Hogy lehet, hogy az Astrazeneca oltás után általában súlyosabb oltási reakciók alakulnak ki, mint a többi fajta oltás után, viszont kisebb százalékban véd a covid ellen, mint a többi?
Állítólag az oltási reakciók (pl. láz) azt jelzik, hogy az immunrendszer reagált az oltásra, ki fog alakulni a megfelelő védelem. Akkor miért véd az Astrazeneca kisebb mértékben, amikor az okozza a legerősebb oltási reakciókat? Az oltóorvos is mondta, hogy erősebb mellékhatásokra számítsak. Más vakcinával oltott ismerőseim nem is tapasztaltak mellékhatásokat, csak én az Astra után. Papíron mégis ők a védettebbek. Ennyire vacak lenne az Astrazeneca? Csak mellékhatás, fő hatás nincs?
Akkor mit jelent az utána tapasztalt láz és rosszullét? Mi ellen lettem védett? A csimpánz adenovírus ellen? Ezentúl nyugodtan mehetek állatkertbe? De máshová ugyanúgy nem, ha nem akarok covidos lenni? Vagy most mi van??
Kisebb szazalekban a Pfizernel ved, a tobbihez kepest elmezony.
Nem alakulnak ki durva mellekhatasok, hanem a nemtudomhany millio emberbol volt, aki verrog kepzodesben meghalt. Ilyen halalozas mastol, maskor is sajnos megtortenik ritkan.
A mellekhatasok oltas utan kellemetlen influenzas kozerzet, ez nem veszelyes.
Köszönöm a logikus és némiképp megnyugtató válaszokat! Részemről mindenkinek ment a zöld.
Már nagyon elkeseredtem, hogy hiába szenvedtem az oltás utáni láztól és rosszulléttől, mégse véd... A vérrögös ijesztgetésről nem is beszélve... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!