Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Szerintetek be kéne adni egy...

Szerintetek be kéne adni egy egészséges gyereknek a vakcinát? Veszélyes? (13 éves)

Figyelt kérdés

2021. aug. 28. 19:07
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
72%
Nem. De ne itt gyakorin döntsük el.
2021. aug. 28. 19:17
 2/22 anonim ***** válasza:
64%
Semmiképp
 3/22 anonim ***** válasza:
61%
Semmiképpen sem. Rengeteg cikk szól arról, hogy a gyerekek sokkal könnyebben átvészelik, szinte tünet nélkül a covidot, viszont az oltás komoly szövődményeket okozhat. Hogy fog aztán elszámolni a szülő a lelkiismeretével, ha megbetegszik vagy meghal a gyerek az oltástól?
 4/22 anonim ***** válasza:
30%
Nem tartom veszélyesnek, viszont neked kell döntened a dologról
2021. aug. 28. 19:23
 5/22 anonim ***** válasza:
41%
Mi beadattuk, semmi baja
2021. aug. 28. 19:30
 6/22 anonim ***** válasza:
45%

A be kéne-e adni az tényleg a szülő döntése.

De miért ne lehetne? Ha annyira veszélyes lenne, akkor egyáltalán nem oltanának vele se itt, se máshol. Mondhatja akárki, hogy veszélyes, de mit is tud pontosan? Kijárta az általánost, a gimnáziumot, talán néhány diplomája is van, de nem orvos vagy nem azon a területen! Egyáltalán nem ért a témához (vagy csak egy részéhez), csak meg van győződve az igazáról, amit színtén más hasonló embertől hallott az interneten.

Egyébként is, miket mondanak?

Lekövetnek - szuper, ettől félsz, de a telefon 0-24 ben a zsebedben van és egy csomó alkalmazásnak engedélyezed a helyadatokat. Az nem számít? Meg mit tudnak meg? Mondjuk bementél hazafelé a gyorsétterembe. Mire tudnák felhasználni ezt az infót (amit egyébként a telefonod is rögzít, csak nézd meg a google fiókod és higy mit tud rólad)? Felemelik neked az árakat, hogy mikor legközelebb mész többet fizess, vagy mi?

A többi indok is hasonlóan nevetséges, ha egy kicsit gondolkozol rajta.

Persze az én véleményem is annyit érhet másoknak, mint amennyire én elhiszem az övéket (bár az érvek sokszor hiányoznak), szóval azt ajánlom, hogy nézd meg ezt a videót. Kicsit régebbi, de az oltás nem változott, csak a járványügyi helyzet.

[link]

Számomra egyértelműen kivehető, hogy ártalmatlan, a gyereket (felnőttet) védi meg, ha elkapná (akár későbbi változatot is). Nem biztos hogy elkapja, és komoly baja lesz, de jobb biztosra menni, főleg hogy kezdődik a suli. A maszkot se mindenhol veszik komolyan, és akkor is egymás nyakában vannak a gyerekek. A többi vírust is simán átadják, ezzel sem lenne nagy probléma. Hatalmas lelki teher lesz nektek, ha elkapja, és ebből maradandó károsodása lesz, esetleg túl sem éli. Mikor azzal megoldható lett volna, hogy aláírod a papírt és elviszed.

Szerintem nincs semmi veszély vagy kockázat benne, csak csökkented a komolyabb lefolyás kockázatát. Persze nem tudhatod, hogy tényleg szükség lesz-e rá, de a későbbi be kellett volna oltatni nem fog segíteni, míg ez igen. De ahogy mindennek, ennek is kell hogy legyenek ellenzői, különben mi lenne a vita tárgya?

(Elég győzködőre hathat, de tényleg a te kezedben a döntés, csak a vékeményem írtam le.)

2021. aug. 28. 19:50
 7/22 anonim ***** válasza:
51%

Bár a Covid valóban tünetmentesen megy át a legtöbb gyereken, azért a többszervi gyulladás kockázatáról sem szabad megfeledkezni. Én már csak emiatt beadatnám, ha a gyerekem ekkora lenne. Ahogy beoltattam meningococcus ellen is 1999-ben, pedig akkor is zúgtak ám az oltásellenesek.

Aki kicsit is ismeri a védőoltások működési mechanizmusát, az tudja, hogy nem lesz tőle semmi baja a gyereknek.

2021. aug. 28. 20:27
 8/22 anonim ***** válasza:
48%
Teljes mértékben szükségtelen de te döntessz.Én biztos nem adatnám be se magamnak és a gyerekemnek pedig végképp nem.Várj még vele és gondold át de nagyon alaposan
2021. aug. 28. 20:45
 9/22 anonim ***** válasza:
56%
2021. aug. 28. 23:43
 10/22 anonim ***** válasza:
29%
9-es Ezt kellene de sokan nem fogják fel!
2021. aug. 29. 08:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!