A Moderna vakcinának milyen mellékhatásai vannak?
Napokban mehetek Moderna oltásra. Váratlanul ért, nem sokat tudok a vakcináról, igent mondtam. De most, hogy utánaolvasok, nem sok információt találok róla, legtöbb cikk és írás a Pfizerral említi. Mindkettő mrns technológiával készült, lényegében hasonló, modernát nem kell olyan alacsony hőmérsékeleten tárolni, ennyit találtam.
De az oltottaknál miben fog eltérni? Akár a későbbi COVID elleni védekezésben, akár az oltás utáni mellékhatásokban?
Konkrétan most az oltások utáni mellékhatásokra vagyok a legkíváncsibb.
Ezért ha valakit ezzel oltottak, vagy ismer ilyen embert és tudja mit érzett, kérem írja meg!
Köszönöm!
(Igazából Pfizert akartam kapni, nem tudom érdemesebb lenne-e lemondani a Modernát és Pfizerra várni. Háziorvos szerint bár arra még várni kell, de nem sokat, azt mondta....)
Párommal mindketten ezt kaptuk 3 hete. Meg csak az elsőt.
Mindkettőnknek fájt a karunk az oltás helyén és másnap még vagy két napig izomláz szerű fajdalmunk volt. Másnap kicsit nehezebben tudtuk mozgatni, főleg emelni a karunkat.
Nekem pár órával az oltás után volt enyhe fejfájásom. Páromnak nem.
Nemsokára megyünk a második oltasra.
Minden ember más. Mindenki immunrendszere más. Mindenki ingerküszöbe más. Mindenki máshogy kezeli a stresszt.
Én is féltem tőle, annyira hogy a gyomrom is fájt aznap mikor menni kellett az oltasra. Közvetlenül elotte kínomban már futni mentem, hogy le tudjak nyugodni.
De egy percig nem gondoltam, hogy nem kell. Mondjuk nekem azért volt könnyebb a döntés, mert van a családban nem annyira laikus a témában, a párom vegyész.
Egyszer se fordult meg a fejében, hogy nem kell oltás.
Sőt, vártunk, amíg lehetőségünk volt azt a vakcinát megkapni, amire ő azt mondta, hogy jó.
Sokszor próbálom neki mutatni a kommenteket az oltasellenesek kommentjeit. Ki tudja..alapon.
De ha el is olvassa, csak kinevet, hogy egyáltalán elolvasom ezeket, "koptatom a szemem" vagy elhajt a francba, hogy se ideje se türelme nincs már ezekhez. Hogy menjenek üljenek vissza az iskola padba, vagy vegyenek a kezükbe egy kib@szott könyvet. Nem fog fájni.
Középkorúak vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!