Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Melyik vakcinát kellene...

Melyik vakcinát kellene választanom?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 21 éves egyetemista vagyok. Sajnos szeptembertől nagy valószínűséggel diszkriminálva lennék az egyetemen az oltás hiánya miatt, mert megfertőzhetném azokat akik be vannak oltva.

De ez most nem is lényeg.

Magamról annyit, hogy háziorvosom nincs jelenleg, mivel utoljára 12-13 éves koromban voltam háziorvosnál, szerencsére azóta soha nem kellett mennem. Ő pedig gyerek-háziorvos (nem tudom mi a pontos megnevezése, de ő ugye csak 18 éves koromig látott el), de ó hozzá már nem mehetek. Máshoz meg nem jelentkeztem be azóta, mert nem volt rá szükség. Ez jelenthet-e gondot?

Én mindenképpen a Sinopharm-ot választanám, mert ugye az a leggyengébb és talán annak nincsenek így komolyabb mellékhatásai, de ez csak egy tipp. Tehát a KÉRDÉS erre vonatozik, hogy jó döntést hozok-e ezzel? Védettségre nincs szükségem, mivel a háztartásban már elkaptuk a vírust, szüleimnek volt pozitív tesztjük, de se nekik se nekem semmi tünetem nem volt, ha nincs teszt észre se vesszük.

Kérek mindenkit, hogy csak azzal kapcsolatban írjon, hogy jó döntés-e a kínai vagy sem?

Én sem szeretném az oltást, semmi értelme nincs, de sajnos nem szeretném bukni az egyetemet és hát kötelezik a nem kötelező oltást. Ez van.

2021. aug. 26. 10:57
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:

9-es: rokonaim nem félnek a vírustól, aki nincs beoltva, ő is vígan éli az életét. A tanáraim közül mindenki be van oltva, ha nekik átadnám a Sinopharmmal a vírust hát akkor nem lenne nagy bajuk elvégre ezért vannak beoltva.

10-es: hát ha úgy van, hogy ők jelentenek veszélyt rám, akkor inkább írnák alá egy papírt, hogy vállalom, ha esetleg elkapom.

De ezt a részét megkérek mindenkit szépen, hogy hagyjuk. Én is ugyanolyan ember vagyok mint a többi csak más véleményen vagyok az oltásról, de ezt megtartom magamnak.

Kizárólag a Sinopharm esetleges mellékhatásairól/hátrányairól kérdezek. Utazni külföldre nem tervezek az elkövetkezendő években szóval ez nem hátrány számomra. Egyetlen egy szempont, hogy folytatni tudjam az egyetemet az esetleges mellékhatások legnagyobb elkerülésével. Köszönöm!

2021. aug. 26. 12:29
 12/31 A kérdező kommentje:
Illetve regisztráltam ma az oltásra, de semmi emailt nem kaptam. Továbbá nem enged a rendszer időpontot foglalni sem. Ilyenkor mi a teendő? Vagy várnom kell valamire?
2021. aug. 26. 12:35
 13/31 anonim ***** válasza:
100%
A regisztrációról nem kapsz e-mailt. Illetve várni kell 1-2 napot mire aktív lesz a regisztráció. Onnantól tudsz foglalni. Próbálgasd néha nyugodtan.
2021. aug. 26. 12:36
 14/31 anonim ***** válasza:
60%
Ha tökmindegy, hogy mekkora védettséget nyújt és utazni sem akarsz, akkor nyugodtan adasd be a Sinopharmot.
2021. aug. 26. 12:49
 15/31 anonim válasza:
39%

Szia !

Én mRNS tartalmút nem vennék fel.

Ha benézel a Pfizerrel oltottak csoportba a Facebookon talán elgondolkozol rajta. Ez egy hírvivő vakcina.

Mindenképpen keleti vakcinát kérj. Sinopharm, vagy Szputnyik. Én Szuptnyikkal oltattam be magam. Mellékhatása annyi volt, hogy a második után kicsit fájt a karom. Viszont bármelyiket választod, egyet fogadj meg. Előtte sok vizet inni, és amikor megkaptad, utána is azonnal inni - inni.

2021. aug. 26. 12:51
 16/31 anonim ***** válasza:
72%
Annak a fb oldalnak a tartalmát oszd el minimum néggyel. Valaki szórakozásból beírta, hogy elüszkösödött a karja, és le kellett vágni. Simán elhitték.
2021. aug. 26. 13:00
 17/31 anonim ***** válasza:
31%
#16 Persze, minden kamu, amit az emberek átélnek, csak az az igazság, amit a média eléd tesz.🤦‍♀️ 67 ezer tag van a csoportban jelenleg! Ha van is közte kamu, az elenyésző. De persze inkább hidd el azt, amit a média a szádba rág és továbbra is élj vakon.
2021. aug. 26. 13:09
 18/31 anonim ***** válasza:
45%

Milyen mellékhatásokról beszélnek pontosan? Fejtsd ki. Amúgy tudod csak mert pár embernél jelentkeznek mellékhatások a sok százezerből, az nem jelenti azt, hogy rossz a termék. A gyógyszereket is gondolkodás nélkül szedi mindenki, közben ott is rajta van a tájékoztatón, hogy pl 10 ezerből 1 embernél ilyen-olyan súlyos mellékhatások fordulhatnak elő. Ettől még ugyanúgy be fogod venni az Aspirint, ha kell.

2021. aug. 26. 13:19
 19/31 anonim ***** válasza:
40%

#18 Nézz bele a csoportba. Vagy bármelyikbe, ahol nem az oltatlanokat szivatják, hanem valódi oltottak írnak. Cenzúra mindenhol működik, de milliók szólaltak már fel. Korántsem pár embernél okoztak gondok a vakcinák. Hiába mennek orvoshoz, hiába jelentik az Ogyei-nél. Te is élő példája vagy, hogy annyi eszed sincs, hogy felfogd, hogy ez nem kamu. Pl itt egy kérdés is:

https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__immunrendszer-ferto..

2021. aug. 26. 13:28
 20/31 A kérdező kommentje:

Ne itt vitatkozzatok kérlek, mint ahogy én is leírtam, nekem is megvan a véleményem az egészről, de megtartom magamnak. Aki szeretne és tud, az a kérdésre válaszoljon, hogy amennyiben más is hasonló helyzetben van akkor választ kapjon és ne csak a +1. helyen olvassa, hogy egymást szidják az emberek mert éppen máshogy érez/gondolkodik.

Köszi!

2021. aug. 26. 14:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!