Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Milyen márkájú vitamint...

Milyen márkájú vitamint szoktatok szedni?

Figyelt kérdés
Milyen vitaminokat szedtek?
2021. aug. 9. 10:17
 1/7 anonim ***** válasza:
4%
Semmilyet
2021. aug. 9. 10:29
 2/7 A kérdező kommentje:
Az írjon aki szed vitamint.
2021. aug. 9. 10:38
 3/7 anonim ***** válasza:
Amikor szedek valamit is (téli hónapokban inkább), akkor Jutavit (C, D vitaminok főleg). De nem vagyok márkahű, nem ragaszkodom csak ehhez.
2021. aug. 9. 10:43
 4/7 anonim ***** válasza:
Dm-ben Mivolis, Jutavitet, de vettem már GAL-t és a patikában is fapadost.
2021. aug. 9. 10:49
 5/7 anonim ***** válasza:

Általában a legolcsóbbat fajlagos hatóanyagtartalomra számítva (Naturland, Jutavit, Vitaday szokott a legolcsóbb lenni).

Egyedül a magnéziumnál tettem kivételt most, hogy babát várok. Ugyanis a vitaminokat lehet táplálékkiegészítőként vagy vény nélkül kiadható gyógyszerként is forgalmazni. Előbbieket nem igazán ellenőrzik, csak be kell jelenteni a forgalmazásukat. Ami gyógyszerként van engedélyezve, azt ugyanolyan szigorúan ellenőrzik, mint a többi gyógyszert. Ezért a sima táplálékkiegészítőknél fennáll a lehetősége, hogy esetleg nem is az van benne, vagy nem annyi stb. Bár ennek kicsi a valószínűsége, bizonyos okból most a magnéziumnál nem akartam megkockáztatni, ezért a drágább, gyógyszerként engedélyezett MagneB6-ot szedem. (Persze a magnéziumnál arra is kell figyelni, hogy jól felszívódó vegyület legyen benne, de ez egy másik történet.)

Amúgy magnéziumot, B-komplexet, D-vitamint és halolajat szedek, meg néha egy multivitamint is. Külön terhesvitamint nem. Érdekes módon a D-vitamin is kell, nézték a szintjét és alacsony volt.

2021. aug. 9. 10:58
 6/7 anonim ***** válasza:
Szörp helyett szoktam Haas pezsgőtablettát inni, c vitamint, magnéziumot, néha calciumot. Ősszel, télen egyebet is szedek, a márka nem számít, de ne legyen teljesen no-name. Figyelem az akciókat, ár-értékrányt, összetételt. Béres, jutavit, naturland többnyire.
2021. aug. 10. 13:39
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem többen is a GAL multivitamint ajánlották, én ebből szoktam időnként egy-egy 3 hónapos kúrát tartani. Most nyáron nem szedem, de ősztől újra elkezdem.
2021. aug. 10. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!