Covid elleni oltás fiatalon?
Sziasztok!
Hogy őszinte legyek,ebben a témában rendkívül bizonytalan vagyok és szeretnék itt is pár véleményt olvasni. Nyilván nem ezek alapján fogok döntést hozni,maximum segíthetnek a döntés meghozatalában.
Szóval 16 éves vagyok,egészséges. Szerencsére ritkán vagyok beteg,a múlt tanèvben is mindössze egy enyhe megfázásom volt,dzóval mondhatni,hogy erős az immunrendszerem. De most az a dillemám,hogy kérjem-e a védőoltást vagy sem? Szüleim be vannak oltva,velük is beszèltem erről,ők azt mondták döntsek èn,de ha őket kérdezem,azt mondanák,hogy gyereket nem oltatunk.
És nekem is ez a problémám. Sok az ellentmondás, a vakcinàk körül is terjeng ez-az,szóval nem könnyíti meg a dolgomat. Ha idősebb,veszèlyeztett lennèkk,valöszínűleg nem gondolkoznék,mert jobb mint a semmi. Jelenleg viszont úgy látom,hogy az oltás nèlkül isss képes vagyok leküzdeni,ha ne adj Isten elkapom a vírust. Csak mindig ott van,hogy mi van HA.
Elrettentő példám szerencsére nincs,csalàdban pár ember esett át rajta,mindenki azt mondta,hogy az influenza jobban megviselte ôket. Szóval mondhatni,elkerült. De tudom,hogy szerencsénk volt.
Szóval ti mit javasoltok ilyen helyzetben?
Előre is köszönöm a segítő valaszokat!
Az hogy oltatsz, az valóban a te döntésed! A helyedben azt csinálnám, hogy elmennék egy vérvételre. Lehet már régen átestél a covidon és észre sem vetted. Az én esetemben is ez volt. Az orrbadugós (mentős csinálta) és az otthoni szúrkálós gyorsteszt is negatív lett, ehhez képest a vérem kimutatta hogy van a szervezetemben ellenanyag. Azért is lenne hasznos a vérvétel, mert ha van ellenanyag a szervezetedben, akkor lehet nem tenne jót az oltás.
Ha mégis úgy döntesz, hogy beoltatod magad, előtte mindenképp csináltass egy tesztet ami kimutatja, hogy jelenleg nem vagy-e beteg (mivel tünetmentesen is lehetsz az) Sajnos a magyar oltakozás nagyon hülyén működik, mindenféle tesztelés nélkül csak nyomják az emberekbe. Nekem 3, a közvetlen környezetemben lévő ember is volt, akik nem tudták hogy covidosok, arra ráoltottak és utána pár napon belül meghaltak.
Kedves kérdező, a konteósok teóriái máris beigazolódni látszanak ahol sok embert leoltottak. Az állítólagos delta variáns az oltottakat tarolja, vagy rossz nyelvek szerint nincs semmiféle delta variáns, hanem egyszerűen jön kifelé az ADE szindróma az oltottakon és ezt egyszerűen egy új variánssal szeretnék magyarázni. Bármi az igazság a lényeg, hogy az oltatlanok jobban jártak. Azért is kell tovább erőltetni az oltáskényszert, hogy a különbség ne ordíthasson ennyire! És nézd milyen szánalmasan próbálják a bárányokat nyugtatni mikor már nem lehet tagadni a dolgot:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!