Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Ez meg hogy lehet? Aggódom

Ez meg hogy lehet? Aggódom

Figyelt kérdés
Gimis éveim alatt állandóan beteg voltam (tuti hogy stressz alapú illetve lelki eredetű volt) majd azóta 5!!! Éve EGYÁLTALÁN nem voltam beteg. Egy fejfájásom se volt. Mellesleg cigizek néha, nem szedek egyáltalán vitamint és nagyon rosszul kajáltam ( kb egy hónapja eszek sok zöldséget és gyümölcsöt mert épp ezt kívánom most) pizza, mekis kaja, péksüti, csok, chips... akkor gimi óta nem is mozgok semmit. Kb évi 1-2 10 km-es túra meg elsétálok a tömegközlekedésig.. mostmár hogy itt a jó idő szeretnék mozogni is. Viszont ez normális hogy egy náthám, covidom semmim se volt? Lekopogom mondjuk! Szerettem volna vervetelre beutalót mert nem voltam 10 éve, de elhajtott az orvos, hogy fiatal vagyok nincs semmi bajom nem kell nekem vervetel..

2021. jún. 9. 00:15
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Felnőttként én se voltam beteg, anno meg állandóan tápos.
2021. jún. 9. 02:04
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem korrekt, hogy elhajtott, mert akár rejtett betegségre is fény derülhet egy vérvétel kapcsán, ami még nem okoz problémát. Sőt akár lehet vitamin hiányod is. A dohányzás pedig kockázati tényező. Egy rutin állapotfelméréshez mindenkinek joga van, aki fizeti a TB-t.
2021. jún. 9. 13:27
 3/7 A kérdező kommentje:
Igen, egyetértek. Én is ezt gondolom de még ő nézett hülyének, hogy mit akarok én ott és éreztette is, miközben én meg őt néztem hülyének csak nem éreztettem mert megadom a tiszteletet! Mintha a betegségek válogatnának a fiatalok éd az idősek között..
2021. jún. 9. 16:21
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ne aggódj amiatt, hogy nincs semmi bajod. Fiatalon ez lenne a normális.

Ha a doki nem ad beutalót, két lehetőséged van. Elmész egy magánlaborba, ami pénzbe kerül, de nem fognak akadékoskodni. Vagy kicsit később visszamész az orvosodhoz és behazudsz olyan tüneteket, ami miatt vérvételre lehet szükség.

Sajnos nekem is az a tapasztalatom, hogy a háziorvosokat nem érdekli a betegségek megelőzése. Majd ha beteg leszel, akkor foglalkoznak veled.

2021. jún. 10. 17:52
 5/7 anonim ***** válasza:
A betegségeket a legkönnyebb megelőzni. Az hogy elmész egy vérvételre igazából nem old meg semmit, nincs szükség rá, semmilyen ?rejtett? betegség nem derül ki belőle, esetleg egy kis magas koleszterinszint a kajálás miatt. Örülj neki, hogy semmi bajod, őrizd meg ezt az állapotot. Rendszeres testmozgás, egészséges étkezés, no cigi.
2021. jún. 11. 00:28
 6/7 anonim ***** válasza:

5. válaszoló

A nővéremnek csak akkor derült ki, hogy vérszegénysége van miután elájult 17 éves korában. Ez egy rutin vérvizsgálattal megelőzhető lett volna.

A barátjának pedig egy sportnapon a vércukorszintmérésen derült ki, hogy magasabb a vércukorszintje. Az Inzulinrezisztencia, a cukorbetegség előszobája.

Nem vagyok én sem a dohányzás híve, de a dohányosok a stressz, idegesség csökkentésére használják. Tehát egy ideges, folyton szorongót lehet, hogy már 50 évesen elvisz a szívinfarktus, míg egy dohányost csak 70 évesen a tüdőrák.

Nyilván a sport, jóga stb... a legjobb, de nem mindenkit lehet rávenni. 8 órát ledolgoznak, aztán arra van erejük, hogy beessenek az ágyba. Nem véletlenül van annyi drogos is....

2021. jún. 11. 10:44
 7/7 anonim ***** válasza:
#6: el akartam kezdeni érvelni, de megláttam, hogy te inkább a dohányzást támogatod, mint hogy stresszes legyen az ember, úgyhogy inkább bele se kezdek.
2021. jún. 11. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!