Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » A kétszer oltottak kisebb...

A kétszer oltottak kisebb eséllyel kaphatják el és kisebb eséllyel adhatják tovább a koronavírust?

Figyelt kérdés
2021. aug. 11. 10:05
1 2
 11/20 krwkco ***** válasza:

"Oltott is bele tud halni covidba, vagy megsinyleni."

Sokkal kisebb valószínűséggel.

"A májusban koronavírusban elhunyt amerikaiak 99,2 százaléka nem kapott oltást" Pedig már csak a lakosság 37%-a oltatlan.

Őket miért nem védte meg az immunrendszerük? Nem "szedték a vitaminokat"?

[link]

De ismétlem: felőlem azt csinálsz, amit akarsz.

2021. aug. 12. 07:38
 12/20 anonim ***** válasza:

#10-es azt nem értem, hogy egy ilyen logikus dolgon, mint az oltás, mit nem lehet érteni?

Aki nem kér oltást az olyan, mintha azt mondaná azért nem járatom 0. osztályos nyelvi osztályba a gyerekem, mert elég okos ahhoz hogy 2.ra anélkül is megcsinálja a nyelvvizsgát. Persze, előfordul, de miért ne javítanád az esélyét?

2021. aug. 12. 08:18
 13/20 anonim ***** válasza:

#12: mert egyáltalán nem ilyen logikus. A logikus a nem oltatás. Nem véd meg a fertőződéstől, a terjesztéstől sem, bizonyos variánsok ellen jóval gyengébbek is az oltások. Oltás után még hagyján, hogy lehetsz covid-os, illetve bele is halhatsz ugyanúgy covidba (az esélye megvan), de még egy rakat rövid/hosszú távú mellékhatása lehet pluszban az oltásnak, hacsak el nem murdelsz pár napra rá, hogy beoltottak.

Tehát tényleg logikus az oltás? Akkor az lenne, ha a fentebb említett tényezők nem, vagy nem ilyen valószínűségekkel állnának fenn. Ergo csak azért, hogy TALÁN kevésbé lesz rossz, HA elkapom a covid-ot, nem fogom az egészségem kockáztatni. Végső soron az immunrendszered küzdi le a betegséget, az oltás csak arra lenne hivatott, hogy könnyebben átvészelhesd (viszont a fentebbi tényezők miatt ez inkább többletkockázat, mint megoldás).

2021. aug. 12. 09:17
 14/20 anonim ***** válasza:

#13-as

"Nem véd meg a fertőzéstől." - Delta esetén igaz, de kevesebb ideig leszel beteg.

"Bizonyos variánsok ellen jóval gyengébbek is az oltások.". Minél gyengébbek? Az immunrendszer sima védelménél, vagy az előző oltáshoz képest?

Bele is halhatsz ugyanúgy covidba, persze de nem mindegy, hogy ez az esély mekkora..

[link]

Mondjuk nem teljesen világos a statisztikában, hogy a 100 000 főre vetített adat mit takar, de akkor jó szerintem, ha az oltott betegeket az oltottak számához viszonyítják, a nem oltott betegeket meg a nem oltottak számához.

2021. aug. 12. 11:46
 15/20 krwkco ***** válasza:

"Na pontosan ezért nem fogom oltatni nincs az az isten!!!!"

Szerencsére ez nem öröklődik. :-)

[link]

2021. aug. 12. 15:25
 16/20 anonim ***** válasza:

Elolvastam amiket írtatok, csak azt nem értem, hogy Rusvai doktor, aki a covid elleni harc, éllovasa, szakértője volt, rendszeresen nyilatkozott a tv-ben, hogy vakcina, meg minden, csak az oltás, miért nem akarja felvenni a harmadik oltást? Az nyilatkozta hogy inkább elkapná a delta variánst😂

Akkor most mi van? Kinek higgyünk?

2021. aug. 15. 09:15
 17/20 krwkco ***** válasza:

"Rusvai doktor, aki a covid elleni harc, éllovasa, szakértője volt, rendszeresen nyilatkozott a tv-ben, hogy vakcina, meg minden, csak az oltás, miért nem akarja felvenni a harmadik oltást? Az nyilatkozta hogy inkább elkapná a delta variánst😂"

Nem hallottam ezt a riportot (esetleg egy link), de találgatni tudom, hogy miért mondta (ha tényleg mondott ilyet):

Feltételezem, hogy megvan a két megfelelő oltása (nem Sinopharm). Nagy valószínűséggel védett a súlyos kimenetel ellen. Köszönhetően a védettségének, a fertőzés csak olyan lenne számára, mint egy legyengített vírussal való 3., megerősítő oltás.

De -gondolom- egy oltatlannak ezt nem javasolta.

2021. aug. 15. 09:54
 18/20 anonim ***** válasza:
Az is ott van, hogy a WHO szerint jobb lenne, ha több 2x oltott lenne a világban, mint kevés 3x és mellette sok egyáltalán nem oltott ezért a 3. oltást leginkább azoknak célszerű adni, akik immunrendszere eleve kevesebb antitestet termel.
2021. aug. 15. 10:04
 19/20 anonim ***** válasza:

17,ok ezt értem, szuper meg minden. Mentsd el a hozzászólásodat akkorra, mikor a harmadik oltás is kötelező lesz😄. Így volt ez az elsővel és a másodikkal is, nem kötelező, önkéntes és hasonlók. Aztán jól bezsarolták a makkegészséges embereket. Rusvai, Merkely, a harmadik neve most nem jut eszembe, nyilatkoztak már összevissza eleget, az interneten minden meg van😂.

16#

2021. aug. 15. 10:08
 20/20 krwkco ***** válasza:

"Mentsd el a hozzászólásodat akkorra, mikor a harmadik oltás is kötelező lesz😄."

Minek mentsem! Ez MOST magyarázza meg, hogy mit gondolhatott Rusvai.

Ennek semmi köze ahhoz, hogy mi lesz később, ha egyáltalán az lesz, amit állítasz.

17-es voltam.

2021. aug. 15. 11:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!