Náthásan elmehetek egyetemre jövőhéten, vagy nem kéne
mert okozhatja a koronavírus is?
Figyelt kérdés
Más tünet nincs, nátha meg egy kis levertség 3 napja, meg tegnapelőtt úgy elaludtam estefele mint akit kiütöttek akkor elég levert voltam. Eszembe jutott hogy nem lehet-e a korona miatt ez. Ha nem múlik el hétfőig a nátha, attól még elmehetek egyetemre? Mert nagyon szeretnék már oda menni, amíg még lehet, amíg nem zárják be őket újra.
2021. szept. 4. 09:07
1/8 anonim válasza:
Semmilyen légúti tünettel nem kéne közösségbe menni. Máskor sem, de pandémia alatt végképp.
2021. szept. 4. 09:23
2/8 anonim válasza:
Igen, elmehetsz. Ha belegondolsz, most épp nátha szezon is van. Ha náthás tünetekkel nem engednék egyetemre a hallgatókat, akkor eléggé lecsökkenne a számuk...
Az én egyetemem küldött egy kör e-mailt, hogy a következő tünetekkel nem lehet részt venni az oktatáson: erős köhögés, levertség, 38 fokot meghaladó láz, íz-és szaglásvesztés.
(Én ajánlanám addig a maszk viselését. Kutatások támasztják alá, hogy tényleg ér valamit, ha a beteg személy hordja.)
2021. szept. 4. 09:24
3/8 anonim válasza:
Amit kifujsz abból meg lehet nézni állítólag hogy baktérium okozza-e a betegséget vagy sem.
De csinaltathatsz gyorstesztet is mondjuk hetfő reggel ha van felesleges 6 ezer forintod, azért akkor mert 5-9 nap után mutatja ki az antitestet.
2021. szept. 4. 09:31
4/8 anonim válasza:
Addig még elmúlhat a nátha.Ha nem múlik akkor ne menj közösségbe ha nem muszáj.Nem vagyok rettegő mert oltást sem kértem de ha valaki náthás akkor ne menjen emberek közé mert rá rakja a másikra a nyavalyáját.
2021. szept. 4. 09:31
5/8 Metionin válasza:
Ha nagyon muszáj, akkor menj de vegyél fel maszkot. Én nem engedem a hallgatókat náthásan az órámra, inkább toleránsabb vagyok a hiányzások számának elkönyvelésekor. Korona előtt is inkább arra biztattam őket, hogy maradjanak otthon, feküdjék ki, ők is hamarabb meggyógyulnak és se én sem a csoporttársak nem kapjuk el. De tudom, hogy van olyan oktató, aki szigorúan veszi a hiányzást, anno én is bementem ezekre betegen is mert nem akartam bukni.
2021. szept. 4. 19:30
6/8 anonim válasza:
5# Jó olvasni, hogy vannak ilyen oktatók. Nálunk csak orvosi igazolást fogadnak el, amit elég ritkán adnak náthára, ezért mindenki bemegy...
Kérdező, minket engednek betegen is egyetemre, de maszkot mindenképp felveszünk.
2021. szept. 4. 19:51
7/8 Metionin válasza:
6. Nálam korona előtt is úgy volt, hogy ha valaki csak náthás de nem lázas, becsatlakozhat online is az órára csak előtte szóljon hogy kapcsoljak neki valami alkalmazást. Ha meg rosszul is van, akkor pláne mi értelme bemenni, ülne ott rossz közérzettel és nem fogna fel semmit. Akkor már mindenkinek jobb ha megcsinál mondjuk egy plusz feladatot hogy kiváltsa vele a hiányzást minthogy ott ül zombiként és lefertőzi az összes embert a teremben. Saját tapasztalatom is hogy amikor muszáj volt betegen bejárnom órára vagy dolgozni, 2x annyi idő alatt gyógyultam meg.
2021. szept. 4. 19:56
8/8 anonim válasza:
Vegyèl antigèn tesztet a patikàban, kérlek oda vegyél fel maszkot (ne vérből vevőset vegyèl, hanem nyàl,orr) és nézd meg van-e vmi, hordj maszkot, ha nagyon muszàj bemenni,de ezt egy normàlis oktató megérti, ő se akar beteg lenni, hidd el.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!