Covid elleni oltás fiatalon?
Sziasztok!
Hogy őszinte legyek,ebben a témában rendkívül bizonytalan vagyok és szeretnék itt is pár véleményt olvasni. Nyilván nem ezek alapján fogok döntést hozni,maximum segíthetnek a döntés meghozatalában.
Szóval 16 éves vagyok,egészséges. Szerencsére ritkán vagyok beteg,a múlt tanèvben is mindössze egy enyhe megfázásom volt,dzóval mondhatni,hogy erős az immunrendszerem. De most az a dillemám,hogy kérjem-e a védőoltást vagy sem? Szüleim be vannak oltva,velük is beszèltem erről,ők azt mondták döntsek èn,de ha őket kérdezem,azt mondanák,hogy gyereket nem oltatunk.
És nekem is ez a problémám. Sok az ellentmondás, a vakcinàk körül is terjeng ez-az,szóval nem könnyíti meg a dolgomat. Ha idősebb,veszèlyeztett lennèkk,valöszínűleg nem gondolkoznék,mert jobb mint a semmi. Jelenleg viszont úgy látom,hogy az oltás nèlkül isss képes vagyok leküzdeni,ha ne adj Isten elkapom a vírust. Csak mindig ott van,hogy mi van HA.
Elrettentő példám szerencsére nincs,csalàdban pár ember esett át rajta,mindenki azt mondta,hogy az influenza jobban megviselte ôket. Szóval mondhatni,elkerült. De tudom,hogy szerencsénk volt.
Szóval ti mit javasoltok ilyen helyzetben?
Előre is köszönöm a segítő valaszokat!
"Hol olvasson utána?"
Kezdje akár a bulvárhíreknél vagy ismeretterjesztő online lapoknál. De a cikkben szerepelő linkeken tovább kell haladni. Vagy google-val megkeresni az eredeti tudományos közleményt. Akár angol-magyar fordítóval (pl. DeepL) elolvasva kiderül, hogy kik publikálták, milyen szaklapban. Mekkora sokaságon végezték a kutatást és mi volt a nyers eredmény. Voltak-e más publikációk ugyanabban a kérdésben.
Vagy az is megoldás, ha úgy gondolja, hogy minden orvos és tudós le van fizetve és hazudik. És a youtube videókban van az igazság.
Szerintem, egy biológia fegyver a vírussal együtt. Hopp, fél hónap alatt körbeutazta a világot a vírus (amit elvileg a denevér szart ki a seggéből), és lefertőzte az emberiséget. Érdekes módon kevesebb mint fél év alatt létrehozták a vakcinát (ami Cecília szerint a félelemre is jó), és beoltanak boldog-boldogtalant vele.
A probléma: 1.: A korábbi oltóanyagokat több évig tesztelték, fejlesztették amíg a piacra jutottak. Ez a szar 6 hónap alatt elkészült.
2.: Mivel ez köztudottan egy kreált vírus (még a hülye
agymosott is tudja a szíve mélyén) ezért én nem kérek egy olyan lötyiből amit ehhez a szarhoz fejlesztettek. Azt azért halkan megjegyezném, hogy a szeretett Pfizerünk régen antidepresszánsokat (és most is) erőszeretettel gyárt ami nem a legegészségesebb dolog a világon.
Apró érdekességek: Láttam egy cikket, magyarul is ill. angolul is megjelent. Arról szól, hogy a covid ellen a legjobb ellenszer a zeller és a rebarbara! Na most ezt nagyjából fél óra alatt eltüntették. (Aki keresni akarja nem fogja megtalálni, letiltották világszerte.) Na ha ennyire számít, hogy az emberek boldogan, egészségesen éljenek, akkor nem találom indokoltnak, hogy egy ilyen cikket eltüntessenek. Ebből is nagyon látszik mire megy ki a játék… Oltass, oltass, oltass. Diszkrimináld az embert, aki nem hisz benne és tiporjuk el a föld alá. Ezzel elindítva egy globálisan előforduló embergyűlöletet. grat!
#12 akkor remélem te is zellerrel meg rebarbarával fogod kezelni magad, meg ha ne adj isten kórházba kerülsz ott is ezekkel.
Kérdező! Az én környezetemben az oltottaknak egy kivételével akinél egyik oltás után sem volt semmi mellékhatás, még karfájdalom se(ezt mi sem értjük hogy, szerencsés volt) csak 1 max másfél napos mellékhatások voltak mindkét dózis után. Mindenki mrns vakcinákat kapott. Súlyos egyik sem volt, egy valakinek volt az első moderna után nagyon erős hányingere fél napig, a többieknek mind a tipikus tünetek voltak(pl a láz-hőemelkedés, nyirokcsomó fájdalom, karfájdalom és levertség, rossz közérzet). A covidba viszont már ismerek olyat nem is egyet, aki meghalt. 50 felettiek voltak, de alap betegségük nemigen volt, plusz én is elkaptam a vírust és baromira rossz volt, több mint 1 évtizede nem voltam háziorvosnál, de most kellett, sokkal jobban megviselt mint vártam pedig én is fiatal vagyok. Én beoltattam magam, mert nem akarom ezt mégegyszer, meg mivel írtam hogy a környezetemben a vírusba többen is meghaltak, az oltásokba senki. Én így döntöttem, más meg máshogy. Van nekem is oltásellenes ismerősöm ő a mai napig inkább hordja a maszkot kint is bent is meg nem utazik sehová. Tőlem, ha ő így döntött nem próbálom “megtéríteni” viszont szerintem meg üljön otthon meg hordja a maszkot a rosseb ha nem muszály, nekem így legalább nem kell. Meg úgy őszintén, az mrns oltásokkal van átoltva a komplett USA, Izrael (ráadásul ők voltak a legelsők) majd pont őket akarnák kiírtani meg rajtuk kísérletezni? Nem hiszem. Még hogyha lenne valami kifejezetten Kelet-Európaiaknak kifejlesztett oltóanyag és csak azzal lehetne itt oltani, nyugaton meg mással akkor megérteném ezt a feltételezést is, na de így... Tény, hogy maga a vakcina új, de a technológiát nem most találták ki szűk másfél év alatt, utána lehet nézni Karikó Katalinék is mióta foglalkoznak ezzel.
Az orvosok szakvéleménye alapján dönts, ne az önjelölt foci szakértők, járványszakértők, vakcinaszakértők véleménye alapján.
A SOTE tudósaira figyelj, és aszerint cselekedj, ha jót akarsz magadnak.
1. Az sajnos tévhit, hogy az idős, sok betegséggel rendelkező emberekre veszélyes csak a covid. Most nem rémisztgetni akartalak ezzel, nagyon nagy valószínűséggel túlélnéd, de ha "csak" egy 2 hetes tüdőgyulladásod lenne 40 fokos lázzal, akkor is azt mondanád, hogy bárcsak kaptál volna oltást.
2. Védettségi igazolvány! Ha növekednek az esetszámok, simán visszahozzák szerintem, hogy csak az mehet ide-oda, akinek van védettségi igazolványa.
3. "Sok az ellentmondás, a vakcinàk körül is terjeng ez-az"
Ez sajnos igaz. De ezeket az ellentmondásokat a félművelt Pista bácsi a szomszédból terjeszti. Én egészségügyben dolgozom, elég sok nagyon intelligens orvost ismerek, és "érdekes módon" egyik sem oltásellenes.
"Pfizerről is fél év után derült ki,hogy szívizomgyulladást okozhat."
Pontosan, 10-es. Azért csak fél évvel derült ki ez, mert milliókat kellett beoltani, amire ezt a k...a ritka mellékhatást megtalálták.
A fél családomat Pfizerrel oltották, a másik felét meg a többi vakcinával, senkinek nem lett semmi baja. Ismerősi körben viszont volt pár súlyosabb COVID eset, kollegámnak például olyan szívizomgyulladása lett a COVIDtól (nem a vakcinától!!), hogy most is küzdelmesen megy fel a lépcsőn, pedig korábban maratont futott. Huszonéves emberről van szó.
"Pontosan, 10-es."
Ezt 9-es mondta. Én azért idéztem tőle, mert semmilyen mellékhatást nem érdemes úgy megemlíteni, hogy nincs mellette, hogy milyen gyakori. Mert anélkül nagyon félrevezető érvet ad egy gyógyeljárással kapcsolatban.
10-es voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!