A Pfizer miért Pfájzer?
Figyelt kérdés
A céget egy német születésű vegyész alapította és nem tartom valószínűnek, hogy a bábaasszony a születésekor a na, megszületett a kis Pficer helyett a na, megszületett a kis Pfájzer-ral tudatta volna a kint várakozókat a történelmi eseményről.2021. máj. 19. 23:36
1/15 anonim válasza:
Jó kérdés…nem tudom,nézz utána a nezen :D
3/15 A kérdező kommentje:
Ott idáig nem derült ki.
2021. máj. 19. 23:50
4/15 anonim válasza:
Nyilván azért, mert nemzetközi név kellett, minden kelendőbb és sikeresebb ha "angolosítva" van.
5/15 A kérdező kommentje:
1850-ben??
2021. máj. 19. 23:54
6/15 anonim válasza:
Mert az régen volt, és a céget amerikában alapította. Ő is egy kivándorló volt a sok közül. Az amerikaiak nem soha nem alkalmazkodnának a német kiejtéshez csak mert a cég alapítója százvalahány éve németországból jött. Na és persze már rég nemzetközi is a cég, ahol az angol nyelv sokkal ésszerűbb.
7/15 anonim válasza:
Én olyat tudok, aki ki ment külföldre (nem magyar) és mivel nem tudták jól kimondani a nevét, sem helyesen leírni, emiatt változtatta kicsit könnyebbre. Magyar füllel még nem is lett volna vészes, de nemzetközi szinten okozott gondokat neki, emiatt nem volt más választása.
8/15 anonim válasza:
Azt írják német születésű, de amerikai vegyész volt. A keresztneve se kimondottan német. ( Charles)
9/15 anonim válasza:
Igen, az angol 1850-ben is nemzetközi nyelv volt. Aki nem egy országban akart sikeres lenni, hanem nemzetközileg, annak akkor is angolos nevet kellett adnia a cégének/termékeinek.
10/15 A kérdező kommentje:
Na, jó de azért más náció csak kiejthetné helyesen ezt a tulajdonnevet. Vagy az USA-ban az Audi is Eádáj és ha igen, akkor nekünk is így kéne mondanunk? A Peugeot-t pl tudom, hogy igen b.zin ejtik, de attól mi még rendesen.
2021. máj. 20. 00:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!