Aki nem akarja beadatni magát a koronavírus elleni oltást az miért dönt így?
20 nem akarom beoltatni magam, nincs szükségem rá.
De ez nem kellene a hátrányomra váljon, nem igaz?
Megadom a lottószámokat:
"However, early estimates predict that the overall COVID-19 recovery rate is between 97% and 99.75%."
A (maradéktalan)felépülési százalék minimum 97%.
Nem a társadalom többsgémnek, hanem a 3%-nak van szüksége az oltásokra. És a sok vitaminra.
22-es
Nagyon egyszerű, ebben az esetben tegyék kötelezővé. De mivel nem az, milyen alapon szankcionálják az egyik csoportot?
Lehet itt jönni a 99% meg 97% túlélési eséllyel, csak az a baj, hogy ez részigazság.
Igen, valóban, az esetek 97-99%-a NEM HAL BELE!
De a maradéknak hány %-a szenved ún. "hosszú" covidban, mikor hónapokig, vagy örökre velük marad valamilyen szövődmény? Egy olyan embert, akinek tüdőkapacitását felére csökkentette a vírus, biztos nagyon örül neki, hogy beletartozott a 99%-ba aki túlélte... vagy aki cukorbeteg lett és még sorolhatnám.
Az oltakozni vágyók bevállalják azt a kis szurit illetve 1:1 millióhoz esélyét annak, hogy valami bajuk lesz az oltástól, cserébe a társadalmi "szabadságért", hogy mindent úgy csináljanak, amit békeidőben.
Az oltásellenesek pedig ugyanezt akarják, csak nem akarnak semmiféle áldozatot hozni. Természetesen jogodban áll elkapni a betegséget és meghalni/szenvedni a hosszútávú tünetektől, de akkor ne várj semmit se cserébe. Mivel a felnőtt lakosság 50+%-a megkapta a védőoltást, így kijelenthető, hogy az oltásellenesek vannak kisebbségben, így nem az ő álláspontjukat kell képviselni.
Azért kíváncsi lennék, hogy a sok "erős az immunrendszerem" "én életem én döntésem" "átvészelem a vírust" ember, ha felkerülne a lélegeztetőre, akkor azt mondaná-e, hogy "szar döntést hoztam, szedjetek le a gépről és hagyjatok meghalni" ?
Kérdező, két feltételezéseddel nem értek egyet.
Az első, hogy a járványnak csak akkor lehet vége, ha a népesség x %-át beoltják a vírus ellen. A nyájimmunitás természetes módon is ki tud alakulni, ahogy már sokszor a történelem során, és ez azért láthatóan nem egy pestis vagy ebola. De kialakulhat úgy is, hogy egyeseket beoltanak, másokat pedig nem.
Ahhoz, hogy a veszélyeztetett csoportokban ne haljanak meg nagyon sokan, egyrészt a vitaminszedést kellene propagálni (esetleg TB alapon ingyenessé tenni és D-vitaminszintet felmérni, ha már oltást is ingyenesen adnak), másrészt megnézni, mivel és hogyan gyógyítják a betegeket olyan országokban, ahol nagyon sok (volt) a fertőzött, mégis nagyon kevesen haltak meg, és nálunk is ugyanezt alkalmazni, már az első tünetek megjelenésétől.
Harmadrészt kapjanak oltást azok, akik veszélyeztetettek és elfogadják (ha jól tudom, ez már meg is történt). Aki veszélyeztetett és valamilyen okból mégsem kap oltást, az egy ideig maradjon otthon, szedje a vitaminjait, legyen óvatos. A korlátozásokat pedig oldják fel, hogy a többiek minél hamarabb (lehetőleg a nyár folyamán, amikor több a napsütés és erősebb az immunrendszerünk) természetes immunitást szerezzenek.
A második az élelmiszer-adalékokkal kapcsolatos mondatod. Bizony elhiheted, hogy sok ember igyekszik egészségesen táplálkozni. De még ha ezt sokan nem is teszik: más hatása van annak, ha valamit megeszel/megiszol, és más, ha közvetlenül a testedbe injekciózzák. Gondolj például az alkoholra. Ha belősz magadba egy feles vodkát, azzal kinyírhatod magad, ha megiszod, max. egy kicsit spicces leszel. Ugyanezen okból nem tudom elfogadni azt az érvet, hogy valamennyi alumíniumot ételekkel-italokkal is beviszünk a szervezetünkbe, akkor miért lennének károsak az oltásokban használt alumíniumvegyületek.
Tisztázzunk 2 dolgot:
1. Napi párszáz új eset az nem járvány már.
2. Az oltással nem lesz vége semminek, az esetszámokat nyomja le, de egyáltalán nem végleges megoldás, bármikor előfordulhat, hogy egy másik variáns miatt megugrik. Még akkor is, ha 100-ból 100 ember beoltott.
Ez nem fórum, úgyhogy nem kellene hozzászólnom, de tényleg érdekel mások véleménye.
Ha szerintetek a C és a D vitaminok szedésével szinte garantálható, hogy nem lesz súlyos a lefolyás és nem lesz poszt-COVID se (szívizomgyulladás vagy krónikus fáradtság fél évig, egyebek), akkor miért nem reklámozzák ezt világszerte? Hiszen a gyógyszergyárak állítják elő a C és a D vitamin-tablettákat is, ebben is jó nagy üzlet és pénz lenne!
Influenzaoltás és rá egy évre / pár hónapra betegség témához.
Én is beoltattam magam influenza ellen, mert a volt munkáltatóm révén hozzáfértem ingyen. Ez volt decemberben. Februárban elkaptam egy eléggé erős, masszív hörghurutot. Természetesen pénteken kezdődött, hétfőn kaptam az antibiotikumot, összesen tartott másfél-két hétig. A hörghurut mellett sima nátha tüneteim is voltak, amin a NeoCitrán segített.
Ha szerintetek összefügg az oltással a hörghurut (és nem véletlen egybeesés), akkor kérlek, magyarázzátok el nekem, hogyan és miért?!?! Sőt, ne csak nekem, hanem az orvosoknak, azon belül főleg az immunológusoknak meséljétek el, mert kíváncsiak rá!
Bocsi, de nem ismeritek a saját immunrendszereteket, ezt még az orvosok se ismerik, akik ezt tanulják 10 évig vagy meddig aztán egész életükben kutatják!
Első munkahelyemen kis irodában dolgoztunk, nem volt gépi szellőztetés. Minden megfázás, nátha végigment mindenkin. Sokszor a vitaminokat szedő nagy egészséghuszárok hozták be pont vagy rajtuk ment át a legerősebben. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!