Szeritetek hogyan lehetne valójában legyőzni a Covidot?
Annyira elegem van már, hogy nemrég végre visszakaptuk a normális életünket, erre máris közeleg a negyedik hullám, biztosan jönnek majd megint a lezárások, korlátozások.
Holott eddig az összes "szakember" azt hangsúlyozta, hogy az oltás a megoldás, az oltás megállítja a járványt, és különben is ez a hullám lesz az utolsó (mondták pár hónapja a harmadikra). Ehhez képest az oltás és a nyár ellenére is terjed a vírus... ennek már tényleg sosem lesz vége? Félreértés ne essék, nem vagyok vírustagadó, sajnos a családomon is végigment a betegség és mindannyian be is vagyunk oltva. De egyre inkább úgy tűnik, hogy sajnos ezzel sem leszünk biztonságban.
Szerintetek hogyan lehetne tényleg megállítani a járványt, vagy legalább lecsillapítani úgy, hogy ne okozzon ekkora galibát? Most már örökre ezek a hullámok fogják alakítani a világ sorsát?
A magyar kormány tényleg rettenetesen rosszul kezeli a járványt.
Ettől függetlenül csak az alapján gondolkozva, amit a védőoltásokról tudunk, az lenne a legjobb, ha minél gyorsabban minél több embert beoltanának.
Ezen felül én nem engedtem volna, hogy nézők legyenek az EB meccsein (ahogy az olimpia is nézők nélkül lesz megtartva), amelyik országban felfut a delta, onnan se ki, se be, illetve szigorítsanak még időben. A maszkot is előírnám, akár annyira szigorúan, hogy ffp2. El se töröltem volna a maszkviselést.
Illetve ha rajtam múlna, akkor a maszk ősztől-tavaszig kötelező lenne zárt tereken és az influenzaoltás népszerűségét is növelném. Így vissza lehetne szorítani a felsőlégúti fertőzések gyakoriságát is.
Nem értem 25-öst miért pontoztátok le. Fáj az igazság?! Szakember nyilatkozta, hogy erre a kérdésre az átoltottság jelentene megoldást. Azt mondta, hogy főleg a fiatalok átoltatlansága is probléma lesz delta v. terjedésében.
😁 Ha nem tetszik, akkor is igaz tény.
Azért pontoztuk le, mert h*lyeséget mond. :) "Szakember"...azt nyilatkozza, amit mondanak neki. Más szakember meg ellenzi az oltást, a birka "szakember" meg követi az oltás mellett kampányoló csordát. Sajnos az oltás nem akadályozza meg a vírus terjedését, sem a halálos kimenetet. Csökkenti ezek valószínűségét de nincs 100%-os garancia rá.
Egyébként meg aki annyira pártolja a kötelező oltásokat, miért nem vesz fel még egy 20 adag vakcinát? :D Úgy is szereti ha szúrkálják, meg teletömik mindenféle vacakkal. :D
Abban az esetben, ha a covid vakcinák tényleges megoldást jelentenének a vírus terjedésének megakadályozásában és az enyhe/súlyos/halálos lefolyást is meg tudnák 100%-ban előzni mindenféle rövid és hosszú távú mellékhatások nélkül, akkor elmondható lenne, hogy ez a megoldás. Így marad a vírus természetes lefolyása, hamarosan már nem lesz ennyire felhype-olva, bár még évekig itt marad de egy influenzához hasonló "járvány" lesz. Persze nem feltétlen komolytalan, mert még később is lehetnek kisebb számban súlyosabb kimenetelek de ez minden betegségnél benne van a pakliban.
Miért tudománytagadó az, aki megkérdőjelez egy adott dolgot? Természettudományi karon végeztem MSc diplomával, nem vagyok a tudomány ellen, de szeretem megkérdőjelezni a dolgokat, főleg ha lerí róluk, hogy az egészet bizonytalanság, feltételezgetések vesznek körül és a pénz valamint a politika szövi át.
Emiatt sem kell mindent elhinni csak, mert "szakemberek" mondják. Utána kell járni a dolgoknak. Egyébként tuti van valami az oltásban, legalább is aki előtte fogékony volt az ostobaságra, az utána még jobban. :)
Nyugodtan vedd fel az én oltásomat is, hátha "segít"! :D
Hát én például utánajártam a fertőző betegségek és immunrendszer témakörének még évekkel a COVID megjelenése előtt. Pont az akkor "tanultak" miatt bízom az orvostudományban. Orvostudomány nélkül nagyon sokan nem élnénk már. Még ha azt is mondod, hogy nincsenek alapbetegségeid, nem kellett neked még sohasem kórházi kezelés, nem szedtél még soha antibiotikumot (ami fura), akkor se tudhatod, hogy elkaptad-e volna a torokgyíkot vagy járványos gyermekbénulást, túlélte-e volna anyukád a születésedet vagy te a saját születésedet modern orvostudomány nélkül. Az emberi immunrendszert pedig nem kell szentté avatni, mert eléggé gyakran okoz problémákat a saját szervezetének autoimmun folyamatok, allergiák által és szintén gyakran fordul elő, hogy saját maga öli meg a szervezetet azzal, ahogyan a fertőzésre reagál (pontosabban vírusos betegségekbe belehalásnál ez a halál oka). Ezért sajnos bele kell nyúlni a dolgokba.
Tudjuk, hogy mik azok a védőoltások és azt is, hogy az évtizedek alatt beváltak.
Egy oltás (is) akkor okozhat hosszútávú problémákat, hogyha évekog kerül rendszeresen, pl napi szinten a szervezetbe. Egyszeri (kétszeri, háromszori) belekerüléstől nem tud.
Most 28 vagyok, de fentieket már 17 évesen is így tudtam, vallottam.
Tessék, utánanéztem.
Nálam nem volt kérdés az oltás.
Nem akarok az influenzához képest 10-szeres eséllyel meghalni (és most ne kezdje senki a teljes lakossághoz nézni a halálozást, mert az demagógia).
A korona sok korombelin is durván megy át. Gyakran vagyok náthás, szoktam hörghurutos, arcüreggyulladásos is lenni, de nem vagyok levert, lázas (max 38 fok 1 napig), nem fáj semmim, nem vagy olyan szinten fáradt, hogy napokig alig bírjak járni, nem megy el az ízérzékelésem és a szaglásom is maximum akkor, ha dugult orr miatt nem kapok rajta levegőt, ja meg fulladni se szoktam. Mindez nem hiányzik 2-3 hétig most sem.
Ahogyan az sem hiányzik, hogy a meglévő alapbetegségeim, a teljes állású munka és mellette egyetem és a 0 állóképességem (amin épp dolgozom) mellé még bekapjak grátiszban egy szívizomgyulladást, krónikis fáradtságot poszt-COVID-ként vagy egyéb, COVID után induló autoimmun folyamat sem hiányzik.
Olyat már úgyis éltem meg, hogy nátha után 9 hónapig köhögtem hurutosan valami nem megfelelő immunválasz, autoimmunitás vagy egyéb miatt. A szeroidos inhalátor segített, de azért nem kísérteném a sorsot, engedelmetekkel.
Az evolúció csak olyan szinten "tökéletesíti" az élőlényeket, hogy azok szaporodni tudjanak, ráadásul az emberi faj lényegében csak a tudása miatt életképes (nincs vastag szőrzetünk, nem futunk gyorsan stb). Szóval ennyit a saját szervezetükben bízó embereknek...
Az egész világon a legtöbb orvos veszélyesnek tartja a COVID-ot. Maximum olyanok nem, akikre a nátha kezelését sem szívesen bízná az ember.
Egy vírus ellen pedig az egyetlen hatásos védekezés a védőoltás, esetleg emellett távolságtartás, maszk ja és a fertőtlenítés. Ezt mindenkinek illene tudnia a saját szervezetéről. Engem teszem azt 19 éves koromban megkérdeztek volna, kapásból ezt vágom rá.
Lehet, hogy téved néha az orvostudomány, de náluk jobban senki se ismeri az emberi szervezetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!