Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Megvágtam a körmöm alatt,menny...

Megvágtam a körmöm alatt,mennyire veszélyes?

Figyelt kérdés

Azt hiszem a másik körmömmel vághattam meg,ahogy alá nyúltam,viszont előtte zuhanyoztam és megcsúszott a kezem a csaptelepen,de akkor nem éreztem semmit.

Picit vérzett csak,de ugye köröm alatti rész,így nem tudom mennyire veszélyes.

2021. máj. 10. 23:00
 1/10 anonim ***** válasza:
Valószínűleg maximum még holnap kellemetlen lesz néha, ha kézmosásnál, vagy valamilyen tevékenységnél jobban megnyomódik/húzódik az ujjbegyed, de pár nap múlva már nem is fogod érezni. Velem is történt már párszor ilyen, és tényleg nagyon kellemetlen tud lenni, de gyorsan gyógyul.
2021. máj. 10. 23:08
 2/10 A kérdező kommentje:

csak nem tudom eldönteni h a csapról zuhanyfejre átváltó kis pöcök vágott e meg,vagy most a körmömmel.

és ott volt rajta pár rozsdás pötty.

2021. máj. 10. 23:11
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem valami száz éves koszos rozsda, akkor nem valószínű, hogy bajod lenne tőle. Annyira minimális kis sérülés, hogy valószínűleg nem okoz gondot, de ha aggódsz, hívd fel holnap a házi orvosod.
2021. máj. 10. 23:26
 4/10 A kérdező kommentje:

18 napja kaptam tetanusz oltást,de nem sérülés miatt.

Hanem csak emlékeztető oltást,amit 10 évente javasolnak,így nem tudom h védett vagyok-e már.

2021. máj. 10. 23:28
 5/10 anonim ***** válasza:

Nem tudom, mikortól hat, de egy alább sorolt sérülésnél/állapotnál is rendbe jön az utólagos oltástól az ember.

"Tetanuszfertőzésre gyanús sérülések lehetnek:

mély (pl. szúrt), elszennyeződött sebek

nyílt törések

állati harapások

tetoválás, füllyukasztás

újszülötteknél köldökfertőzés"

2021. máj. 10. 23:39
 6/10 anonim ***** válasza:
A rozsdának semmi köze nincs a tetanuszhoz... Tetanusz elleni oltás földdel szennyezett mély sebekre kell
2021. máj. 10. 23:53
 7/10 A kérdező kommentje:

Tudom,ismerem a témát.

Hetek óta ettől rettegek.

Ezért is kértem az oltást már,hogy megnyugodjak,ha meg is sérülnék,ne parázzak.

De tudtam,hogy 1 nap úgy is megsérülök valahogy.

A földről csak annyit,hogy virágot locsoltak ma a szüleim,és hát utána biztos megfogták a csapot,fürdéskor.

2021. máj. 11. 00:10
 8/10 A kérdező kommentje:

Igen,tudom h mély és záródó sebekre adják,azért veszélyesek a szúrt sebek,mert oxigénmentes környezetben tud szaporodni,ezért ijedtem meg,hogy a köröm alatti rész is ilyen,záródó.

Tudom h a rozsda annyira nem számít,elvileg csak nagyobb eséllyel él meg,olyan felületen.

Egyszer anyám takarított és a takarítószer után,először ilyen kis zöld pöttyök jelentek meg rajta,majd bebarnult.

2021. máj. 11. 00:14
 9/10 A kérdező kommentje:

A passzív védőoltás azonnal hat.

Én mivel nem sérülés miatt kaptam,így nekem aktív oltást adtak,amihez kell idő mire kialakul a védettség.

Elvileg azt mondták 1-2 hét,de,hogy ez pontosan értendő-e vagy "több hetet takar e",nem tudom.

2021. máj. 11. 00:20
 10/10 anonim ***** válasza:
Eléggé hipochonder vagy, nem?
2021. máj. 11. 02:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!