a már említett példám beigazolódna - egyidejűleg ugyanazon ember, ua. körülmények között oltottként és oltatlanként elkapja a covid-ot és bebizonyosodik, hogy a vakcina miatt könnyebben átvészeli)."

A jól átoltott országokban nem követi a fertőzöttek számát a kórházba kerülők és az elhunytak száma.

"Nyilván megpróbálnék még egészségtudatosabban élni, ha szükséges gyógyszer, akkor normál keretek között beszedném de ha ilyen depresszív lennék miatta akkor inkább pontot tennék az élet nevű történésre. El kell tudni fogadni a halál állapotát is de alapvetően nem pesszimistán kell a dolgokat felfogni, hanem a rosszból kihozni a legjobbat...Persze ki hogyan fogja fel."

Tehát depresszív lennék krónikus betegségtől?

Képes lennél öngyilkos lenni olyan krónikus betegség miatt, ami 40-60 éven át kezelhető gyógyszerekkel?

Figyelj, az internetes makkegészséges emberekkel ellentétben a környezetem zöme krónikus beteg. Volt rokonom, aki nagyon durván. Ezek gyógyszerekkel kezelhetők, tök jó életminőség tartható fenn.

"De ettől függetlenül nem tömöm és akkor sem tömném magam halomszámra gyógyszerekkel csak tényleg a legindokoltabbakkal. Sajnálom, hogy neked ilyesmikkel kell együttélned (remélem sikerül a legjobbat kihoznod az életedből!) de ettől még más ember covid oltása téged nem fog sem megvédeni, sem előnyhöz - sem hátrányhoz juttatni"

Hidd el, az orvos is csak a legindokoltabbat írja fel. Illetve lehet keresni másik orvost is, ha kell.

Nekem 7-es koleszterinre nem írt (szerintem ez brutál magas érték, 5,2 a felső határ és már az is sok), sőt, refluxra se írt a belgyógyász, akihez most elmentem, diéta, januárban kontroll.

Szerintem akkor fog írni gyógyszert, mert a reflux nálam vagy 15 éve elbliccelt dolog, a koleszterinem pedig folyamatosan nő és az életmódom nem indokolja.

Szóval nem tudom, miért vagy a gyógyszeripar és az orvosok ellen...

Nomeg csak a legszükségesebb gyógyszereket. Ki vagy te, hogy te döntsd ezt el? Fúúúú....

2021. szept. 16. 22:12
 28/42 anonim ***** válasza:
100%

A covid-hoz közvetlen kapcsolódó megjegyzéseidre már feleslegesen nem akarok reagálni, úgysincs egyetértés köztünk.

- Ezt honnan tudod ennyire?

Családtagjai mondták el, a zárójelentésében benne szerepelt a felülfertőzés is, nem a covid vitte el, maradjunk annyiban.

- "Tehát depresszív lennék krónikus betegségtől?

Képes lennél öngyilkos lenni olyan krónikus betegség miatt, ami 40-60 éven át kezelhető gyógyszerekkel?"

Egyáltalán nem ezt mondtam, hanem azt, hogy sokan hajlamosak erre, nyilván kinek inge, magára veszi, akinek meg, az meg nem. Én csak örülök, ha megfelelő kezelésekkel sokáig életben tud maradni bárki.

- Hidd el, az orvos is csak a legindokoltabbat írja fel. Illetve lehet keresni másik orvost is, ha kell.

No, hát én nem feltétlenül ezt tapasztaltam. Tényleg ritkán járok orvoshoz (5-6 évente) de akkor is olyanokat csinál, hogy...kár is taglalni. (pl. volt egy szerencsétlen pakolásom, ahol a lábujjam bánta - elmentem hozzá, mert nem gyógyult, azt mondta nem kell rá semmi - 2 hónap után csak rosszabb lett, a doki szabin volt úgyhogy átmentem a másikhoz - ő meg azt mondta, hogy csonthártya-gyulladásom van, ha nem kezeljük azonnal akkor súlyos is lehet. Kérdezte is, hogy eddig miért nem történt semmi érdemi előrelépés ebben - elmondtam neki, hogy a mellette levő szobában levő orvos mit mondott...nem volt hozzáfűzni valója a továbbiakban).

- Szóval nem tudom, miért vagy a gyógyszeripar és az orvosok ellen...

Egyáltalán nem vagyok ellene, valamit nagyon félreértettél. Attól, hogy 1-1 dolgot megkérdőjelezek, jelen esetben a covid vakcinákat, még nyilvánvalóan elismerem az orvostudományt és annak szükségességét. Végszükség esetén élek én is az egészségem és gyógyulásom jogával és elmegyek orvoshoz. De látod ez a baj...ha valaki kételkedik a covid vakcinákban akkor egyből orvos, tudomány meg minden tagadó és konteó hívő...(megjegyzem, hogy természettudományos diplomáim vannak, tehát a tudomány világát azért szegről-végről ismerem).

- Nomeg csak a legszükségesebb gyógyszereket. Ki vagy te, hogy te döntsd ezt el? Fúúúú...

A saját szervezetemről végső soron én döntök. Az orvos is csak egy ember, sajnos elég sok bele is sz*rik a munkájába, félrekezeli a betegeit (lásd a fentebbi, saját tapasztalatomat is). De ettől még nem vagyok ellenük, de szeretek kérdezni, gondolkodni és mérlegelni. Vannak olyan dolgok, amelyekről nem kell meggyőzni, mert látom a szükségességét és hasznosságát viszont a covid vakcinák kapcsán csak ellentmondásokat látok.

Ha tényleg működnének és minden azt mutatná, nem lenne semmilyen ellentmondás (mellékhatások tömkelege, hatékonysági problémák stb.) akkor már valószínűleg be lennék oltva.

2021. szept. 16. 23:47
 29/42 anonim ***** válasza:
93%

Krónikus beteg vagyok! Eszembe nem jutna oltatni, az orvodom kifejezetten ellenzi!!

Erről ennyit!

2021. szept. 17. 00:09
 30/42 anonim ***** válasza:
93%

"Arra nem gondoltok, hogy az oltással minket, krónikus betegeket is védtek?"

Tehát én vigyázzak a krónikus betegekre. Meg a nem krónikusokra is. Meg a vegetáriánusokra, meg a dohányosokra, meg a kerékpárosokra, meg azokra, akik nem szeretik a zöldborsót, stb. Vigyázzon mindenki magára, nem kell ez az érzelmi zsarolás. Az én kedvemért sem fognak kiírni mindent dupla akkora betűvel csupán azért, mert szemüveges vagyok.

2021. szept. 17. 09:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!