Elmehetek ittonról ebben az esetben?
Nos az a helyzet, hogy a háziorvos éppen elég hivatalos értesítés, mivel teszt nélkül is elrendelheti a házi karantént.
Tehát kaptál hivatalos értesítést.
Attól függ hova akarsz menni
Plázába ne menj el, de a nyílt, üres utcán nyugodtan sétálhatsz egyet.
3-as vagyok.
Hiába szavaztok le idióták, akkor is nekem van igazam:
Járványügyi megfigyelés
Ki kerülhet járványügyi megfigyelés alá?
A kontakszemélyeket helyezik járványügyi megfigyelés alá, vagyis azokat, akik koronavírusos beteggel érintkeztek és feltehetően maguk is a betegség lappangási szakában vannak.
Ki és hogyan rendeli el a járványügyi megfigyelést?
A járványügyi hatóság rendeli el hatósági határozattal, ami a gyakorlatban a járási (Budapesten a kerületi) hivatal népegészségügyi osztályát jelenti. Ha bármilyen kérdés vagy probléma merül fel, ezzel a hatósággal kell kommunikálni – elérhetőségeik az elrendelésről szóló határozaton szerepelni fognak.
Házi karantént meg végképp nem rendelhet el háziorvos - ez is benne van amúgy a cikkben - de a kérdésben szereplő eset nem is ebbe a körbe tartozik, hanem abba, amit bemásoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!