Pfizer oltás után milyen tünetek jelentkezhetnek?
Figyelt kérdés
Vasárnap délután kaptam meg, a karfájás mellett nekem volt egy konstans fáradtság érzetem, illetve tegnap estére olyan érzésem volt mintha hőemelkedésem lenne és hányingerem is volt. Más is tapasztalt hasonlókat?2021. máj. 20. 08:58
1/8 anonim válasza:
Nekem a karom nagyon fájt és a fejem kB. 30percet. Ezen kívül semmi. Másnapra jobban lettem.
2/8 anonim válasza:
Ez teljesen normális, a vakcináknak az a célja, hogy immunválaszt váltsanak ki. Ez nyilván ott lesz a legerősebb és ott fog kialakulni gyulladás, ahová beadták, tehát a felkarban. Azon kívűl a tű valamennyire felsérti az izmot, hiszen tű, ez is okozhat fájdalmat. A láz és fáradtság megint csak azt jelzi, hogy dolgozik a szervezet.
3/8 anonim válasza:
Nekem egy idősebb kollegám Pfizer-t kapott, kb 1.5 - 2 hétre rá (valószínűleg hamarabb elkezdődött csak nem vette észre) jöttek ki mellékhatások (ez már nem oltási reakció ilyen időtávban):
Magas vérnyomás, megemelkedett pulzusszám. Kimerültséget, fáradtságot, szédülést stb. lehet tapasztalni. Megmérte, a vérnyomása (ami előtte rendben volt) 160-180 körül volt, pulzusa pedig 130-150 között (mintha elment volna mondjuk kocogni/futni egyet de ez ülőhelyzetben, nyugalmi állapotban volt).
Végül a házi orvos írt fel neki vérnyomás csökkentőt, az segített nagyjából visszaállítani.
4/8 anonim válasza:
Nekem 2 napig nagyon fájt a karom, egy ideig csak éreztem aztán egsszer csak már nem birtam felemelni mert nagyon fájt a ha mozgattam. Meg a második nap ahogy a karom kezdett jobb lenni úgy lett ködösebb a fejem úgy éreztem magam úgy egyre rosszabbul, de estére ez is elmúlt. Most van a harmadik napon most jól vagyok a karomat is mozgatom rá is tudok feküdni meg minden
5/8 anonim válasza:
Nem tudom ki pontozott le (#3-ast) de ez tényleg így van...Bár van akiket a kész tények sem érdekelnek csak, mert mást hisznek el a vakcinákról. Egyébként nincs egyéb baja a kollegámnak de valóban ezt okozta neki. Az orvos mondta egyébként, hogy igen, ez egy "mellékhatása" lehet de elvileg elmúlik magától is. De biztonság kedvéért kapott vérnyomás csökkentőt.
6/8 anonim válasza:
Hát azért kész tényekről ne beszéljünk. Két héttel az oltás után felment a vérnyomása, az orvos meg rámondta, hogy "lehet" mellékhatás. Ez így elég kevés. Ezer más okból is kialakulhat magas vérnyomás és pulzus, pláne időseknél.
7/8 anonim válasza:
Annyira nem idős azért (50-60 közti), és igen, a doki mondta, hogy simán ettől lehet neki. De hallomásból már nem egy ilyen esettel találkoztam. Mondjuk épp nem érdekel ki, mit hisz el, amit mondanak neki, de én a tapasztalatok alapján tudom ezeket.
8/8 anonim válasza:
Én tegnap kaptam az első oltást. Rövid ideig szédültem,hányingerem volt,zsibbadt a karom. Utána már csak az oltás helye fájt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!