Aki nem akarja beadatni magát a koronavírus elleni oltást az miért dönt így?
És aki nem oltáspárti azt mivel lehetne meggyőzni, de komolyan? Szerintem nagyon helyes, hogy oltási igazoláshoz kötik mondjuk bizonyos szolgáltatások látogatását. Ha nem oltatod be magad, rendben van, de akkor ne panaszkodjatok, hogy kitolnak veletek, diszkriminálnak, stb... Be kell adni, és kész.
Az, hogy ezen hatalmasat nyernek egyesek nem vitatom. Csak ez már évek óta így megy, a gyógyszeripar lobbija elképesztő. Ezek a cégek igyis-úgyis meggazdagodnak, kár ezen hősködni szerintem
14 aki nem oltatta be magát és nem beteg, minek kiközösíteni?
Szabadságjogok, alkotmány, kuka?
Aki beteg az amúgy sem mehetne sehova.
Ha beoltottak és mégis megbetegít egy variáns, akkor is beülhetsz bárhova igazolással?
Ez személyes felelősség kellene legyen, nem diktatorikus kényszer!
Kedves és mélyen tisztelt kérdező, Ttisztelettel olvasom eltérő véleményed, amennyiben te is az én véleményemet, mert remélhetőleg
nem te töröltetted érdemleges és szakmai válaszaimat.
Kérlek, ha ez a véleményed, indokold meg, mitől nem rosszabb még a Dél-Afrikai apartheidnél is az, hogy Magyarországon és sok országban már bevezették a védettségi igazolványt?
Az apartheid-et Nelson Mandela sikeresen megbuktatta, mert rasszizmusra épült, ami diszkrimináció, mint szerény meglátásom szerint a védettségi kártya is jelenleg. Sőlyos diszkrimináció, amivel a vételenségig zsarolhatóvá válnak az emberek, sajnos. Ez a szerény meglátásom. Linkeltem is szakmai videókat, melyek részben erre is utalnak.
Az apartheid során annak idején viszont a négereknek több joguk volt, mint
a kovid kapcsán nem oltottaknak manapság...
Egy sebtiben kifejlesztett oltással miért tartod elfogadhatonak, hogy a kormány zsarolja azt embereket?
Ha szerinted nem szabad, hogy felnőtt emberek válasszanak, milyen anyagot nyomnak beléjük, akkor demokratkusnak véled a hozzáállásodat és szabadságpártinak, vagy pedig fasisztoidnak? Vagy másmiylennek?
Milyen szakmai érvekkel támasztod alá mélyen tisztelt másfajta meglátásodat, kedves kérdező? :)
Tisztelettel.
@15: Szabad kérdeznem, hogy a példaként felhozott apartheid esetében melyik színesbőrűnek volt lehetősége arra, hogy pár nap alatt kifehéredjen és így mentesüljön minden, a bőrszínéhez fűződő hátrány alól?
Avagy mióta lehet rasszizmusnak nevezni egy ember szabad, tudatos választásának következményeit?
18 amióta rossz a példád.
Mert jelen esetben az is fekete aki fehér.
Kivéve akinek papírja van arról, hogy fehér.
Kedves és mélyen tisztel Alex Fly, tisztelem másfajta meglátásodat, és nagyon értelmesnek tartalak.
Azonban ha már megkérdeztél engem, engedje meg méltóságod, hogy reagáljak is rá anélkül, hogy ezt is töröltetnéd. :)
Válaszom nem provokativ és nem ironikus.
Nem választás az, amire utalsz, hanem zsarolás.
"Választhatunk": oltatunk, vagy nem...
Ha nem választom az oltást, amit sebtiben fejlesztettek ki, holott minden orvos tudja, ha tagadja, ha nem, hogy minimum 5 évbe, de inkább évtizedekbe telik kifejleszteni BIZTONSÁGOS oltást,
akkor zsarolásnak minősül az, ha valakit megfosztanak emberi szabadságjogaitól -mozibja járás, utazás stb-,
amennyiben nem választja a sebtiben kifejlesztett kotyvalékot, azaz kovid oltást.
Köszönöm mélyen tisztelt uraságod, ha méltóztatta elolvasni az általa feltett, nekem méltányosan intézett kérdésére szerény válaszom. :)
Válaszom nem provokativ és nem ironikus, hiszen tisztelem Alex Fly okosságát és őméltóságát, amiért korrekt, demokratikus,
és már nem töröltet korrekt, szakmai válaszokat. :)
@20: már eleve több alapvető hiba van az "érvelésedben", és ahogy látom már az alapoktól kezdve.
Először is csak hogy tisztázzuk: semmi közöm egyetlen komment törléséhez sem, annál is inkább, minthogy az általam írt hozzászólás (amit én nem mondanék egyértelműen szakmainak, mindössze a saját tapasztalataim és a valóban szakmai, a pszichológiában jól ismer tények alapján íródott) is eltűnt a GyK feneketlen bugyrainak mélyén.
Másodszor pedig és örülök annak, hogy te eddig szabadon utazhattál, járhattál moziba, stb. Annak már nem, hogy a védettségi kártya bevezetésével megfosztottak ettől. Mindemellett szabadjon megjegyeznem, hogy az ország lakossága nagy részének ezekre eddig sem volt lehetőségük, így ők semmiféle hátrányba nem kerültek emiatt - inkább olyanról hallani, hogy akik rendelkeznek egy bárki által könnyen megszerezhető kártyával, azok számára pont etután válhatnak ezek elérhetővé. És aki akar, az kaphat ilyet; a döntés az ő kezében van. Ha nem él vele, akkor sem éri semmi hátrány, hiszen folytathatja az életét pontosan úgy, mint eddig.
De ezek szerint ez alól te vagy az egyetlen kivétel...
Ebben az esetben viszont nem az én tisztem ezen változtatni, reklamálj annál, aki az eddigi kiváltságos helyzetedet megszüntette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!