Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Hogyan kaphatnék Pfizer vakcinát?

Hogyan kaphatnék Pfizer vakcinát?

Figyelt kérdés
26 éves vagyok, 4 hónapja regisztráltam, amikor néhány hete volt pfizer oltás akkor nem engedett br az eeszt.gov.hu, olyan országba szeretnek utazni ahol mindenkit Pfizerrel oltottak, ezért lenne fontos. Elképzelhető, hogy még a hónapban megkaphatom? Hogyan juthatnék hozzá? Jelenleg csak a kínaira/oroszra/astrazenecára van időpont
2021. máj. 10. 16:04
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem az idopont foglalás hiánya miatt nem kaptál akkor oltást. Akkor szabad rablás volt. Eléggé lelassult az oltási ütem valószínűleg mindenki pfizerre vár. Látja ezt a kormány, fog még pfizert osztogatni
2021. máj. 10. 16:07
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Senki nem tudja, jelenleg azok is várakoznak akik alapos orvosi okból nem kaphatnak más vakcinát. Remélhetőleg őket előbbre veszik azokhoz képest, akik "csak úgy" válogatnak. De most a fiatalokat oltják "gőzerővel", addig a többiek csak malmoznak.

Egyébként ebben a hónapban tudtommal még nem él az uniós "vakcinaútlevél", úgyhogy külföldi utazás szempontjából irreleváns egyelőre, hogy oltottak-e és mivel. Negatív PCR teszttel utazhatsz.

2021. máj. 10. 16:14
 3/16 anonim ***** válasza:
Vársz pár hetet.
2021. máj. 10. 16:16
 4/16 anonim ***** válasza:
Azt tudod, hogy ha meg is kapod az első oltást ês a kártyát, az nem lesz elég? Igazolni kell, hogy a a második oltást is megkaptad és eltelt azóta megfelelő idő is.
2021. máj. 10. 16:24
 5/16 A kérdező kommentje:
Július elején szeretnék utazni
2021. máj. 10. 17:02
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Érdemes keresned a háziorvosod. Kapnak közben Modernát és Pfizert is. Engem szerdán oltanak Modernával.
2021. máj. 10. 17:47
 7/16 anonim ***** válasza:

4-es

Ez logikus lenne, de nem igaz.

2021. máj. 10. 20:57
 8/16 Alex Fly ***** válasza:

Nem tudom, hova akarsz utazni, de az EU-ban jelenleg a Pfizer mellett mindenhol elfogadják a Moderna, az AstraZeneca és a Janssen vakcinát is (és hamarosan várható a Szputnyik V illetve a SinoVac (nem a Sinopharm!) engedélye is).

De a kormány ígérete szerint ezentúl a Comirnatyra is lehet majd időnként időpontot foglalni - csak sűrűn kell nézegetni az EESZT oldalát, hogy legyen rá esélyed, mielőtt elfogyna...

2021. máj. 10. 21:01
 9/16 anonim ***** válasza:

8-as

Elfogyni nem fog soha, annyi jön év végéig. Csak direkt nem adnak és ezt úgy tálalják, hogy elfogyott.

2021. máj. 10. 21:12
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Állítólag hamarosan megint érkezik nagyobb adag Pfizer.

Én is arra várok, mert krónikus betegként csak azt javasolja a kezelőorvos.

Felregisztráltam az EESZT-re, és figyelemmel kísérem, mikor érkezik. A háziorvosom közölte, hogy oltás ügyben nem segít, annak ellenére, hogy évek óta ismer, és tudja, mivel kezelnek. Oldjam meg magam...

Eszerint háziorvos válogatja, mert szüleimnek pl. elintézték. Ők is ezzel a vakcinával lettek beoltva.

2021. máj. 10. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!