Aki szerint a koronavírus nem veszélyes, mit válaszol az alábbiakra?
Mikor volt az elmúlt évtizedekben olyan vírus, ami miatt országok egészségügyi ellátórendszere omlott össze? Koronánál pl Olaszország, Spanyolország, New York...
Miért rugóztok a saját ismerősi körötökön, ami nem reprezentatív?
Ha már ezen rugóztok, miért nem hisztek másoknak? Nekem több 20-40 közötti ismerősöm is hunyt el...
Ha 50% a tartós egészségkárosodás előfordulása, azt miért ignoráljátok?
Arra nem gondoltok, hogy az oltással minket, krónikus betegeket is védtek? Például a járvány csillapítása miatt kevesebb mutáció, például már nem hat a pár hónapja kapott oltás és még nem kaphatjuk az újabbat stb.
Mi az, ami miatt féltek az oltástól? Gyógyszert se vesztek be?
Semmit.
Aki engem megfertőzött áprilisban, még mindig szenved a covid szövődményeitől, de nem veszi komolyan, nem akar oltatni, mert ez csak parasztvakítás szerinte. 🤷♀️ Rájuk kell hagyni.
Szerintem nem veszélytelen a koronavírus, de nem mindenkire ugyanolyan veszélyes. De egy csomó más betegséggel is így van.
Nem félek az oltástól, csak átestem a betegségen, szinte 0 tünettel, így nem érzem szükségét, hogy beoltassam magam. Nem, másokért sem, mert mindenki a saját egészségéért felelős. Engem nem csak most érdekel, hanem évek óta teszek érte. Így pl gyógyszert sem szedek be szinte soha. Évente max 1 fájdalomcsillapító, de azt is csak akkor ha már nagyon nem bírom tovább.
1. Úgy összeomlott pl. Olaszország egészségügye már 2020. tavaszán, hogy ugyanazon év őszén, tízszer nagyobb esetszámnál már senki nem drámázott ezzel...
2. Tartós egészségkárosodás nem fordulhatott elő, mert még 2 éves sincs az egész cirkusz.
3. Ha már nem hat a pár hónapja kapott oltás, akkor mi értelme is van? A krónikus beteg védje meg magát, oltasson.
4. Vsz. nem fél senki, legfeljebb aki ilyen kérdést ír ki. Aki meg nem akar kísérleti gyógyszert magába szúratni, az gondolkozik, nem fél.
- Mikor volt az elmúlt évtizedekben olyan vírus, ami miatt országok egészségügyi ellátórendszere omlott össze?
Ezt nem tudom de itthon évtizedek óta romokban hever, most meg főleg (nem a koronavírus miatt, úgy egyébként is).
- Miért rugóztok a saját ismerősi körötökön, ami nem reprezentatív?
Nem rugózunk ezen, erre lehet alapozni, lehet látni az oltás következményeit/mellékhatásait is, nem csak a "pozitív" oldalát. A statisztika kikozmetikázott, mint ahogyan a covid halottak száma is, amit meg "tudósok, orvosok" mondanak, annak 90%-a propaganda.
- Ha 50% a tartós egészségkárosodás előfordulása, azt miért ignoráljátok?
Ilyen számok tényleg honnan jönnek? Én akiket ismerek koronások, senkinek nem lett semmi tartós baja, de még rövidtávú sem. Egy emberről tudok, akit megviselt (oxigént kapott), meg egy másikról, aki felgyógyult volna de a szakszerűtlen ellátás miatt felülfertőzésben (a lélegeztetőgépre tették pedig nem kellett volna, utólag kiderült) elhunyt. Van poszt-covid de nem ekkora számban és nem ennyire tartósan, mint előadják (persze vannak extrémebb esetek).
- Arra nem gondoltok, hogy az oltással minket, krónikus betegeket is védtek? Például a járvány csillapítása miatt kevesebb mutáció, például már nem hat a pár hónapja kapott oltás és még nem kaphatjuk az újabbat stb.
Ha megkaphattad az oltást, akkor a propaganda szerint Te védett vagy, nem értem a hisztidet. Az oltással sajnos újabb és újabb mutációk jönnek létre, nem véletlenül, hogy oltás után hirtelen mindenféle variáns el kezdett terjedni. Persze a vírus alapállapotában is mutálódik idővel de az oltások felgyorsították ezt a folyamatot.
- Mi az, ami miatt féltek az oltástól?
Én nem félek az oltástól, viszont mindenféle kellemetlen mellékhatásai (rövid és még eddig ismeretlen hosszú távú) lehetnek (akár halál is). Egyébként még ettől függetlenül be is vállalnám, ha látni lehetne, hogy hatásos a covid ellen. De nem az...Nem véd sem a fertőződés, sem a terjesztés ellen, sőt a halálos vagy súlyos kimeneteltől sem véd meg, ha megfertőződsz és szerencséd van akkor esetleg csökkenti annak esélyét, hogy így lesz.
Csináljanak egy kevésbé mellékhatásoktól hemzsegő, hatásos vakcinát, amely tényleg megvéd a vírus ellen, már ha ennyire "halálos" a vírus. (Igen, vannak halálos kimenetelei, mint mindennek de azért túl van tolva.)
- Gyógyszert se vesztek be?
Algopryin-en kívül nem szoktam semmit, természetes módon próbálok mindent átvészelni (zöldségek, gyümölcsök, méz stb., esetleg vitaminok, pihenés). Ha nagyon szar a helyzet akkor nyilván elmegyek orvoshoz és az általa felírt gyógyszert (amennyiben van értelme, mert sajnos sokszor olyanokat ír fel, ami nem hogy nem segít de még lehet rosszabb is lesz - tapasztalat) kiváltom, beszedem (5 évente kb 1-2 alkalom de lehet sokat mondtam).
A propaganda szerint védett vagyok, de a mérés szerint nem. A propagandának nem hiszek.
Nekem még több hét, amíg a haradikat megkapom és kialakul a védettség, addig mit csináljak?
Hogyan lehetne minden ország statisztikája kozmetikázott?
Ha már a nem reprezentatív ismerősi körből indulunk ki, hihetek a sajátomnak?
Mindenki oltott, egy darab menszesz szétcsúszáson kívül nulla probléma.
Koronával komoly problémák voltak.
A krónikus betegségeidre se szedsz gyógyszert?
#4-es vagyok
- A propaganda szerint védett vagyok, de a mérés szerint nem. A propagandának nem hiszek.
Hittél, amivel alapvetően nincs is gond de láthatod, hogy sokra nem mentél vele.
- Nekem még több hét, amíg a haradikat megkapom és kialakul a védettség, addig mit csináljak?
Ha ennyire félsz a vírustól akkor maszk, kézfertőtlenítés + mindenféle személyes találkozásokat kerüld, amennyiben lehetséges. Ennek van értelme, nyilván azért az sem jó, ha elszigetelődsz teljesen. Ajánlom, hogy ha van lehetőséged, menj ki a természetbe is, jó idő van még, használd ki, sokat tud segíteni (mentálisan is).
- Hogyan lehetne minden ország statisztikája kozmetikázott?
Egyszerűen, mindegyik az oltásra akar közvetve kényszeríteni, ennek legegyszerűbb módja, ha a vírust nagyítjuk fel. Nem mondom, hogy mindenhol kamu a statisztika de nehéz eldönteni ki hal meg ténylegesen a vírus miatt és ki nem (lásd itthon, aki épp koronás de meghal, őt is beleszámítják)
- Ha már a nem reprezentatív ismerősi körből indulunk ki, hihetek a sajátomnak?
Persze. Ez a legbiztosabb és ha ez alapján Téged az oltottságod megnyugtat, akkor inkább oltasd be magad. De tényleg. Félelemben élni sokkal rosszabb, ha meg már úgy is kaptál 2 oltást akkor remélhetőleg a harmadikat sem fogod azoknál jobban megérezni.
- Mindenki oltott, egy darab menszesz szétcsúszáson kívül nulla probléma.
Koronával komoly problémák voltak.
Te ezt tapasztaltad, rendben van, én elhiszem neked, tégy belátásod szerint.
- A krónikus betegségeidre se szedsz gyógyszert?
Tudtommal nincs krónikus betegségem. Bár allergia - asztmám volt, de önkényesen tizenévesen abbahagytam a gyógyszerek szedését és láss csodát, a gyógyszerek nélkül is olyan eredményeim születtek, hogy a legtöbb allergiámat kinőttem (a doki azt hitte szedem, mert kamuztam neki). Egyébként ha lenne, akkor is csak indokolt esetben szedném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!